26 / 05 / 2024

Konak imar düzenlemeleri

Konak imar düzenlemeleri

İzmir’in kalbi konumundaki Konak’ta önceliği planlı bir kent yaratmaya verdiklerini dile getiren Başkan Pekdaş, plansız bölgelerde jeolojik etüt çalışmalarına başladıklarını belirterek, “Konak’ta zemin etüdü yapılmayan yer kalmayacak” dedi.

Muğla'da imar düzenlemeleri için 189 çevre davası açıldı!

Tatilcilerin gözde şehirleri arasında yer alan Muğla'nın doğal koylarında sit dereceleri değiştirilerek yapılan imar düzenlemelerine karşı Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından dört sene içerisinde 189 çevre davası açıldı.

Konak, kentsel dönüşümle modern bir görünüm kazanacak!

İzmir’in Konak ilçesine bağlı Gürçeşme bölgesinin imar planları Konak Belediyesi Meclis İmar ve Kentsel Dönüşüm komisyonlarından geçti. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, projelerin hayata geçirilmesinin ardından ilçenin modern bir görünüm kazanacağını söyledi.

İstanbul Karaburun’a Kanal İstanbul ayarı geldi! 2.8 milyon metrekarelik alanın imar planları düzenlendi!

İstanbul'un Karadeniz kıyısındaki sevimli sahil kasabası Karaburun’a imar düzenlemesi yapıldı. İşte ayrıntılar...

Abdül Batur'dan Konak kentsel dönüşüm açıklaması!

İzmir Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, 2022 senesinin ilk meclis toplantısında Konak'ın kentsel dönüşüme ihtiyacı olduğunu belirtti.

Mudanya'nın Çağrışan ve Göynüklü bölgesinde imar düğümü!

Sınırları Mudanya’ya bağlı olan Çağrışan-Göynüklü bölgesinin imar planları yılan hikayesine döndü. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin bölge için hazırladığı imar planları 7 defa mahkemeden döndü. Yeni planlar ise Haziran ya da Temmuz gibi hazır olacak...

İzmir Konak'ta kentsel dönüşüm için planlamalar hız kesmiyor!

İzmir Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, görevi sırasında ilçede gerçekleştirdiği projelere ilişkin konuştu. Gelecek planlarını da paylaşan Batur, İzmir Konak'taki dönüşüm çalışmalarına ilişkin önemli bilgiler verdi.

Turan Konak: İmar planları gözden geçirilerek revize edilmeli!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yerel Yönetimler Genel Müdürü Turan Konak yaptığı açıklamada deprem mevzuatına uygun hazırlanmamış tüm imar planlarının gözden geçirilerek revize edilmesi gerektiğini vurguladı.

İzmir Konak, kentsel dönüşüm ile ivme kazanacak!

Konak Belediye Başkanı, Abdül Batur, Beştepeler'de yapılacak kentsel dönüşüm ile yeni bir ivme kazanılacağını dile getirdi. 

Serdar Sandal: Yeni imar düzenlemesi için çalışıyoruz!

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Kovid-19 ve depremden etkilenen bölge esnafını ziyaret etti ve "Yeni imar düzenlemesi üzerinde çalışıyoruz. Tüm vatandaşlarımızı hak kaybı olmadan sağlam ve modern yapılara kavuşturmak istiyoruz. Tüm ihtiyaçlarınızda yanınızdayız" dedi.

Gemlik Belediyesi'nde e-imar dönemi başlıyor!

Dijital dönüşüm çalışmalarına hız veren Bursa Gemlik Belediyesi, e-imar uygulamasını başlatıyor. Uygulama ile ilçenin imar bilgileri Gemliklilerin bilgisayar ve telefonlarına taşınacak.

Arazi ve Arsa Düzenlemeleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Arazi ve Arsa Düzenlemeleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31281 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığına Van'da bazı alanlarda verilen imar yetkisi 1 yıl uzatıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığına Van'da depremden sonra verilen, bazı alanlarda imar planları ile her türlü arazi ve arsa düzenlemeleri yapma, yaptırma ve onaylama yetkisi 1 sene uzatıldı.

Koronavirüs önlemleri kapsamında yapılan kira düzenlemeleri TBMM'ye sunuldu!

Koronavirüs önlemleri kapsamında yapılan kira düzenlemeleri teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifinin görüşmeleri, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yapıldı. Tekliften, iş yeri kiralarından hazine taşınmazlarının kiralarına kadar birçok konuda kira önlemlerine yer verildi...

Konak imar düzenlemeleri Haberi

Konak imar düzenlemeleri

İzmir’in kalbi konumundaki Konak’ta önceliği planlı bir kent yaratmaya verdiklerini dile getiren Başkan Pekdaş, plansız bölgelerde jeolojik etüt çalışmalarına başladıklarını belirterek, “Konak’ta zemin etüdü yapılmayan yer kalmayacak” dedi. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, ilçede hizmet veren 113 mahalle muhtarı ile biraraya geldi. Konak Belediyesi Fuar Evlendirme Dairesi’nde gerçekleşen buluşmada muhtarlarla önce kahvaltı yapan Pekdaş, ardından başkan yardımcılarıyla beraber onların talep ve sorunlarını dinledi. Yaklaşık üç saat süren toplantıda yapılan mevzuat değişikliği ile yeni kurulan Muhtarlık İşleri Müdürlüğü de tanıtıldı. Başkan Pekdaş, yeni müdürlük için görevlendirilen Tülin Çetin’i muhtarlara tanıtarak, “Bundan sonra müdürlüğümüz aracılığıyla sizlerle daha yakından iletişim kuracağız. Bu birim diğer müdürlüklerle sizin adınıza işlerin takibini de yapacak” dedi.


PLANSIZ YAPILARA GEÇİT YOK

Muhtarlarla toplantının ana gündemini ise kentin ‘anayasası’ olarak...