29 / 04 / 2024

konaklama sektörü projeleri

konaklama sektörü projeleri

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) tarafından yapılan derlemeye göre, konaklama sektöründe 4 aylık dönemde, komple yeni yatırımlar için teşvik alan projeler tamamlandığı zaman 5 bin 273 kişiye iş imkanı yaratılacak.

Viven İnşaat, 2024'te yeni projeleri ile gayrimenkul sektörüne hız kazandıracak

Viven İnşaat, İzmir ve Çeşme’de hayata geçirdiği yeni projeleri ile gayrimenkul sektöründe liderliğini sürdürmeyi amaçlıyor. Şirket tarafından  2023 yılı değerlendirildi ve 2024 yılına dair hedefler ve yeni projeler paylaşıldı. 

Türkiye, gayrimenkul sektörü hariç ‘net yatırımcı’ oldu

Türkiye senenin 10 aylık döneminde gayrimenkul sektörü hariç net dış yatırımcı haline geldiği açıklandı. Buna göre, tekstil, konaklama, tarım ve madencilik gibi Türkiye’nin öne çıkan sektörlerinde yurtdışına giden doğrudan yatırım tutarının gelenden fazla olduğu görüldü. 

İnşaat sektörü konut projeleri için yeni imar alanları talep ediyor!

Bursa'da inşaat yapı müteahhitleri ile inşaat sektöründe yer alan üyeler kentte yeni imar alanları için talepte bulundu.

Bakanlık açıkladı! Konaklama sektörünün tamamı denetlenecek

Türkiye'de Turizm gelirleri, senenin ilk 9 ayında geçen senenin aynı dönemine oranla yüzde 20,1 yükselişle 42 milyar dolara çıktı. Bu rakamın yıl sonunda ise 55,6 milyar dolara ulaşması beklenmekte. Yapılan açıklamada 2024 sene sonunda konaklama sektörünün tamamının bakanlık denetimine gireceği açık

BDDK’nın kredi kartına taksiti yasaklaması turizm sektörünü şok etti!

BDDK, kredi kartlarında havayolu, seyahat ve konaklama ile ilgili yurt dışı harcamalarda taksitli harcamayı yasakladı. BDDK’nın almış olduğu bu karar ise turizm sektöründe büyük bir şoka ve hayal kırıklığına yol açtı.

Konut sektörü şahlanıyor! Yeni projeler raftan iniyor!

Konuta artan talebe karşı hareketsiz kalmayan inşaat firmaları, talebi karşılamak amacıyla yüksek maliyetlere rağmen harekete geçti. Yeni projeleri raftan indiren sektörün önemli firmaları, sektörü hareketlendirdi...

İnşaat sektöründen kamu inşaat projeleri için fiyat farkı talebi!

İnşaat sektöründeki maliyet artışları gündemden düşmüyor. İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç de konuya ilişkin konuştu. 

İnşaat sektörü kentsel dönüşümü bekliyor!

Koronavirüs salgını nedeniyle frene basan inşaat sektörü, yeni projeleri hayata geçirmek için kentsel dönüşümü bekliyor.

Türk inşaat sektörü projelerini zamanında, bütçesinde ve kaliteyle yapıyor!

Limak Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, "Türk inşaat sektörü de dünyanın her tarafında bunu yapıyor. Türk inşaat sektörünün projeleri çok daha tercih ediliyor" dedi.

Gayrimenkul sektörünün uluslararası pazarlara açılması için destek!

Ruhsar Pekcan, "Gayrimenkul, lojistik, gastronomi, perakende ve konaklama sektörlerimizin uluslararası pazarlara açılmasına ve bu pazarlarda rekabet gücü kazanarak kalıcı olmalarına yönelik harcamalara destek vermeyi sürdürüyoruz" dedi.

Konaklama yatırımlarında İstanbul ve Antalya'nın ağırlığı sürüyor!

Türkiye Otelciler Birliği'nin (TÜROB) tarafından yapılan araştırmaya göre, konaklama sektörü yatırımlarında 9 ayda proje sayısında düşüş olurken, yatırım tutarı yüzde 7,5 oranında arttı

Abdüssamet Bahadır: Kabine inşaat sektörü için çalışıyor!

Bahaş Holding’in Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Abdüssamet Bahadır, şirketlerini büyütmeyi hedefleyen projeleri hakkında konuştu. Bahadır, gayrimenkul sektöründeki gelişmeleri değerlendirdi.

Gayrimenkul sektörü dengeli büyüyecek!

Gayrimenkul sektöründe kalıcı projeleri hayata geçiren Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, sektöre ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Kabadayı, ''2019, gayrimenkulde dengeli büyümenin yılı olacak'' diye konuştu.

konaklama sektörü projeleri Haberi

konaklama sektörü projeleri

Ekonomi Bakanlığı, konaklama sektörüne ocak-nisan döneminde, sabit yatırımı toplam 1,32 milyar lira olan 94 yeni proje için yatırım teşviği verdi. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) tarafından yapılan derlemeye göre, konaklama sektöründe 4 aylık dönemde, komple yeni yatırımlar için teşvik alan projeler tamamlandığı zaman 5 bin 273 kişiye iş imkanı yaratılacak. Öte yandan, yeni tesisler tamamlandığında 22 bin 742 yeni yatak faaliyete geçecek. Bu yatakların yüzde 36'sı Antalya'da, yüzde 14'ü Aydın'da, yüzde 13,1'i de İstanbul'da yapılacak. 94 projenin sabit yatırımı 1,32 milyar lirayı bulurken, bu yatınmlann yüzde 36,4'ü Antalya'da, yüzde 16,6'sı İstanbul ve yüzde 10,9'u Aydm için planlandı. Yatırımlann illere göre dağılımı şöyle sıralanıyor: Teşvik alan yatırımdan alacağı pay (yüzde) Antalya 36,4, İstanbul 16,6, Aydm 10,9, Erzurum 5,1,...