19 / 05 / 2024

Konkordato iflas nedir

Konkordato iflas nedir

Konkordato Komiserliği Ve Alacaklılar Kuruluna Dair Yönetmelik  Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi...

Ünlü turizm firması iflas bayrağını çekti! Tüm çalışanları işten çıkarıldı

Dünya genelinde yayılan işten çıkarma ve iflas haberlerine bir yenisi daha eklendi. Konaklama, tur, uçak bileti ve VIP transfer hizmetleri sunan ünlü turizm şirketinin konkordato ilan ettiği ve bütün çalışanlarını işten çıkardığı açıklandı.

Neo Yapı iflas etti!

İnşaattan mimariye, statik dizayndan pazarlamaya kadar çok birimli bir yapıya sahip olan Neo Yapı Arazi Geliştirme İnşaat, sektörde karşılaştığı maddi sorunları aşamayınca konkordato talep etmişti. Neo Yapı, iflas etti.

Muğla'da son 1 yılda iflas eden ve konkordato ilan eden işletme sayısı TBMM'de!

Muğla'da son 1 yılda iflas eden, kapanan ve konkordato ilan eden işletme sayısı ile icra dosyası verileri meclis gündemine taşındı. CHP'li Erbay konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kapanan, iflas erteleme veya konkordato başvurusunda bulunan firma sayısı TBMM'de!

2019 yılı Ocak ayı ile 2020 yılı Ekim ayları arasında kapanan, iflas erteleme veya konkordato başvurusunda bulunan firma sayısı meclis gündemine taşındı. CHP'li Antmen, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Konkordato ve iflas ertelemenin farkı ne?

Birçok şirket konkordato başvurusu yapıyor. Başvuranlar arasında inşaat şirketleri de bulunuyor. Peki, konkordato ve iflas ertelemenin farkı ne?

Konkordato ile iflas ertelemenin arasındaki fark ne?

Borçlu şirketlerin borcundan kurtulma yolları konkordato ve iflas erteleme olarak sıralanıyor. Peki, konkordato nedir? İflas erteleme nedir? Konkordato ile iflas ertelemenin arasındaki fark nedir?

Ali Ağaoğlu'ndan 'iflas' iddialarına yanıt!

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu sosyal medyadaki iflas iddialarıyla ilgili açıklama yaptı. Ağaoğlu şirketinin toplam borçlarının bilançoya oranının yüzde 10'u bile olmadığını belirterek, 'konkordato' iddialarının asılsız olduğunu açıkladı.

İflas tasfiyesi nedir?

Resmi tasfiye, hem mirasçıların istemi ile hem de mirasbırakanın alacaklılarının istemi ile yapılabiliyor. Terekedeki taşınmazlar, açık artırma veya bütün mirasçıların kabulü hâlinde pazarlık yoluyla satılıyor. Peki, iflas tasfiyesi nedir?

Adi konkordato nedir?

Adi konkordato ile ilgili esaslar İcra Ve İflas Kanunu kapsamında açıklanıyor. Peki adi konkordato nedir? Adi konkordato teklifi nereye yapılır? Konkordato talebinin nazara alınması şartları nelerdir?

Taksirli iflas nedir?

Tacir olmanın gerekli kıldığı dikkat ve özenin gösterilmemesi dolayısıyla iflâsa sebebiyet veren kişi, iflasa karar verilmiş olması hâlinde cezalandırılır. Peki Taksirli iflas cezasının suçu nedir?

Hileli iflas nedir?

İflastan evvel veya sonra alacaklılarını zarara sokmak kasdiyle hileli muamelelerde bulunan kimse hileli müflis sayılır ve Türk Ceza Kanununa göre cezalandırılır. Peki hileli iflas nedir? Hileli iflas cezası nedir?

Konkordato İcra İflas Kanunu!

Konkordato; borçlunun alacaklılarıyla anlaşmak suretiyle mahkeme kararıyla giriştiği bir tasfiye yolu olarak tanımlanıyor. Peki, tapusunda konkordato şerhi bulunan gayrimenkul satılabilir mi? İşte Konkordato İcra İflas Kanunu...

Hacizde tertip nedir?

İcra ve iflas kanunu esaslarına göre haciz işlemi sıraya göre yapılıyor. Peki, hacizde tertip nedir? Borçluya uygulanacak haciz işlemi hangi sıraya göre yapılıyor? İşte yanıtı...

Konkordato iflas nedir Haberi

Konkordato iflas nedir

Adalet Bakanlığı tarafından Konkordato Komiserliği Ve Alacaklılar Kuruluna Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'nin 30671 sayısında yayınlandı. 

YÖNETMELİK

KONKORDATO KOMİSERLİĞİ VE ALACAKLILAR KURULUNA DAİR YÖNETMELİK

BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı; 9/6/1932 tarihli ve 2004 sayılı İcra ve İflas Kanunu hükümleri uyarınca görevlendirilecek konkordato komiserinin nitelikleri, eğitimi, eğitim verecek kurumlar ve eğitimden muaf tutulacaklar ile alacaklılar kurulunun zorunlu olarak oluşturulacağı hâller ve konkordato komiserliği ile alacaklılar kuruluna dair diğer hususlara ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.

Dayanak

MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik, 2004 sayılı Kanunun 289 uncu maddesinin dördüncü fıkrası ile 290 ıncı maddesinin altıncı fıkrasına dayanılarak hazırlanmıştır.

Tanımlar

MADDE 3 – (1) Bu Yönetmelikte geçen;

a) Bağımsız denetçi: Bağımsız denetim yapmak üzere, 1/6/1989 tarihli ve 3568 sayılı Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik...