19 / 05 / 2024

Konkordato talebine eklenecek belgeler

Konkordato talebine eklenecek belgeler

Kendi kusuru olmaksızın mali durumu bozulmuş olan dürüst borçlular, konkordato ilan edebiliyor. Peki, konkordato talebi nereye yapılır?

İnşaat sektöründe konkordato furyası!

Hem kredi musluklarının kısılması hem de gündemden düşmeyen yüksek faizler şirketleri zora soktu. Nakit dengesi bozulan kuruluşlar konkordato talep ederken, iflasların artmasından da endişe ediliyor.

İnşaat sektörü, konkordato ilan eden sektörler arasında zirvede! 

İnşaat sektöründe iflaslar peş peşe açıklanırken, konkordato ilan eden firmaların sayısı da sektörler arasında zirveye yerleşti. İşte ayrıntılar...

Bugüne kadar 30 milyar TL'lik iş bitiren Özsoy Grup konkordato talep etti!

Aralarında İncirlik Üssü’ndeki bir projenin de yer aldığı 150 kadar dev projede imzası bulunan Özsoy İnşaat'ın 3 şirketi için konkordato talep edildi.

9 AVM için konkordato talebi verilmişti! AYD Başkanı açıkladı! AVM’leri bu noktaya getiren ne oldu? 

İçine düştükleri finansal krizi aşamayan 9 AVM için konkordato ilan edilmişti. Peki AVM’leri bu noktaya getiren ne oldu? 

İşletmelerin 2023 karnesi: Tasfiyeler ve konkordato başvuruları adeta patladı!

2023 yılında yaşanan zorlu finansal koşullar bir çok işletmenin mali durumunu olumsuz yönde etkilendi. Bu süreçte konkordato ve tasfiyelerde ciddi artışlar görüldü.

9 dev AVM için konkordato talebinde bulunuldu! Başta Marmara Forum ve Forum İstanbul geliyor...

İstanbul'un en çok ziyaretçi alan AVM'lerden Marmara Forum ve Forum İstanbul başta olmak üzere toplamda 9 AVM için konkordato talebinde bulunuldu.

Taksicilerin yüzde 65 zam talebine İBB’den yanıt: Aralık ayında gündeme gelebilir!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), taksicilerin yüzde 65 zam talebine yanıt verdi. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, "Aralık ayı sonundaki rakamlara göre, bu zam gündeme gelebilir." dedi. 

Kent Saray İnşaat, Antalya'daki Toplu Konut Projesi'ni büyütüyor! Projeye 351 adet yeni konut eklenecek!

Kent Saray İnşaat, Toplu Konut Projesi kapsamında inşa edeceği yeni konut projesi için harekete geçti. Şirket bu kapsamda projeye 351 adet yeni konut eklenecek. İşte detaylar...

Threads’e eklenecek yeni özellikler açıklandı!

Twitter'ın rakibi olarak Meta tarafından piyasaya sürülen Threads’a yeni eklenecek özellikler açıklandı. İşte yeni popüler platform Threads’a gelecek en yeni  özellikler…

Yeni zamlı maaşlara refah payı eklenecek mi? Refah payı nedir?

Haziran ayı enflasyon verisi bugün belli oldu. Bu kapsamda emekli ve memur maaşlarına yapılacak zam oranı netleşti. Peki, yeni zamlı maaşlara refah payı eklenecek mi? Refah payı nedir? İşte detaylar...

İslam Memiş ona yatırım yapan yatırımcıları uyardı! Sessizce bekleyin! O tarihte servetinize servet eklenecek

Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş, yatırımcılara önemli değerlendirmelerde bulunurken, özellikle ona yatırım yapan yatırımcıları uyardı. Sessizce bekleyin! O tarihte servetinize servet eklenecek.

Emeklinin maaş zammına enflasyon farkı eklenecek! 5 bin 649 liradan başlayacak

Emekli maaşlarına yansıyacak zam oranları netleşiyor. Emekli maaşlarının hesaplamaları enflasyon oranlarına bakılarak yapılacak. Emeklilerde bir toplu sözleşme şartı var. Bu toplu sözleşmeden doğan yüzde 7’lik zamları şu an ceplerinde. Bunun üzerine enflasyon farkı da eklenecek.

Emay İnşaat'ın konkordato davası 27 Aralık'ta!

Kasım 2018'de konkordato ilan eden ve 1 yıllık kesin mühlet, 6 aylık ek mühlet ve sonrasında Kovid-19 pandemisi sebebiyle tekrar mühlet gibi birçok süreçten geçen Emay İnşaat'ın konkordato davası 27 Aralık'ta görülecek.

Konkordato talebine eklenecek belgeler Haberi

Konkordato talebine eklenecek belgeler

Konkordato, bir borçlunun ticari durumunun sarsılmış olmasıyla alacaklıların, alacaklarını belli bir plana göre almaları konusunda kendi aralarında vardıkları ve mahkemece onaylanan anlaşma olarak ifade ediliyor.

Kanunen borçlarını, vadesi geldiği hâlde ödeyemeyen veya vadesinde ödeyememe tehlikesi altında bulunan herhangi bir borçlu, vade verilmek veya tenzilat yapılmak suretiyle borçlarını ödeyebilmek veya muhtemel bir iflâstan kurtulmak için konkordato talep edebiliyor. 

İflâs talebinde bulunabilecek her alacaklı, gerekçeli bir dilekçeyle, borçlu hakkında konkordato işlemlerinin başlatılmasını isteyebilir. Peki, konkordato talebi nereye yapılır? Konkordato talebine eklenecek belgeler nelerdir?

Konkordato için yetkili ve görevli mahkeme; iflâsa tabi olan borçlu için 154 üncü maddenin birinci veya ikinci fıkralarında yazılı yerdeki, iflâsa tabi olmayan borçlu için yerleşim yerindeki asliye ticaret mahkemesi oluyor.

Konkordato talebinde bulunanların, Adalet Bakanlığı tarafından yürürlüğe konulan tarifede belirtilen konkordato...