18 / 01 / 2025

Kontrat süresi bitmeden tahliye nedenleri

Kontrat süresi bitmeden tahliye nedenleri

Kiracılar için kontrat süresi bitmeden tahliye hususu, bazı durumlarda mümkün olabiliyor. Kontrat süresi bitmeden tahliye nedenleri haberimizde...

Kiracılar sözleşme bitmeden evden çıkabilir mi?

Kiracıların kira sözleşmesi süresi bitmeden evden çıkmaları durumunda yapılacak yasal uygulamalar vatandaşlar arasında merak edilen konular arasında yer alıyor.  Buna göre, kiracı ev sahibine tazminat öder mi? 

Milyonlarca emekliye son dakika duyurusu yapıldı! Bankaya gidene 12 bin 500 TL verilecek, süresi bitmeden yetişin!

Milyonlarca SSK, Bağkur ve emekli sandığı emeklisine son dakika duyurusu yapıldı. Bankaya gidene 12 bin 500 TL verilecek, süresi bitmeden yetişin...

Kontrat varken kiracı çıkarılabilir mi? Kiracının kontrat süresi ne kadar?

Kiralanan mülke dayalı kiracı ve ev sahibi arasında bir kira sözleşmesi bulunmaktadır. Bu kira sözleşmesinin belli süresi ve şartları bulunmaktadır. İşte araştırılan detaylar!

Kira sözleşme süresi dolmadan kiracı tahliye edilir mi?

Kiralarda meydana gelen fahiş artışlar sonrasında ev sahipleri mevcut kiracılarını evden çıkartmak için çeşitli yöntemlere başvuruyor. Peki, kontrat süresi dolmadan kiracılar evden çıkarılabilir mi? İşte detaylar..

Kira kontratı süresi dolunca tahliye!

Taşınmaz mal kiralarında kiracı ile mal sahibi arasında kira kontratı imzalanıyor. Kira kontratı genellikle senelik olarak hazırlanmak ile birlikte süresiz olarak da yapılabiliyor.Peki, kira kontratı süresi dolunca tahliye yapılır mı?

Kira kontratı süresi bitince ne kadar zam yapılır?

Kira kontratı genellikle senelik olarak hazırlanıyor. Yenilenen kira döneminde kiracıya belli oranda zam yapılabiliyor. Peki, kira kontratı süresi bitince ne kadar zam yapılır?

Kira kontratı süresi bitince ne olur?

Ev ve işyeri gibi taşınmaz malların kiralanmasında imzalanan kira kontratı birtakım hak ve sorumlulukları da kiracı ile mal sahibine yüklemiş oluyor. Peki, kanunen kira kontratı süresi bitince ne olur?

Kira kontratı süresi ne kadar geçerli?

Taşınmaz mal kiralamalarında, kiracı ile mal sahibi kira kontratı imzalayarak anlaşmanın koşullarını belirleyebiliyor. Kira kontratı kapsamında kira süresine, kira bedeline yer veriliyor. Peki, kira kontratı süresi ne kadar geçerli?

Kiracı konutu sözleşme bitmeden boşaltabiliyor mu?

Borçlar Kanunu kiracıları koruyan düzenlemeler içeriyor. Kiracıyı koruyan en önemli düzenleme evi erken tahliye etmeyle ilgili. Kanuna göre; kiracı konutu sözleşme süresi bitmeden ve ceza ödemeden boşaltabiliyor.

Kira kontratı kefil süresi!

Kira kontratı, belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabiliyor. Kira kontratı yapılırken kefil de gerekebiliyor. Peki, kira kontratı kefil süresi ne kadardır? Kefilin sorumluluğu ne zaman biter?

Kira kontratı süresince evde oturmak zorunda mıyım?

Taşınmaz mal kiralamaları için yapılan kira kontratı taraflara birtakım sorumluluklar yüklüyor. Kiracı süre bitmeden çıkabilir mi? "Kira kontratı süresince evde oturmak zorunda mıyım?" diyorsanız işte yanıtı..

Vergi borcu yapılandırma süresi uzatıldı mı?

Eylül 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Torba Yasası ile vergi borçları yapılandırılabiliyor. Peki, 1 Aralık'ta başvuru süresi sona erecek olan vergi borcu yapılandırma süresi uzatıldı mı?

Vergi yapılandırma başvuru süresi uzatıldı!

Torba Yasası ile tanınan vergi yapılandırmaları için başvuru süresi 1 Aralık 2014 tarihinde sona erecekti. Ancak bugün Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile vergi yapılandırma başvuru süresi uzatıldı...

Kontrat süresi bitmeden tahliye nedenleri Haberi

Kontrat süresi bitmeden tahliye nedenleri

Kontrat süresi bitmeden tahliye!

Kiracılar bazı durumların söz konusu olmasıyla kontrat süresi bitmeden tahliye edilebiliyor. Peki kiracı neden tahliye edilir, kontrat süresi bitmeden tahliye nedenleri nelerdir, merak ediyorsanız hemen yanıtlayalım.


Kontrat süresi bitmeden tahliye sebepleri..

Bu şartları icra takibinin yapılması, mal sahibinin ihtiyaç durumunda olması, gayrimenkul tadilatının gerekli olması, evin el değiştirmesi ve ihtar durumu olmak üzere 5 ana başlık altında açıklayabiliriz.


*İcra takibinin yapılması..

Eğer, kiracı kira parasını ödememişse ve mal sahibi bu konu hakkında bir icra takibinde bulunmuşsa kiracıya ödenmeyen kira tutarının ödenmesi için 30 gün süre veriliyor. Verilen bu süre içerisinde söz konusu miktar ödenmediyse, kiracıdan evin tahliye edilmesi isteniyor. 31. gün ödemenin yapılması bir anlam ifade etmiyor.


*Mal sahibinin "ihtiyacı" olması..

Mal sahibi eğer bu konuta ihtiyaç duyuyorsa, aynı belediye sınırları içerisinde...