05 / 05 / 2024

konukevi açılma zorunluluğu

konukevi açılma zorunluluğu

Belediye Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye verildi. Teklifte konukevleri ile sığınma evleri hakkında düzenlemeye yer verildi...

Rahmi Koç uçağını 42 milyon dolara satışa çıkardı! 

Türkiye'nin önde gelen iş insanları arasında yer alan Rahmi Koç, uçağını satışa çıkardı. Satışa çıkarılan uça için 42 milyon dolar isteniliyor.

İstanbul Valiliği açıkladı! Kış lastiği zorunluluğu bu yıl için 25 Kasım 2023'e çekildi

İstanbul Valiliği tarafından daha önce duyurusu gerçekleştirilen açıklama kapsamında, 1 Aralık'ta ticari araçlar için başlayacak kış lastiği zorunluluğunun 25 Kasım 2023'e çekildiğini kaydedildi. İşte haberin ayrıntıları...

Depremden sonra ÇED zorunluluğu kaldırıldı: O ilde 22 proje için 'ÇED gerekli değildir' kararı çıktı! 

Hatay Valiliği’nin 6 Şubat depremlerinden sonra verdiği kararla ilde ÇED süreçlerinin zorunluluğu uygulaması kaldırıldı. Kararın ardından şehirde 22 proje için ÇED gerekli değildir kararı verildi. İşte ayrıntılar...

Şu günler altın almak için çok riskli! 2 altın uzmanı isimden yatırımcılara net açıklama geldi!

Altın fiyatları rekora doymuyor. Her geçen gün rekor tazeleyen altın fiyatları yatırımcıların odağında. Özellikle altın almak isteyenlere seslenen 2 altın uzmanı isimden yatırımcılara çok net açıklama geldi. Şu günler altın almak için çok riskli! 

Binalara periyodik muayene zorunluluğu geliyor! Tüm yapılar için yeni birim oluşturulacak! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Türkiye'deki binalar için periyodik muayene zorunluluğunun geleceğini açıkladı. İşte ayrıntılar...

Almanya’nın 6 milyon yeni işçi alımı şartları netleşti! Dil zorunluluğu yok!

Yeni işçi alımına gitmeye hazırlanan Almanya’da Bakanlar Kurulu kararıyla onaylanan Nitelikli Göçmen Yasası ile 6 milyon yeni göçmeni istihdam edecek. Dil bilme zorunluluğu bulunmayan yeni işçi alımı için işte aranan tüm şartlar…

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Çocuğu olan ailelere 5500 TL ödenecek! İşte şartlar!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı. Çocuğu olan aileleri 5500 TL yardım yapılacak. İşte detaylar!

Deprem uzmanından çarpıcı açıklama: Doğu Anadolu ile Ölü Deniz kırıkları kudurdu! Konteyner evler ve çadırlarda kalın!

Hatay'da dün akşam saatlerinde 3 dakika arayla 2 büyük deprem meydana geldi. Deprem uzmanından çarpıcı açıklama: Doğu Anadolu ile Ölü Deniz kırıkları kudurdu! Herkes konteyner evler ve çadırlarda kalsın!

Dolarda yeni rekor açıklandı! İpin uçunda! 2 vakte kadar bu kadar olacak! Bu rakamı görenler yerinde duramayacak! 

Dolar kurunda hareketlilik haftanın dördüncü işlem gününde de devam ediyor. Yatırımcılar doların ne olacağını merak ederken yeni rekor açıklandı! İpin uçunda! 2 vakte kadar bu kadar olacak! Bu rakamı görenler yerinde duramayacak!

Elimizdeki dolarları satalım mı? 7 dev banka peş peşe açıkladı! Dolar ''U dönüşü'' yapacak! Görmedim, duymadım demeyin!

ABD doları 2021 yılının son çeyreğinde Türk Lirası karşısında hızla değer kazanmaya başlayarak 8 liradan 19 liraya kadar yükselirken 7 dev bankadan peş peşe açıklama geldi. Dolar ''U dönüşü'' yapacak! Görmedim duymadım demeyin!

Zincir marketlere veri paylaşımı zorunluluğu geldi!

Zincir mağazalara yönelik tartışmaların devam ettiği bu dönemde Ticaret Bakanlığı'ndan dikkat çeken bir adım geldi. Zincir mağazalara "Veri paylaşımı" zorunluluğu getirildi.

TOKİ evlerinde oturma zorunluluğu var mı?

TOKİ evleri kaç para 2022? TOKİ evlerinde oturma zorunluluğu var mı? soruları gündemde yer alıyor. İşte araştırılan detaylar!

U.S. Polo ayakkabı ve çantada sezon finali: sepette yüzde 60’a varan indirim! U.S. Polo 12 Ekim 2022 fiyat listesi

U.S. Polo markası sezon finali indirimlerine ek olarak ayakkabı ve çanta kategorisinde sepette yüzde 60’a varan indirim yaptı. İşte indirimli ürünler..

konukevi açılma zorunluluğu Haberi

konukevi açılma zorunluluğu

5393 Sayılı Belediye Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye verildi.

CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca'nın ilk imza sahibi olduğu kanun teklifinde konukevleri ile sığınma evleri hakkında düzenlemeye yer verildi.

Teklif ile, 10 binin üzerinde nüfusu olan belediyelerde konukevi açılması zorunluluğu getirilerek kadın ve çocuklar için açılan konukevlerinin sayısının artırılması ile konukevlerinin adının sığınma evi olarak değiştirilmesi öngörülüyor.

Kanun teklifi için