16 / 05 / 2024

konut alanları kentsel dönüşümle küçüldü mü

konut alanları kentsel dönüşümle küçüldü mü

İstanbul'da kentsel dönüşümün başladığı konutlarda dairelerin metrekareleri genelde düşse de değeri artıyor. Kent genelinde dönüşüm bölgelerinde dairelerin değer artış oranı yüzde 20'den başlıyor.

Arkadaşla konut alanların ve ‘Guppies’lerin sayısında artış!

Birleşik Krallık medyasının geniş yer verdiği Zoopla anketinin sonuçlarına göre arkadaşla konut alanların ve ‘Guppies’lerin sayısında artış yaşandı.

Belediye Arsaları Üzerinde Toplu Konut ve Kentsel Çevre Üretimi ve Kredilendirilmesine Dair Yönetmelikte Değişiklik!

Belediye Arsaları Üzerinde Toplu Konut ve Kentsel Çevre Üretimi ve Kredilendirilmesine Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31555 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kentsel dönüşüme yeni öneri! Kent dışı konut alanları! 

Türkiye genelinde kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ederken, yeni hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projeleri için çözüm önerileri sunuluyor. Bu önerilerden biri de kent dışı konut alanlarında yeni dönüşüm çalışmaları oldu.

Kanal İstanbul Projesi'nde konut alanları artırıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından alınan karar ile Kanal İstanbul imar planları askıya çıkarıldı. Askıya çıkarılan planlarda projede konut alanları artırıldı. 

TOKİ 32. Paket Danışmanlık Hizmet Alımı İşi ihalesi yarın!

Türkiye Genelinde TOKİ Tarafından Yapılacak Olan Konut, Sosyal Donatı, Eğitim Yapıları ve Yerleşim Alanları Kentsel Tasarım Uygulama Projeleri İle İlgili Mühendislik ve Mimarlık Tasarım Hizmetleri 32. Paket Danışmanlık Hizmet Alımı İşi ihalesi yarın saat 11:00'de yapılacak.

Bursa Yıldırım'da kentsel dönüşüm kararı!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı gereğince Bursa Yıldırım'da bazı alanlar kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı olarak ilan edildi...

TOKİ 30. Paket Danışmanlık Hizmet Alımı İşi ihalesi 10 Şubat'ta!

Türkiye Genelinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca Yapılacak Olan Yerleşim Alanları Kentsel Tasarım Projeleri Hazırlatılması İşi İle İlgili Mühendislik ve Mimarlık Tasarım Hizmetleri 30. Paket Danışmanlık Hizmet Alımı İşi ihalesi 10 Şubat 2021 tarihinde saat 11:00'de gerçekleştirilecek.

Çorum'da kentsel dönüşüm kararı!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı gereğince Çorum Merkez'de bazı alanlar kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı olarak ilan edildi...

Mersin'de kentsel dönüşüm kararı!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı gereğince Mersin Akdeniz'de bazı alanlar kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı olarak ilan edildi...

Kayseri'de kentsel dönüşüm kararı!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı gereğince Kayseri Melikgazi'de bazı alanlar kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı olarak ilan edildi...

Tekirdağ Süleymanpaşa'da kentsel dönüşüm kararı!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı gereğince Tekirdağ Süleymanpaşa'da bazı alanlar kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı olarak ilan edildi...

Hedef: Türkiye’nin her yerinde kentsel dönüşüm!

Çevre ve Şehircilik Bakam Murat Kurum, Türkiye genelinde yatırım değeri 81 milyar TL olan 272 bin sosyal konut ve kentsel dönüşüm konut inşasının devam ettiğini belirtti. Kurum, 2021 ’e de 25 milyar TL tutarında 80 bin konutluk projeye başlayacaklarını kaydetti.

Mardin’de konut satışları kasım ayında yüzde 9,3 düştü!

Mardin’de konut satışları kasım ayında yüzde 9,3 oranında düşüş göstererek 647'ye geriledi. Şehirde konut alanların büyük bölümü ikinci el konutlarını seçti. Ocak ayından beri 11 aylık süreçte ise toplam 7 bin 910 konut satışı gerçekleşti.

konut alanları kentsel dönüşümle küçüldü mü Haberi

konut alanları kentsel dönüşümle küçüldü mü

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, yaptığı açıklamada, ilgili kanundan sonra kentsel dönüşümün Türkiye'de iki farklı şekilde yapılmaya başlandığını belirterek, bunlardan ilkinin "Riskli alan ilan edilerek bölgesel ölçekte yapılması planlanan dönüşüm projeleri" olduğunu söyledi.


İkinci olarak parsel bazında yapılan yık-yap şeklindeki dönüşümü görmenin mümkün olduğunu dile getiren Maya, "Kentsel dönüşümün asıl konusu ilk maddedir ama uygulamada ikinci şekli daha ağırlıkla görüyoruz. Bunu aslında kentsel dönüşüm olarak adlandırmak doğru değil ama iki yöntemin de ortak çıkmazı hak sahipleri ile yatırımcı arasındaki uzlaşmalar" diye konuştu.


Maya, bu uzlaşmalarda tarafların beklentilerini karşılayacak orta noktayı bulan rakamlara zor ulaşıldığını kaydederek, bu nedenle anlaşma sağlayan hak sahipleri ile müteahhidin şanslı olduğunu aktardı.


Kentsel dönüşüm konusunda bu iki seçenekte de geçen zaman...