19 / 05 / 2024

Konut alırken kıyaslama

Konut alırken kıyaslama

Doğru bir kıyaslama işlemi için gerekli olarak belirteceğimiz bu bilgiler, gayrimenkul değerleme uzmanlarının (eksperlerin) evleri kıyaslamak için kullandıkları bilgilerin biraz daha basitleştirilmiş halidir.

BES’te kısmen ödeme şartları resmen belli oldu! Biriken tutarın yüzde 50’si alınabilecek! Konut alımı, evlilik...

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen Bireysel Emeklilik Sistemi'nde (BES), evlilik, konut alımı ve doğal afet durumlarında sistemde biriken tutarın yüzde 50'lik kısmını alma imkanı sağlayan kısmen ödeme uygulamasında başvuru şartları netlik kazandı.

Konut alıp satarken tapu dolandırıcıları artık tarihe karışıyor! İşte tapuda yeni uygulama...

Konut alıp satarken vatandaşların en çok korktuğu tapuda dolandırılmaktır.  Artık tapu dolandırılığının önüne geçebilmek için yeni bir uygulama hayata geçirilecek.

Türklerin ülkesi dışında yaptığı emlak yatırımı yüzde 163 arttı! Yurt dışından konut alırken dikkat!

Merkez Bankası’nın verilerine göre Türklerin yurt dışında yaptığı gayrimenkul yatırımları 2023'te 163,7'lik artışla 2 milyar 86 milyon dolara yükseldi.  ABD'ye gayrimenkul yatırımı yüzde 115 artarken uzmanlar yurt dışından konut alırken dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı.

Yabancıların konut alımında getirilen 400 bin dolarlık sınırlamanın yankıları sürüyor!

Türkiye emlak sektöründe son dönemlerde, yabancıların konut alımında getirilmiş olan 400 bin dolarlık sınırlamanın yankıları devam ediyor. Bu konudaki önemli bir aktör olan Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan konu ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı.

Ev alırken dikkat edilmesi gerekenler 4 maddede tüm detaylarıyla!

Yeni bir konut sahibi olmak her bireyin hayalleri arasında yer alıyor. Peki konut alırken nelere dikkat edilmeli 2024?

Ev alacaklar dikkat! Konut alırken tapu harcının tamamı ödenir mi?

Konut alım satımlarında zorunlu olarak tapu harcı tahsilatı yapılmaktadır. Buna göre, konut alanlar tapu harcı masrafının tamamını ödemek zorundalar mı? bu konu merak edilen konular arasında yer alıyor. İşte haberin ayrıntıları...

Konut kredisi ile ev alırken nelere dikkat edilmeli?

Konut kredisi ile ev alırken bazı noktalara dikkat edilmesi gerekiyor. Aksi durumda mağdur olabilirsiniz. Peki, Konut kredisi ile ev alırken nelere dikkat edilmeli? İşte detaylar...

Konut alımında vatandaşların ilk önceliği depreme dayanıklılık oldu!

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş ve Hatay merkezli olarak meydana gelen depremlerden sonra vatandaşlar konut alırken göz önünde bulundurduğu kriterlerin sırasını da değiştirdi. Buna göre dayanıklılık 1. sırayı aldı.

Konut kredisi alırken gerekli evraklar nelerdir?

Konut kredisi, ev satın almak isteyen kişilere sağlanan maddi destek fırsatıdır. Bu kredi, belirli değerlendirmeler sonucunda belirlenir ve bireylere hak tanınır. Peki konut kredisi alırken hangi evraklar gereklidir ve en önemli evraklar nelerdir? İşte konut kredisi ile ilgili bilgiler...

Ev almak isteyenler dikkat! Peş peşe açıklandı! Konut satın alırken dikkat edilmesi gereken 15 kural! 

6 Şubat tarihinde 11 şehri etkileyen depremin ardından gözler inşaat sektörüne çevrildi. Ev almak isteyenler dikkat! Peş peşe açıklandı! Konut satın alırken dikkat edilmesi gereken 15 kural! 

Altın alırken bunu yapanlar köşeyi jet hızıyla dönüyor! Altın alacaklar köşeyi dönmek için gelin

Altın alımı yapmak isteyen vatandaşlar altın alırken nelere dikkat edilmesi gerektiğini merak ediyor. Altın alımında çok dikkat edilmesi gereken bir detayı sizler için hazırladık.

Kadınlar konut alımında 8 yılın rekorunu kırdı!

Konut satışlarının cinsiyete göre dağılımı değerlendirildiğinde, 2014-2021 döneminde seneler itibarıyla kadınların satın aldığı konut sayısında yaşanan yükseliş ön plana çıktı. Kadınlar, 2014 yılında 343 bin 209 konut satın alırken bu sayı 2021'de 506 bin 495 oldu.

Projeden konut alırken nelere dikkat edilmeli?

Konut kredisi faizlerinin düşmesi ev almak isteyen vatandaşların yüzünü güldürdü. Peki projeden konut alırken nelere dikkat edilmeli?

Konut alırken kıyaslama Haberi

Konut alırken kıyaslama

Almak istenen ev uzun araştırmalardan sonra belirlendi. Ancak, muadillerine göre çok mu pahalı, diğer ev daha mı uygundu? Vb. sorular, ev belirlendikten sonra neredeyse herkesin aklına takılan ilk sorular oluyor.



Bu soruların net olarak cevabını bulmak istiyorsanız, almak istediğiniz evi kıyaslamalısınız. Ancak, muadili evler ile kıyaslama işleminin sadece evin fiyat ve metrekare bağlantısı üzerinden yapılması eksik ve yanlış bir işlem olacaktır. Bunun yerine daha fazla zaman ayırarak almak istediğiniz evin tüm özelliklerini listeleyip, muadilleri ile kıyaslamalısınız.



Konutun İçeresinde Yapılmış Lüks Donanımlar


Konutların çoğunluğunda bulunmayan, özel olarak yapılmış konutta bir donanım varsa değeri hesaplanarak alınmak istenen konutun fiyatından düşülmelidir. Bu işlemden sonra kıyaslama işlemi yapmanız en doğrusu olacaktır.



Apartmanın Sahip Olduğu Ortak Alanlar


Yüzme havuzu, spor salonu, çocuk parkı ve daireye ait bahçenin olması evin...