25 / 08 / 2024

konut alırken yabancıların tercih ettiği il

konut alırken yabancıların tercih ettiği il

Yabancıların geçtiğimiz sene Türkiye'de 70 ilde konut yatırımı yaptı. Yabancıların en çok tercih ettiği şehir İstanbul olurken Antalya ikinci, Ankara ise üçüncü oldu.

Yabancıların gözü şimdi de o şehirde! 1 yılda bin dönüm arazi satıldı!

Gayrimenkul yatırımlarında en dikkat çeken şehirler arasında yer alan Antalya'dan sonra, yabancıların bir şehirden daha kapış kapış arsa ve arazi aldığı belirtildi. İşte yabancıların gözünü diktiği ve 1 yıl içerisinde bin dönüm arazi alımı yaptığı o şehir...

Yabancıların evlerini fahiş rakamlara satmasına ATEM Başkanı'ndan tepki! Döviz gelsin derken döviz gidiyor!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Hakan Akçam, yabancılara satılan evlere yönelik çarpıcı açıklamalarda bulundu. Akçam,  yabancıların Türkiye’de aldığı evleri piyasada daha yüksek rakamlara satmaya çalıştıklarını açıklayarak tepki gösterdi. 

Yabancılar Türkiye'den artık niçin konut almıyor? İşte yanıtı...

Kripto fenomeni Murat Ali Calman yabancıların Türkiye'den artık neden konut satın almadığını açıkladı. Peki yerli yatırımcılar neden yurt dışından konut alıyor? Yabancılar niçin yurt içinden konut kiralıyor? İşte nedenleri...

Türklerin ülkesi dışında yaptığı emlak yatırımı yüzde 163 arttı! Yurt dışından konut alırken dikkat!

Merkez Bankası’nın verilerine göre Türklerin yurt dışında yaptığı gayrimenkul yatırımları 2023'te 163,7'lik artışla 2 milyar 86 milyon dolara yükseldi.  ABD'ye gayrimenkul yatırımı yüzde 115 artarken uzmanlar yurt dışından konut alırken dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı.

Borsa İstanbul'da ocakta yabancıların en çok alım satım yaptığı hisseler

Borsa İstanbul’da yabancı yatırımcıların ocak ayı itibariyle en fazla alım-satım yaptığı hisseler belli oldu. İşte yabancıların en çok alım ve satım yaptığı 10 hisse.

Yabancıların konut alımında getirilen 400 bin dolarlık sınırlamanın yankıları sürüyor!

Türkiye emlak sektöründe son dönemlerde, yabancıların konut alımında getirilmiş olan 400 bin dolarlık sınırlamanın yankıları devam ediyor. Bu konudaki önemli bir aktör olan Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan konu ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı.

Ev alacaklar dikkat! Konut alırken tapu harcının tamamı ödenir mi?

Konut alım satımlarında zorunlu olarak tapu harcı tahsilatı yapılmaktadır. Buna göre, konut alanlar tapu harcı masrafının tamamını ödemek zorundalar mı? bu konu merak edilen konular arasında yer alıyor. İşte haberin ayrıntıları...

Yabancıların Türkiye talebi bitti mi? Yabancıya konut satışı 11 ayda yüzde 46,2 azaldı!

Türkiye, yabancı uyruklu vatandaşların konut talebinin yüksek olduğu bir ülke olarak dikkat çekiyor. Peki yabancıya konut satışında son durum ne? Yabancıların Türkiye talebi bitti mi?

Yabancıların Türkiye'den ev alırken dikkat etmesi gerekenler neler?

Türkiye'de yabancılar kanuni sınırlamalara uymak şartıyla, işyeri veya mesken olarak kullanmak üzere, taşınmaz satın alabilirler. Peki, Yabancıların Türkiye'den ev alırken dikkat etmesi gerekenler neler? İşte detaylar...

Türk Vatandaşlığı için son dakika gelişmesi! Yabancıların arsa alımında yapı şartı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla döviz karşılığı Türk vatandaşlığı alımına yönelik yeni karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni değişiklikle beraber artık yabancıların taşınmaz alımıyla vatandaşlık kazanabilmesine ilişkin uygulamaya arsa üzerinde yapı bulunma şartı getirildi.

Kıbrıs'ta yabancı yatırımcı krizi! Son beş yılda emlak alan yabancıların sayısı 15 bin oldu!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde konut sektörü çıkmaza girdi. Yabancıların mülk edindiğine dar gelen idialar tartışma yarattı. 

Konut alımında vatandaşların ilk önceliği depreme dayanıklılık oldu!

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş ve Hatay merkezli olarak meydana gelen depremlerden sonra vatandaşlar konut alırken göz önünde bulundurduğu kriterlerin sırasını da değiştirdi. Buna göre dayanıklılık 1. sırayı aldı.

Yabancıların KKTC’de taşınmaz mal edinmesine yönelik yasa çalışmalarında sona gelindi!

Yabancıların KKTC’de taşınmaz mal edinmesine yönelik yasa çalışmalarında sona gelindi. UBP Güzelyurt Milletvekili Dr. Ziya Öztürkler, konuya ilişkin bilgi verdi.

konut alırken yabancıların tercih ettiği il Haberi

konut alırken yabancıların tercih ettiği il

Yabancıların geçtiğimiz sene Türkiye'de 70 ilde konut yatırımı yaptı. Yabancıların en çok tercih ettiği şehir İstanbul olurken Antalya ikinci, Ankara ise üçüncü oldu.

Megakent İstanbul'dan 26 bin 667 yabancı konut satın alırken, İstanbul'u 12 bin 598 ile Antalya, 3 bin 705 ile Ankara takip etti. 2021 yılında Türkiye'de 58 bin 576 adet konut satışı gerçekleşirken, ev alan yabancı sayısı 59 bin 282 olarak kaydedildi. En az 706 konut için ortak hisse yapıldığı tespit edildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Yabancıya gayrimenkul satış şirketi Nevita'nın verilerine göre, 2021'de yabancılar ülke genelinde 70 ilde konut yatırımı yaparken, 11 ilde satışı yapılan konutların tamamını yerliler aldı. 2021 yılında bu kapsamda başı İstanbul çekti. İstanbul'da konut satın alan yabancı sayısı 26 bin...