14 / 05 / 2024

Konut Alma Hakkı Bekleyenler

Konut Alma Hakkı Bekleyenler

İstanbul Kayaşehir 140 adet konut satışı, 5819 Sayılı Kanun ile Konut Alma Hakkı Bekleyenler için kura çekimi yapılacak...

Konut alma umudunu yitirenler evini yeniledi, satışlar fırladı!

2022 yılında konut alma umudunu yitirenler evlerini yeniledi. Bu trendin etkisi ile satışlarını yüzde 80 yükselten Kalekim, 50’nci yılında planlarını yurtdışında da büyüme üzerine yapıyor. 

TOKİ asil olarak hak sahibi oldunuz ne demek? TOKİ'den çıkan evi kiraya verebiliyor musun?

TOKİ’den konut alma hakkı elde edenler birtakım sorularına yanıt aramaktadır. İşte bu durumda sorulan soruların yanıtları!

Deprem konut sektörünü de etkiledi! Rusların konut alma iştahı azaldı! Artık onlar da deprem dayanıklılık raporu arıyor!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve büyük yıkıma neden olan depremler, konut sektörünü de etkiliyor. Rusların konut alma iştahı azaldı! Artık onlar da deprem dayanıklılık raporu arıyor!  

Ön siparişe katılma ve teslim alma hakkı kazanacaksınız! Togg NFT açık artırması başlıyor!

Milli araba Togg akıllı cihaza ön sipariş hakkı sunan NFT açık artırması yarın akşam saat 19.23'te Trumore uygulamasında olacak. NFT satın alan kullanıcılar, ön siparişe katılma ve teslim alma sıralamasında hak sahibi olacak.

3 maaş alma hakkınız var! SSK, Bağ-kur ya da Emekli Sandığı fark etmiyor!

SSK, Bağkur ya da Emekli Sandığı fark etmeden tüm sigorta sistemlerinden üç maaş alma hakkı bulunuyor. İşte detaylar…

Yabancıya vatandaşlıkta konut satış limiti 13 Haziran'da resmen yükseliyor! Ev fiyatları da şimdiden artıyor! 

13 Haziran 2022 tarihinde yürürlüğe alınacak olan düzenlemeyle, yabancıların konut satın alarak vatandaşlık alma hakkındaki limit 250 bin dolardan 400 bin dolara yükselecek. Peki bu durum ev fiyatlarını etkiledi mi? 

İklim krizi konut alma kriterlerini değiştirdi!

Sel felaketleri ve yıkıcı sonuçlarının ardından iklim krizi gerçeği karşımıza çıktı. Peki iklim krizi konut alma kriterlerini nasıl değiştirdi?

Kemal Kılıçdaroğlu: Doğal afetlere dayanıklı konut herkesin hakkı!

CHP’nin hazırladığı ‘Afet ve Aşırı Doğa Olayları Politika Belgesi’ne ön söz yazan Kılıçdaroğlu, afet risklerini azaltmak için çeşitli önerilerde bulundu. CHP lideri, doğal afetlere dayanıklı konut hakkına erişmenin herkesin hakkı olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan faizsiz konut sistemiyle ilgili talimat!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Lütfi Elvan’a 'faizsiz konut alma sistemi' hakkında talimat verdi. Erdoğan'ın “Lütfi, şu işe bir çekidüzen verin. Bunlarla ilgili şikâyetler artıyor, yakında Kombassan, Çiftlik Bank işine dönecek. Batarlarsa devlete yük olacak hepsi” dediği iddia ediliyor.

Peker GYO'nun yeni pay alma hakkı kullanım süresi 15 gün oldu!

Peker GYO, yeni pay alma hakları kullanım süresinin 15 gün olarak belirlenmesine, bu sürenin son gününün resmi tatile rastlaması halinde yeni pay alma hakkı kullanım süresinin izleyen iş günü akşamı sona ermesine karar verdi.

Vedat Arslan: Haziran sonrası konut alma hareketi başlayacak!

Tüm dünyayı etkisi altına koronavirüs salgınının gayrimenkul sektörü üzerindeki etkisi hakkında değerlendirmede bulunan Aremas Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Arslan, ''Haziran ayı ve sonrasında Çin ve İran başta olmak üzere, pasaport amaçlı konut alma hareketi tekrar başlayacak'' dedi.

Hendek Toplu Konut projesi hakkında merak edilenler!

Hendek Belediye Başkan Yardımcısı ve Türkay Hendek Yatırım Planlama ve Hizmet A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hızır Çağrı Güngör, Hendek’te yapılması planlanan Toplu Konut projesi hakkında merak edilenleri cevapladı…

TOKİ'den 2+1 ve 3+1 konut alma şartları nelerdir?

Yaşadığı ilde konutlara başvuruda bulunmak isteyen vatandaşlar TOKİ 100 bin konut başvuruları hakkında detayları araştırıyor. Peki TOKİ'den 2+1 ve 3+1 konut alma şartları nelerdir? İşte tüm merak edilenler...

Konut Alma Hakkı Bekleyenler Haberi

Konut Alma Hakkı Bekleyenler

5819 Sayılı Kanun kapsamında, başvuru bedeli yatırıp konut almak için bekleyen vatandaşlara  İstanbul Kayaşehir Projesinde 1+1 konut 38 adet (31 adeti Teslimli, 7 adeti Teslimsiz) ve 2+1 konut 102 adet (26 Teslimli, 76 Teslimsiz) olmak üzere toplam 140 adet konut kontenjan ayrıldı.

İstanbul'da konut bekleyen hak sahibi sayısı 310 kişi olup, konut bekleyen sayısının, Kayabaşı projesinden ayrılan konut sayısından fazla olması nedeniyle, bu projeden Konut Alma Hakkı ve hak sahiplerine isabet eden konutlar kura yöntemiyle belirlenecek.

Kura sonucunda ismi belirlenen asil adayların Satış Takvimi içinde, konutları almak istememesi ve sözleşme imzalama işlemlerini yapmaması durumunda hakları iptal edilerek, konut üzerindeki hakkı yedek alıcıya verilecek.

Yedek alıcının da konutu takvim çerçevesinde almaması halinde, onun da konut alma hakkı iptal edilecek. Hakları iptal edilenlerin başvuru...