02 / 05 / 2024

Konut almadan önce dikkat edilmesi gerekenler

Konut almadan önce dikkat edilmesi gerekenler

İster yatırım amacıyla isterse kira geliri elde etmek amacıyla olsun; projeden, müteahhitten ya da ikinci el konut alımlarında dikkat edilmesi gereken noktalar bulunmaktadır.

Dolar alacaklar dikkat! Fitch’in yıl sonu dolar tahmini şok etti!

Dolardaki yükseliş sürüyor. Vatandaş elindeki tüm parayla altın ve dolar almaya devam ederken, gazeteci Barış Esen X sosyal medya hesabından uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings’in 2024 yıl sonu Dolar/TL tahminin açıkladı. Dolar almadan önce mutlaka bakın.

Gayrimenkul dolandırıcılarının oyunlarını bozacak yöntemler deşifre oldu! Gayrimenkul almadan önce bilmeniz gerekenler!

Ev, arsa, arazi gibi taşınmazların alım satımı konusunda dolandırıcılık haberleri her geçen gün artıyor. Çeşitli oyunlarla vatandaşları mağdur eden dolandırıcılara karşı dikkat edilmesi gereken yöntemler belli oldu. İşte gayrimenkul almadan önce bilmeniz gerekenler...

6 ay önce 10 milyon TL olan konut bugün hala aynı paraya alınabiliyor mu? Vatandaşlar ne diyor?

Konut ve otomobil fiyatları gündemden düşmezken, Finanscı Abi resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda konut ve otomobil balonunun patladığını belirterek,  6 ay önce 10 milyon TL olan konut bugün hala aynı paraya alınabildiğini söyledi.

ÖTV'siz araç listesi belli oldu! Bu fiyatları görenlerin ağzı açık kalacak! Araba almadan önce herkes baksın!

Binlerce kişi uygun fiyata araç satın almaya çalışıyor. ÖTV'siz araç satın almak isteyenler için indirimli araçların listesi belli oldu. Bu fiyatları görenlerin ağzı açık kalacak. İşte ÖTV'siz araçlar ve fiyatları...

2023 Eylül'de taşıt kredisi faizleri arttı: Araba almadan önce bilinmesi gerekenler neler?

2023 Eylül ayının gelmesiyle birlikte, politika faizinin artması bankaların taşıt kredisi faiz oranlarını da güncelledi. Bu güncellemeler, otomobil hayali kuranları oldukça memnun etti. İşte Eylül 2023'te yayınlanan güncel taşıt kredisi oranları hakkında detaylar haberin devamında...

TESK Başkanı Palandöken üstüne basa basa uyardı! Altın almadan önce mutlaka buna bakın! 

Gram altın fiyatı son bir yılda tam yüzde 66 arttı. Altın fiyatlarındaki artış yatırımcıları altına yönlendirdi. TESK Başkanı Palandöken, altın alırken yatırımcıların ''mutlaka buna bakın'' diyerek uyardı. Peki altın alırken neye dikakt edilmeli?

Hisseli tapu alınır mı? Hisseli tapu almak mantıklı mı?

Birden fazla kişinin sahibi olduğu hisseli arsa alınıp alınmayacağı kişiden kişiye değişir. Bu arsayı almadan önce avantajlarını ve dezavantajlarını değerlendirmek gerekir. Peki hisseli tapu almak mantıklı mı, avantajları ve dezavantajları neler? İşte hisseli tapu ile ilgili bilinmesi gerekenler…

İkinci el araçlarda fiyat artışının sebebi ne? Fiyatlar yükselmeye devam edecek mi? Araba almadan önce mutlaka okuyun!

Kurda yaşanan yükseliş neticesinde 0 km araç fiyatlarında ciddi artışlar yaşandığını belirten arabam.com CEO’su Arda Ayvaz, otomobil piyasasının bugünü ve geleceği ile ilgili önemli ip uçları verdi.

Altın almadan önce bu habere bakın! En çok bu kazandırıyor!

Sivas'ta kuyumculuk işiyle uğraşan Tayyib Urfan, vatandaşlara çekme altın almaları için çağrı yaparak, bu şekilde en yüksek karı elde edeceklerini söyledi.

iPhone kullanıcıları dikkat! Telefonunuzun yavaşlamaması için hemen bunları yapmaya başlayın!

iPhone kullanıcıları, uzun süreli kullanımlarda telefonlarının yavaşladığından ve pilinin çok yavaşladığından şikayetçi. Bunu önlemek için birçok kişi yeni telefonlar aldı. Yeni bir telefon satın almadan önce, telefonunuzu hızlandırmanın birkaç yolu vardır. İşte iPhone'unuzu hızlandırmak için bazı b

Tiny house alacaklar dikkat! Bu 4 altın kuralı sakın gözden kaçırmayın! Peş peşe açıklandı! 

Türkiye'nin ilk Tiny House üreticisi Yako Groups Yönetim Kurulu Başkanı Galip Ölmez, tiny house almadan önce dikkat edilmesi gerekenler, '4 Altın Kural' diyerek açıkladı. Peki Tiny house alacaklar nelere dikkat etmeli? 

Tiny House Alırken 4 Altın Kurala Dikkat! Yako Groups'tan öneriler!

Türkiye'nin ilk Tiny House üreticisi Yako Groups, satın almadan önce dikkat edilmesi gereken 4 altın kuralı açıkladı. Depreme dayanıklı ve konforlu yaşam için önemli ipuçları! İşte ayrıntılar...

Konut tercihlerinde deprem etkisi! Artık evin büyüklüğünden önce deprem dayanıklılığı sorgulanıyor! 

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra konutta tercihler resmen değişti. Konut alacaklar artık evin büyüklüğünden önce deprem dayanıklılığını sorguluyor. 

Konut almadan önce dikkat edilmesi gerekenler Haberi

Konut almadan önce dikkat edilmesi gerekenler

Projeden Konut Almadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

1. Projeyle ilgili tüm detayları öğrenin. Arsa hakkında bilgi edinin, üzerinde herhangi bir şerh, ipotek, haciz veya başka takyidat olup olmadığından emin olun. İnşaat ruhsatı alınmış ve proje bu ruhsata uygun ilerliyor mu? Mümkünse bağımsız SPK lisanslı bir değerleme firması tarafından yapılan projenin ekspertiz raporunu talep edin.


2. Projenin bulunduğu bölgeyi araştırın. Mevcut gelişim, konut arzı, kiralık talebi ve ulaşım imkanlarını gibi kriterleri öğrenin. Bu kriterler ilerleyen zamanda evin değerini de arttıracaktır. Arzı artıracak yeni projelerin başlama ihtimali ya da kiralık talebinin artacağı beklentisinin olup olmadığını öğrenin.


3. Firmanın güvenirliliğini, daha önce yaptığı işleri araştırın. Firma hakkında herhangi bir bankadan istihbarat yapabilirsiniz. Sorunlu kredisinin ya da bitirilmemiş projelerinin olup olmadığını mutlaka öğrenin.


4. İşlem sırasında kat...