24 / 07 / 2024

konut almak mantıklı mı

konut almak mantıklı mı

Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, maliyetlerdeki yükseliş sebebiyle gayrimenkul arzında sorunlarla karşılaşıldığına dikkat çekerek artık konut üretimi yapılamadığının altını çizdi. 

2022 konut alma zamanı!

Uzun yıllardır konut projeleriyle dikkat çeken DAP Yapı, yatırımlarında hız kesmiyor. DAP Yapı'nın patronu Ziya Yılmaz, şirketin gelecek hedeflerine ve gayrimenkul sektörüne ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Kurlardaki artış konut sektörünü nasıl etkiledi?

Son günlerdeki döviz kurlarında meydana gelen artışlar sonrasında inşaat sektörü de zor zamanlar geçiriyor. Uzmanlar konut fiyatlarının giderek yükseldiğini dile getirerek ücretli kesimin ev sahibi olmasının hayal olduğunu söyledi. 

Ev almak mı, arsa almak mı daha mantıklı?

Euro ve doların önlenemeyen yükselişi sonrasında konut ve arsa fiyatları da tavan yaptı. Peki, yatırımcılar konuta mı arsaya mı yatırım yapmalı? İşte detaylar...

Ev almak hayal mi oldu? 

Dövizlerde meydana gelen artış ev fiyatlarına da yansıdı. Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı Erdoğan Toprak ev sahibi olmanın giderek zorlaştığını dile getirdi. 

Konut her zaman için en iyi yatırım aracı!

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, konut yatırımının orta ve uzun vadede diğer yatırım enstrümanlarına göre daha fazla kazandırdığını ve konutun en iyi yatırım aracı olarak kendisini kanıtladığını değerlendirdi.

Konut yatırımı yapmak için doğru zaman mı?

Dünya Gazetesi köşe yazarı H. Bader Arslan bugünkü köşesinde konut yatırımını kaleme aldı. İşte H. Bader Arslan'ın 'Konut yeniden yatırım aracı oluyor' başlıklı yazısı...

Konutun yatırım aracı olarak görülmesi doğru mu?

Kiralık ve satılık konut fiyatlarındaki fahiş artışlar gündemden düşmüyor. Maliyetler sebebiyle müteahhitler ve çimentocular da karşı karşıya gelmişti. Peki kiralık ev fiyatlarındaki artış nasıl durdurulur? KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Konut kiralarındaki artış küresel problem oldu!

Koronavirüs salgınında ev kiraları rekor seviyelere geldi. Ülke hükümetleri ise kiralardaki bu artış problemini ortadan kaldırmak için çeşitli politikalar için görüşmeler yapıyor. 

Konutta yatırım amacı, ihtiyacın önüne geçti!

2019'dan beri stok sorunu yaşayan konut sektörü, kamu bankalarının geçen haziranda başlattığı düşük faizli kredi paketleriyle nefes aldı. Konut talebinde yatırım amacı, ihtiyacın önüne geçti.

Vergiler düştü, konut almanın tam zamanı!

Geçen yıl ve bu yıl gayrimenkul satışlarında uygulanan vergi ve harçlarda bazı geçici indirimler yapıldı. Bunların çoğu ekim sonunda bitiyor. Bu konuda, işyeri ve konut teslimlerindeki KDV başta olmak üzere, dikkat edilmesi gereken bazı hususlar var.

Konut satın almak iyi bir yatırım mı, değil mi?

Elimizde var olan parayı ne yapsak diye düşünüp duruyoruz. Döviz mi alsak, TL’de tutup mevduat olarak mı değerlendirme yoluna gitsek, altın mı alsak, yoksa gayrimenkule mi bağlasak, bunun kararını vermeye çalışıyoruz...

Konut alıcısı için en karlı dönem!

Ülkealan Yapı Endüstrisi A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Ülkealan, içinde bulunduğumuz zaman diliminin konut almak için en uygun zaman olduğunu dile getirdi. 

En iyi yatırım konut almak!

Birleşik Gayrimenkul Geliştirme ve İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Güngör Çepni, gayrimenkul sektörüne yönelik önemli açıklamalarda bulundu. 

Ev almak isteyenlerin dikkatine!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu olan Standard & Poor’s, “Türkiye konut piyasası kredi odaklı iç talepten uzak olarak daha fazla ihracata dayalı hareket edecek” değerlendirmesinde bulundu.

Ev yerine hisse alıp, 10 sene beklerseniz 'servet' kazanabilirsiniz! Hisse yatırımı, konuttan daha mantıklı! 

Geçtiğimiz hafta Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri ortalama yüzde 0,83 değer kazanırken, konut yatırımı yeniden gündem oldu. Yatırımcı İbrahim Halil Gümüş, hisse yatırımının konuttan daha mantıklı olduğunu açıkladı. İşte o paylaşım...

İnşaat Mühendisleri Odası: Bu ay ile başlayıp Eylül’e kadar olan süreç konut almak için doğru zaman! 

Konut fiyatlarının düşüp düşmediği son günlerde sık sık tartışma konusu oluyor. İnşaat Mühendisleri Odası Eskişehir Şube Başkanı Orkun Kılıç, konut almak için doğru zamanı açıkladı. İşte detaylar... 

İnşaat sektöründe maliyetler katlanıyor! Ev almak için şimdi doğru zaman mı? Parayı mevduata yatırmak daha mı mantıklı? 

Son zamanlarda konut fiyatlarında yaşanan artışlar sebebiyle ev sahibi olmak neredeyse imkansız hale geldi. Peki ev almak için şimdi doğru zaman mı? Parayı mevduata yatırmak daha mı mantıklı? 

Konut almak isteyenlere uzmanından tavsiye: Kiracısı olan konutu almayın!

Konut fiyatları ülke genelinde fahiş rakamlara ulaşırken, bütçesine uygun konut bulan vatandaşlar ise zaman kaybetmeden konut sahibi olmak istiyor. Uzman isim konut almak isteyenleri uyararak dikkat edilmesi gereken üç maddeyi açıkladı. İşte konut alacaklara tavsiyeler...

Ev sahibi olmak isteyenlere fırsat: Konut almak için doğru zaman!

İnşaat maliyet endeksi, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 72,78 arttı. Bu artış  konut fiyatlarının artmasını tetiklerken, inşaat üreticileri ise piyasanın devamlılığı için uygun koşullarda konut satışlarında bulunuyor. Bu durum ise konut almak isteyenlere fırsatlar sunuyor.

Arsa alacaklar aman dikkat: Yatırım amaçlı arsa nasıl seçilir? İmarsız arsa almak mantıklı mı? 

Arsa fiyatlarında son bir senedir yaşanan artışlar yüzde 400'ü bulurken, arsa alacaklar için uyarılar peş peşe geldi. İşte ayrıntılar...

10 milyonluk dairenin kirası 50 bin TL, faiz getirisi 450 bin TL! Konut mu, faiz mi? 

Yükselen enflasyon karşısında vatandaşlar ellerindeki parayı değerlendirmek için çeşitli yatırım araçlarına yöneliyor. Bunlardan biri de son zamanlarda bir çok yatırımcının tercih ettiği mevduat faizi. Peki 10 milyon lira ile bir konut almak mı, 450 bin liralık faiz getirisi mi? Hangisi mantıklı?

Galatasaray'ın son gayrimenkulü olan Florya Tesisleri satışına tepki! 70 milyon euro için satılması mantıklı değil!

Galatasaray'ın son gayrimenkulü olan Florya tesislerinin 70 milyon euroya satılacağı gündeme gelirken, Galatasaray Kulübü'nün eski yöneticilerinden ve divan kurulu üyesi Turgay Kıran satışa tepki göstererek '70 milyon euro için satılması mantıklı değil!' dedi. 

Gazeteci Serdar Arseven'den konut çıkışı: Kiraya vermek için ev almak aptallık!

Son günlerde artan kiracı ve ev sahibi kavgaları sebebiyle, yatırımcıların da kafası karıştı. Peki konut alıp kiraya vermek mantıklı bir yatırım mı?

Borsada kazanılan para 'araba, ev, arsa'ya dönüştürülmeli! Ev almak isteyenler bunu yapsın! 

Binlerce yatırımcı, konut yatırımının mı yoksa toprak yatırımının mı mantıklı olduğunu araştırıyor. 64,4 bin takipçili, yatırımcı kar cebe isimli kullanıcı, yatırımcılara uyarılarda bulundu. İşte o açıklama... 

GYO'lara yatırım yapmak mantıklı mı? 

Geçtiğimiz yıl 54 yeni şirket halka arz olurken, bu şirketlerin 9’u yani yüzde 15'i GYO'lardan meydana geldi. Peki GYO'lara yatırım yapmak mantıklı mı? 

Kiracı ve ev sahibi arasındaki gerilimi tavan yaptıran uygulamada sona gelindi! Bu uygulama mantıklı mıydı?

2 yıldır kira bedellerinde uygulanan yüzde 25 kira sınırlaması uygulaması 1 Temmuz itibariyle kalkıyor. Peki bu uygulama mantıklı mıydı?

Kredi ile ev almak artık hayal oluyor! Konut kredisi için BES teminat gösterilmeli!

Konut satış oranları her ay bir önceki aya göre gerilerken banka kredisi ile konut almak, giderek hayal oluyor. ATEM Başkanı Hakan Akçam, kredi alımlarında bireysel emeklilik sisteminde uygulanan (BES) teminat gösterebilme uygulamasının konut kredileri için de uygulanabileceğine vurgu yaptı.

konut almak mantıklı mı Haberi

konut almak mantıklı mı

Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, konut sektörüyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu ve gayrimenkul sektöründe arz sorunuyla karşı karşıya olunduğuna dikkat çekti. Erden Timur, satışı yapılan dairelerde de zarara uğrandığını vurguladı. 

Sektörle ilgili dikkat çeken açıklamalar yapan Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, bu sene hem Ocak'ta ve hem de Şubat'ta birinci el ve ikinci el konut satışlarında yüzde 19,35 oranında yükseliş kaydedildiğini belirtti. 

Peki konut sektörünü ve ev fiyatlarını neler bekliyor? Şu an konut almak için doğru zaman mı? Ev almak isteyenler harekete geçmeli mi yoksa beklemeli mi? İşte ayrıntılar ve Erden Timur'un konuyla ilgili açıklamaları...

İpotekli evlerde iki ayda yüzde 49,88'lik bir yükseliş olduğunun altını çizen Timur, "Şu anda piyasada arzda sıkıntı var, kiralık konut da bulunamıyor...Arzın da...