02 / 05 / 2024

konut değerlenmesi

konut değerlenmesi

İstanbul'da konutların en çok değerlendiği ilk 10 ilçeyi açıklandı. İşte ev sahiplerinin yüzünü güldüren o ilçeler...

Konut altından az, dolardan fazla kazandırdı: 13 yılda yüzde 2.695’lik getiri!

13 yılı bulan dönemde en yüksek getirinin yüzde 3.545 ile gram altından olduğu belirlenirken, ikinci sıraya da kira gelirlerinin de dahil edildiği konut değer artışı yüzde 2.695’lik getiriyle yerleşti. İşte ayrıntılar...

TOKİ açıkladı! Ev ve arsaların değeri katlanacak...

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) yeni konutları dikeceği yerleri açıkladı. Buna göre belirtilen bölgelerde arsası olanlara bu yeni proje ile beraber ev ve arsa fiyatlarının değerlenmesi gündeme geldi. İşte yeni konutların yapılacağı yerler ve haberin detayları...

Altın, dolar, euro, konut değil... Yatırımcılar oraya koştu!

Konut fiyatlarındaki artış ve altın-döviz piyasasındaki dalgalanma nedeniyle yatırımcıların yeni gözdesi arsa ve tarla oldu.

Satılık ev ilanlarında rekor artış! Konutta talep arttı, satışlar katlandı! 

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından yükselen konut değiştirme talebi, şehirler arası göç ve yatırım için alınan evlerin yüksek fiyattan satılmak istenmesi ikinci el piyasayı etkiledi. Fiyatlar resmen fırladı. 

O ilde konut fiyatları yüzde 100'den fazla arttı! Metrekare birim değeri 20 bin TL'ye ulaştı!

Manisa’da sitelerin metrekare birim değerlerinin 15 bin TL ile 20 bin TL, mahalle merkezinde bulunan metrekare konut değerlerinin ise 8 bin TL ile 10 bin TL civarında olduğu belirtildi. İşte ayrıntılar...

Dünya tarihi böyle bir olay görmedi! Benzin, gıda, ev fiyatları eyvah eyvah dedirtecek

Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal İşler Departmanı tarafından yayımlanan rapora göre dünya nüfusu 8 milyarı aşacak. Bu da başta gıda ürünleri olmak üzere birçok ürünün değerlenmesi anlamına geliyor.

Demir fiyatları artınca Elon Musk bir alana daha el atıyor! Şimdiden yerinizi alın, fiyatları uçuşa geçecek

Ünlü iş insanı Elon Musk, yeni bir alana daha girmeye hazırlanıyor. Musk'un gelecek gördüğü alanlardan biri olan lityum madenciliğinin önümüzdeki süreçte değerlenmesi bekleniyor.

Kıyı şehirlerinde konut fiyatları 3 yılda yüzde 80 arttı!

Türkiye’de son dönemlerde konut alım eğiliminin kalabalık şehirlerden daha sakin yakın bölgelere doğru değişmeye başladığını belirten GABORAS Veri Direktörü Orhan Vatandaş, pandeminin teşvikiyle kıyı şehirlerde konut değerleri son 3 senede yüzde 80’e varan oranlarda arttığını belirtti.

Bahar döneminde konut değişimi artacak!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs tedbirleri kapsamında günün büyük çoğunluğunu konutlarda geçiriyoruz. Uzmanlar da bahar aylarıyla beraber değiştirenlerin sayısının artacağını söylüyor.

Depreme karşı konut değil bina sigortalanmalı!

Türk Reasürans'ın Genel Müdürü Selva Eren, "Konut yerine “bina” sigortalanmalı. Bir deprem anında, o bina komple yeniden yapılacak şekilde tazminata konu olmalı" dedi ve "Bizim verdiğimiz tazminat ile bina yeni ve güvenilir halde yerini bulmalı" açıklamasında bulundu.

Ukrayna'da emlak vergisi ödeme sistemi değişecek!

Ukrayna'da yapılan yeni düzenleme ile emlak vergisi artık konut metrekare alanı dikkate alınarak değil, konut değeri dikkate alınarak alınacak. Bununla beraber şehir merkezinde yaşayanlar daha fazla emlak vergisi ödeyecek.

Konutta en değerli iller: Antalya, Şanlıurfa ve Gaziantep!

Koronavirüsün etkisinin azalmasıyla birlikte ev fiyatları da aynı hızda yükseldi. Nüfusun en yoğun olduğu ve konut değer artışının en yüksek olduğu iller ise Antalya, Şanlıurfa ve Gaziantep oldu.

Konut fiyatları bu illerde zirve yaptı!

Kampanyalar ve kamu bankalarının düşük faizle konut alımını cazip hale getirmesi 10 büyükşehirde konut fiyatlarını yükseltti. Son bir senede nüfusun en yoğun olduğu 10 şehirde  konut değeri en çok artan ilk üç il Antalya, Gaziantep ve İzmir oldu. Bu üç kente göç artışı da hızlandı.

konut değerlenmesi Haberi

konut değerlenmesi

İstanbul'un son bir yılda en çok değer kazanan ilçesi Sultanbeyli oldu. İlçede geçtiğimiz yıl satılık konutların metrekare ortalama fiyatı 1.739 TL iken, 2.726 TL'ye ulaştı. Yani konut fiyatları tam yüzde 57 oranında arttı.





Beykoz'da fiyatlar yüzde 49 artarak 8.003...