03 / 05 / 2024

konut ekspertiz değerleri

konut ekspertiz değerleri

Ekspertiz, uzman tarafından gayrimenkule yönelik bina yaşı,fiziki durumu vb. değerlerinin ne olduğunun belirlenmesi çalışmasına deniyor.Peki ekspertiz değeri nedir?Ekspertiz değeri nasıl hesaplanıyor?İşte konut ekspertiz değeri..

Konut ekspertiz değeri nasıl hesaplanır?

Kredi ile ev almak isteyenler için ekspertiz raporu gerekiyor ve banka rapordaki değere göre kredi verebiliyor.Peki konut ekspertiz değeri nasıl hesaplanır?İşte ekspertiz değerinin hesaplanması..

Emlak Konut GYO Göktürk 1. Etap'ın değeri belli 4 milyar TL'yi aştı! 

Emlak Konut GYO Göktürk 1. Etap'ın değerleme raporu yayımlandı. Söz konusu projenin KDV hariç ve KDV dahil pazar değerleri belli oldu. İşte o rakamlar...

Depremler vatandaşın konut tercihini değiştirdi! Çelik evlere talep artıyor!

Deprem sonrası vatandaşların konut tercihlerinin değiştiğini ve çelik evlere taleplerin arttığını açıklayan Karmod Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çankaya önemli açıklamalarda bulundu.

Emlak Konut GYO Ayazma 4. Etap ile Kayabaşı 9. Etap'ın yıl sonu değerleri belli oldu!

Emlak Konut GYO tarafından, Ayazma 4. Etap ile Kayabaşı 9. Etap'ın 2023 yıl sonu değerleri açıklandı. İşte detaylar ve parsellerin değerleri...

Deprem korkusu konut tercihini değiştirdi! Konut almak isteyenler yatay mimariye yöneliyor

Kerem Nükte Gayrimenkul Danışmanı Hasan Ülkü, deprem felaketinin bıraktığı korkudan dolayı vatandaşların konut tercihini değiştirdiğini belirtti.

En az yarım düzine konutu olan 5 ABD'li iş insanı açıklandı! Hangi milyarderin kaç evi var? İşte evlerinin değerleri...

En az yarım düzine konutu olan 5 ABD'li iş insanı açıklandı. Peki hangi milyarderin kaç evi var? Evlerinin değerleri ne kadar?

Özak GYO Beşiktaş, Mahmutbey ve Maltepe arsalarının değerleri belli oldu! 

Özak GYO tarafından Beşiktaş, Mahmutbey ve Maltepe arsalara 2023 yılına ilişkin değerleme raporları yayımlandı. Peki Özak GYO Beşiktaş, Mahmutbey ve Maltepe arsalarının değerleri ne kadar oldu? 

Yazlık bölgelerde konut satış değerleri yüzde 884 arttı!

Endeksa verilerine göre, konut satış değerlerinde İstanbul Şile son 3 yıldaki yüzde 884 artış ile zirveye yerleşti. Peki, diğer illerde sonuç ne oldu? İşte ayrıntılar...

Yazlık konut satış değerinde en çok artış yüzde 432 ile Datça'da!

Yapay zekâ ile gayrimenkul değerlemesi yapan Endeksa, 19 ilçenin pandemi dönemi konut satışlarında yaşanan değer değişimini inceledi. Son 3 senede konut satış değerinde en çok artış yüzde 432 ile Datça’da gerçekleşti. Konut metrekare satış fiyatı en yüksek ilçeler, ortalama 35 bin 696 TL ile Çeşme

Konut ekspertiz masrafını kim öder?

Konut satın alırken krediye başvurulması halinde bankalar ekspertiz raporuna göre kredi verir. Bu aşamada çıkan masrafın kime ait olduğu merak ediliyor. Peki, konut ekspertiz masrafını kim öder?

Akfen GYO'nun 2021'deki kira bedeli ekspertiz değerinin yüzde 111'i kadar oldu!

Akfen GYO portföyünde yer alan gayrimenkullerden 5 yıllık dönem için alınan toplam kira bedeli, 5 yıllık kira ekspertiz değeri toplamının yüzde 88'i kadar gerçekleşirken, 2021 yılında alınan kira bedeli ise kira ekspertiz değerinin yüzde 111'i oranında gerçekleşti. 

Emlak Konut GYO'nun hangi projesinin değeri ne kadar?

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, hayata geçirdiği projelerin değerleme raporlarını yayınladı. Peki Emlak Konut GYO'nun hangi projesinin değeri ne kadar oldu? İşte o dev projeler ve değerleri...

Martı GYO'nun gayrimenkul değerleri 722.4 milyon TL'ye çıktı!

Martı GYO'nun portföyünde yer alan gayrimenkul değerleri 542 milyon 621 bin 761 TL iken, 179 milyon 784 bin 852 TL artış ile 722 milyon 406 bin 613 TL'ye çıktı. 

Emlak Konut GYO Koordinat Çayyolu değerleme raporu!

Emlak Konut GYO, "Koordinat Çayyolu" projesinde konumlu 1 adet bağımsız bölümün ekspertiz değeri için hazırlatılan gayrimenkul değerleme raporunu yayınladı.

konut ekspertiz değerleri Haberi

konut ekspertiz değerleri

Konut ekspertiz değeri nedir?

Ekspertiz raporu, finansman kullanımında, birleşmelerde, devralmalarda teminatların değer tespitinde, borçların yeniden yapılandırılmasında  alınması gereken bir belge olarak tanımlanıyor.


Ekspertiz değeri belirlenirken, satın alınacak gayrimenkulün  kimliği / açık adresi,Kime ait olduğu / Türü,Kaç katlı, kaç yaşında olduğu,İmar durumu, ulaşım,gayrimenkulün,fiziki durumu,altyapı,itibar,binanın inşaat değerine bakılıyor.ipotek, şerh, irtifak hakları gibi durumlar olup olmadığı da tapu dairesince araştırılıyor.


Ev ekspertiz raporunun alınması ile satın alınmak istenen gayrimenkul için bankalar kredi verme işlemini gerçekleştiriyor. Konutun piyasa değerini belirleme olarak açıklanan ekspertiz raporunun hazırlanması ise değerleme uzmanları tarafından yapılıyor. 


Ekspertiz değeri rayiç bedel üzerinden hesaplanıyor. Ekspertiz değerinin de eklendiği ekspertiz raporu değerlemeyi yapan kişilerce ilgili bankaya veriliyor. Daha sonra banka da ev için istenen kredi miktarına bakarak krediyi vermeye yada vermemeye karar veriliyor.



Ekspertiz raporu örneği ise...