30 / 04 / 2024

konut ekspertiz hizmeti ne işe yarar

konut ekspertiz hizmeti ne işe yarar

Malatya’da konut ekspertiz hizmeti sunan Tapu Eksperi şirketi, vatandaşların gayrimenkulle akıllarında olan tüm sorular yanıt buluyor. Tapu Eksperi Genel Müdürü Engin Yalçın: “Ekspertiz hizmetini herkesin internet üzerinden birkaç dakika içerisinde sipariş verebileceği şekilde sunduk." dedi...

Sıfır otomobil alanlar dikkat! Ekspertiz hizmeti alırken bilinmesi gerekenler!

İkinci el araçlar için kullanılan ekspertiz servisinde bilinmeyen yönler gündemdeki yerini koruyor. Sıfır otomobil alanların çoğu da bu hakları maalesef bilmiyor. Bu süreçte, ekspertiz uzmanı sıfır otomobil alanlara ya da alacaklara önemli açıklamalar yaptı. 

Konut satışlarına da ekspertiz raporu şart!

Konut fiyatları ile kira fiyatlarında yaşanan artışlara çözüm önerileri gelmeye devam ediyor. CVS Hava Kent Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çavuş da konu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Airbnb, yapay zeka şirketi GamePlanner.AI’ı 200 milyon dolara aldı!

Tatil evleri ve konut kiralama hizmeti veren çevrimiçi teknoloji platformu Airbnb, Siri'nin kurucu ortağı Adam Cheyer ve Siamak Hodjat'ın kurmuş olduğu yapay zeka şirketi GamePlanner.AI firmasını 200 milyon dolara satın aldığını açıkladı.

Ev alırken ekspertiz masrafı kime ait?

Ev alırken, konut kredisi kullanılıyorsa miktarın belirlenmesi için ekspertiz raporu talep edilir. Ekspertiz raporu belirli işlemleri içerir ve rapor bankaya sunulmalıdır. Ayrıca ekspertiz bir masraf olup belirli bir tarafın ödemesi gerekir. Bu durumda ev alırken ekspertiz masrafı kim tarafından öde

Konut ekspertiz masrafını kim öder?

Konut satın alırken krediye başvurulması halinde bankalar ekspertiz raporuna göre kredi verir. Bu aşamada çıkan masrafın kime ait olduğu merak ediliyor. Peki, konut ekspertiz masrafını kim öder?

Yabancıya konut satışındaki artış sektöre can suyu olacak!

Konut sektörü temsilcileri 2021 Ekim'e ilişkin konut satış verilerini değerlendirdi. Sektörün önde gelen isimleri, yabancıya konut satışına dikkat çekerek, ekspertiz sorununun çözülmesi gerektiğini ve yeni atılacak adımların önemli olduğunu belirtti.

Yabancıya konut satışına ekspertiz freni!

YAbancıya konut satışına getirilen yeni ekspertiz düzenlemesi kapsamında alım anlaşması yapılsa bile vatandaşlığa hak kazanamadığını öğrenen pek çok yabancı da konutları almaktan vazgeçti.

Konut kredisi ekspertiz ücreti nasıl geri alınır?

Ev alacak vatandaşları yakından ilgilendiren ekspertiz ücretlerinin nasıl geri alınacağı merak konusu oldu. Peki, konut kredisi ekspertiz ücreti nasıl geri alınır? İşte detaylar...

Balıkesir'de konut fiyatları ikiye katlandı!

Türkiye’nin tüm kentlerine değerleme hizmeti sunan Bilge Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ahu Minareci Küçükağa, Balıkesir'deki konut fiyatları ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

TOKİ kamusal büyük park alanları için danışmanlık hizmeti alacak!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, kamusal büyük park alanları ile ilgili mühendislik, peyzaj mimarlığı ve mimarlık tasarım hizmetleri  için danışmanlık hizmeti alacak.

TOKİ Danışmanlık hizmeti alım işi ihalesi 23 Haziran'da!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı danışmanlık hizmeti alım işi ihalesini 23 Haziran 2021 tarihinde saat 11:00'de gerçekleştirecek.

Konut kredisi ekspertiz raporu sorgulama 2021!

Konut kredisiyle ev almak için evin ekspertiz sürecinden geçmesi gerekiyor. Peki ekspertiz süreci nasıl ilerliyor? Konut kredisi ekspertiz raporu nasıl sorgulanıyor? İşte konut kredisi ekspertiz raporu sorgulama 2021...

Emlak Konut GYO Koordinat Çayyolu değerleme raporu!

Emlak Konut GYO, "Koordinat Çayyolu" projesinde konumlu 1 adet bağımsız bölümün ekspertiz değeri için hazırlatılan gayrimenkul değerleme raporunu yayınladı.

konut ekspertiz hizmeti ne işe yarar Haberi

konut ekspertiz hizmeti ne işe yarar

“Türkiye’nin online gayrimenkul eksperi” sloganı ile yola çıkan gayrimenkul değerleme şirketi Tapu Eksperi, Malatya’daki konutlar için de yoğunlukla ekspertiz hizmeti veriyor. Peki konut ekspertiz nedir?

Malatya Gerçek’in haberine göre, konut ekspertiz ya da halk dilindeki tanımı ile ev ekspertiz, taşınmazın değerinin bağımsız ve tarafsız şekilde tespit edilip, konutun konumu ve çevre ile bağlantısı, imar durumu, tapuda mülkiyeti etkileyen hakların varlığı, gayrimenkulün piyasa değeri gibi konularda lisanslı gayrimenkul değerleme uzmanları tarafından şeffaf, güvenilir ve tarafsız bir şekilde araştırılıp rapor halinde sunulması hizmetidir. 

Malatya'da konut ekspertiz hizmetleri sunan gayrimenkul değerleme şirketi Tapu Eksperi Genel Müdürü Engin Yalçın:

“Malatya’da yapılan toplam konut ve iş yeri satışlarının büyük bir kısmında ekspertiz hizmetinin alınmadığı tahmin edilmektedir. Bu konut satışlarının büyük bir kısmı, konut ekspertiz hizmeti alınmadan, güven...