01 / 05 / 2024

konut enflasyon ilişkisi

konut enflasyon ilişkisi

Merkez Bankası’nın hazırladığı Konut Fiyat Endeksi’nde (KFE) nisan ayında yüzde 0,9’luk artış yaşandı. Böylece konut fiyatlarındaki yıllık enflasyonda 2016 yılı başında başlayan gerileme sona ermiş gibi görünüyor.

Kısa süreli konut kiralama gayrimenkul krizini tetikledi!

İstanbul Planlama Ajansı’nın “Airbnb Yasası: Kısa süreli kiralamaların konut kriziyle ilişkisi” raporu dün yayımladı. Söz konusu rapora göre, son 2 senede İstanbul’da kayıtlı Airbnb sayısı 38 bine yükseldi.

Konut kredisi devredilebilir mi?

Konut kredisi ödemesi yapanlar, "Konut kredisi devredilebilir mi?" sorusuna yanıt arıyor. İşte konut kredisine ilişkin merak edilen tüm detaylar...

Özelleştirme gelirleri yüksek olursa enflasyon düşük mü oluyor?

Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşcu, X sosyal medya hesabından özelleştirme geliri ve enflasyon ilişkisi ile ilgili bir paylaşımda bulundu. İşte Babuşcu'nun o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Konut kredilerinde BSMV dönemi!

Geçen hafta TBMM’ye sunulan torba yasa doğrultusunda, konut kredilerine ilişkin banka ve sigorta muameleleri vergisi (BSMV) istisnasının ilk konutla sınırlandırılması gündemde. İkinci ve sonraki konut alımları için kredi kullanılması durumunda da artık yüzde 5 BSMV alınması konuşuluyor!

Konut kredilerinde bundan sonra ne olacak?

Ev satın almak isteyenlere ihtiyaç duydukları kaynakların sağlanmasının konut finansmanının en temel hedefi olduğunu söyleyen Dünya gazetesi Köşe Yazarı Prof. Dr. Ali Hepşen, 21 Kasım tarihli yazısında konut kredilerine ilişkin bir yazı kaleme aldı. İşte o yazı...

Milletvekili Cem Avşar: Rezerv alanlarının açılmasıyla alakalı süreç istismara açık!

Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar sosyal konut projelerine ilişkin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda açıklamalarda bulundu. Kentsel Dönüşüm yasasına dikkat çeken Avşar, "Rezerv alanlarının açılmasıyla alakalı süreç istismara açık" dedi.

Konut kredisinde ortak tapu yapılabilir mi, nasıl yapılır?

Konut kredisi almak isteyenler Konut kredisinde ortak tapu yapılabilir mi, nasıl yapılır? sorusuna yanıt arıyor. İşte konut kredisine ilişkin merak edilen tüm detaylar...

Bakan Mehmet Özhaseki'den sevindirici haber: 1 ay içerisinde 50 bin konut teslim edilecek!

Dünya Şehirler Günü programında konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki konut teslimlerine ilişkin açıklama yaptı. Bakan Mehmet Özhaseki 1 ay içerisinde 50 bin kadar konutu teslim edeceklerini vurguladı.

Odak 878 konut projesi satışta! Teslimler 2024'te!

Görkem Yapı tarafından İstanbul Ümraniye'de inşa edilen Odak 878 konut projesinde satışlar devam ediyor. İşte Odak 878 konut projesine ilişkin tüm merak edilenleri...

Tokat Belediyesi düğmeye bastı! 11 Mahallede 3 bin 199 konut dönüşecek!

Türkiye genelinde kentsel dönüşüm çalışmaları start aldı. Bu kapsamda Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, kentte 3 bin 199 adet konutun kentsel dönüşümle yeniden inşa edileceğini söyledi. İşte konut projelerine ilişkin tüm detaylar...

Milyonlarca kişinin ev alma umudu yeşerdi: 1.20 faizli konut kredisi ne zaman verilecek?

Yeni ev almak isteyen milyonlarca vatandaş 1.20 faizli konut kredisinin detaylarını merakla sorguluyor. Hükümetin konut kredisi kampanyası ev almak isteyenlerin umudunu tekrardan yeşertti. İşte konut kredisine ilişkin tüm detaylar...

Akbank , ING, İş Bankası, Garanti, Halkbank, Vakıfbank, Yapı Kredi. Bankalar açıkladı. Rakamı gören bankaya koşacak

Türkiye'de faaliyet gösteren bankalar tarafından konut kredisine ilişkin rakamlar açıklandı. Rakamları uygun gören vatandaşlar kredi almak için bankaya koşacak.

Ev almak isteyenlere 3 milyon TL’ye kadar kredi! Tek tek hesaplandı!

Konut kredisine ilişkin ayrıntılar vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Kamu bankaları konut sahibi olmak isteyen vatandaşlara 3 milyon liraya kadar nakit desteği verecek.

konut enflasyon ilişkisi Haberi

konut enflasyon ilişkisi


Merkez Bankası’nın hazırladığı Konut Fiyat Endeksi’nde (KFE) nisan ayında yüzde 0,9’luk artış yaşandı. Nisan ayında KFE’deki yıllık artış ise yüzde 13,1 olarak gerçekleşti. KFE’deki yıllık artış dört aydır yüzde 13-13,5 arasında seyrediyor.


Konut fiyatlarındaki yıllık enflasyonda 2016 yılı başında başlayan gerileme böylece sona ermiş ve bu enflasyon yeni bir eşiğe oturmuş gibi görünüyor.


Merkez Bankası, KFE’yi 2010 yılının başından bu yana hesaplıyor. Dolayısıyla biz de konut fiyatlarındaki yıllık enflasyonu 2011 yılının başından beri izleyebiliyoruz. Konut fiyatlarındaki yıllık enflasyon 2011 yılının başlarında tek haneliydi.


Ancak hızlı bir yükseliş eğilimindeydi. Bu da muhtemelen 2008-2009 resesyonu sırasında gerileyen konut fiyatlarının 2010 ve 2011 yıllarındaki hızlı büyümeyle birlikte hızla toparlanmasının eseriydi.


Konut fiyatlarındaki yıllık enflasyon 2011’in mayıs ayında çift haneye çıktı ve bir daha da tek haneye...