27 / 04 / 2024

konut faizleri 2015 ağustos

konut faizleri 2015 ağustos

Bankalar konut kredi faizlerini yükseltiyor. Pazartesi günü faiz oranlarını yükselten beş bankaya bugün biri daha katıldı. Yapı Kredi yüzde 0,99 olan faiz oranını yüzde 1,05'e çıkarttı.

Konut kredisi faizlerinin düşmesi sektörü nasıl etkiledi?

İnşaat sektöründe gerek konut faizleri gerekse diğer kredi faiz gruplarında düşüşlerin yaşanması, alıma imkan tanıdığı gibi yarım kalan işlerin sürmesi adına da finansman olanağı sağladı.

Konut kredi faizi yüzde 0.60'ın altına iner!

Konut kredisi faizleri ile ilgili Berat Albayrak'tan müjde geldi. Albayrak, "tarihin en düşük faizi" şeklinde duyurduğu müjde, ev sahibi olmak isteyen vatandaşları heyecanlandırdı. Türkiye konut faizleri en düşük dönemini Mayıs 2013'te yaşamıştı...

Özel bankalarda konut faizleri yüzde 1.15’e indi!

Merkez Bankası’nın 425 baz puanlık düşürmesiyle 325 puanlık daha indirmesi kredi faizlerini düşürdü. Bu dönemde özel bankalarda konut faizleri yüzde 1.15’e indi!

Faizler düşecek! Herkes ev sahibi olacak!

Herkesin ev sahibi olması için konut kredi faizlerini düşürdüklerini söyleyen Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Hüseyin Aydın, ''Konut faizleri aşağıya doğru seyredecek, bugün alamayan vatandaşlar o zaman alacaklar'' diye konuştu.

Konut alımında  600 bin liralık fırsat!

Konutta indirim kampanyası için detaylar bugün açıklandı. ''Türkiye İçin Kazanç Vakti Kampanyası'' ismiyle açıklanan konutta indirim kampanyası kapsamında konut faizleri 0,98'e çekildi.

Bayramdan sonra konut faizleri yüzde 1'in altına inecek!

Müteahhitler, bayramdan sonra yeni bir kampanyaya başlayacaklarını açıkladılar. Aylık yüzde 2'ye fırlayan konut kredisi faiz oranları tekrar psikolijik sınır olan yüzde 1'in altına inecek.

Konut faizleri yüzde 1'in altına düşürülmeli!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından Haziran ayına ait konut satış verileri açıklandı. 2018 Haziran'da Türkiye'de 119 bin 413 konut satışı gerçekleştirildi. 

Bina Tamamlama Sigortası, sektörü güvence altına alıyor!

Türk ekonomisinin büyümede lokomotifi olan inşaat sektöründe yeni açılımlar gündemde. Konut faizleri düşürülürken, müteahhitlik firmaları da projelerinde kampanya üzerine kampanya başlattı.

Konut faizleri yüzde 1'in altına inmeli!

Torkam İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Dereli, vatandaşın ev alması için faizin yüzde 1'in altına inmesi gerektiğini söyledi.

Konut faizleri makul seviyeye çekilmeli!

Gayrimenkul sektörü, KDV başta olmak üzere teşviklerin devam etmesini ve konut faizlerinin makul seviyeye inmesini istediklerini belirttiler. 

Artan faiz yatırımcıyı konuttan uzaklaştırdı!

Konut faizleri artınca, yatırımcılar konut yerine mevduat gibi başka yatırım araçlarına yöneldi. Bu nedenle artık sektörde sadece yaşamak için konut alımı yapılıyor. 

İstanbul'da konut primi ile mevduat faizinin arası açılıyor!

TÜİK tarafından son açıklanan konut satış verilerine bakıldığında İstanbul'daki konut satışları ve mevduatı arasında ilişki kurmak mümkün. Peki, İstanbul'da konut faizleri ne kadar yükseldi?

47 bin 276 konutun yarısını Araplar aldı!

2013'ten bu yana yabancılar Türkiye'den 78 bin konut aldı. 2015'ten sonra satılan konutların yüzde 45.5'i Arap coğrafyasındaki ülkelerin vatandaşlarına gitti. Alımlardaki düşüş sonlandı

konut faizleri 2015 ağustos Haberi

konut faizleri 2015 ağustos


Bankalar konut kredi faizlerini yükseltiyor. Pazartesi günü güncellenen faiz oranlarında beş banka faizleri yükseltmişti. Bugün bir banka daha faiz oranını yukarı çekti.


Yapı Kredi bugün yüzde 0,99 olan faiz oranını yüzde 1,05'e çıkarttı. Pazartesi günü, Finansbank 120 aya kadar yüzde 0,99 faiz oranını yüzde 1,05'e, DD Mortgage yüzde 0,98'den yüzde 1,09'a, Akbank, yüzde 1,05'ten yüzde 1,15'e, İşbankası yüzde 1,09'dan yüzde 1,15'e, Ziraat Bankası yüzde 1,09'dan yüzde 1,14'e çıkardı.



Konut kredisi faiz oranları yedi bankada güncellendi! haberi için tıklayın



İşte faiz oranlarında son durum;




*Rakamsal veriler kredipazari'ndan alınmıştır. 



Gülcihan...