22 / 07 / 2024

konut fiyat artışı nereye şikayet edilir

konut fiyat artışı nereye şikayet edilir

Konutta faizlerin tarihin en düşük seviyelerine düşmesiyle ortaya çıkan imkanı fırsata çevirmek isteyenler bir gecede satışa çıkardıkları konutların fiyatlarını 150 bin TL zamlandırdı...

Konutta fiyatlar gerilemiyor, fiyat artışı geriliyor! 2.5 yılda fiyatlar yüzde 456 arttı! 

Merkez Bankası verilerine göre konut fiyatları mayıs ayında yüzde 1.3 arttı, yıllık artış da mayıs itibarıyla yüzde 45’e  geriledi. Ancak konutta gerileyen fiyatlar değil, fiyat artışı oluyor. İşte ayrıntılar...

Tebernüş Kireçci konut fiyat endeksini değerlendirdi! Maliyetlerdeki artış fiyatlardan çok fazla!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından Mayıs 2024 dönemine ilişkin Konut Fiyat Endeksi verileri açıklandı. Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci verileri değerlendirerek, maliyetlerdeki artışın fiyatlardan çok fazla olduğunu söyledi.

Yabancılar aldığı iki daireden birini sattı, konutta fiyat artışı yavaşladı!

Konut satışları düştü, fahiş fiyat artışları duruldu. Konu ile ilgili önemli açıklamalar yapan sektör temsilcileri, vatandaşlık için konut alıp, yasal süre dolduranlar satışa başladığını söyledi. 

Konut fiyat artışı enflasyonun altında kaldı!

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, son bir yıldır konut fiyat artışının enflasyonun altında kaldığını, içerisinde bulunduğumuz dönemde alıcı piyasasının oluştuğunu söyledi.

Konut fiyat artışı TÜFE'yi geçen 10 şehir! Metrekare fiyatı 23 bin TL'yi aştı! 

Konutta küçük şehirlerde büyük kazanç elde ediliyor. Bu illerden ev alanların enflasyonu yendiği belirlendi. İşte konut fiyat artışı TÜFE'yi geçen 10 şehir... 

Konut sektörünün önündeki en önemli sorun: İnşaat malzemelerindeki fahiş fiyat artışı!

Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı ve T.O.B.B İnşaat Müteahhitleri Meclis Üyesi Oğuzhan Keleş, konut sektörünün gelişimine engel olan en önemli sorunun inşaat malzemelerindeki fahiş fiyat artışları olduğuna değindi.

Konut fiyat artış hızı düşse de fiyatlarda gerileme beklemek doğru değil!

Geçtiğimiz günlerde açıklanan rakamlara göre, konut fiyat artışının 4 yıl sonra ilk kez enflasyonun gerisinde kaldığı belirlendi. Peki konut fiyatları düşer mi? İşte ayrıntılar..

Tebernüş Kireçci'den konut fiyat endeksi yorumu: Artış hızının yavaşlaması sizi yanıltmasın! 

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci sosyal medya hesabından, konut fiyat endeksindeki artışı değerlendirdi. Kireçci ''Artış hızının yavaşlaması sizi yanıltmasın'' dedi.

Konut fiyat artışları, inşaat maliyet artışlarının altında kaldı!

Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan konut fiyat artışlarının inşaat maliyet artışlarının altında kaldığını açıkladı.

Konutta fiyat artış hızı yavaşladı! Ev alacaklar dikkat: Metrekare fiyatları 30 bin TL'yi aştı!

Konutta yüksek fiyatlar sebebiyle talep düştü. Düşen talebin ardından da konut fiyat artış hızı yavaşladı. Peki ev almak için doğru zaman mı? 

Antalya kiralık ve satılık konut fiyat artışında dibi gördü! Ruslar ülkelerine döndü, konut piyasası altüst oldu!

2022 yılında savaştan kaçan Rusların gelişiyle kiralık ve satılık konut fiyat artışında Türkiye'nin zirvesini gören, Antalya, Rusların geri dönüşünün de etkisiyle bu Şubat ayında listenin dibine geriledi. İşte o rakamlar...

Konut fiyat artışı geçen yılın ortalarından beri enflasyonun altında seyrediyor!

Konutta fiyatların nasıl bir seyir izleyeceği pek çok kişi tarafından merak edilirken, TCMB eski başekonomisti Prof. Dr. Ali Hakan Kara yaptığı paylaşımda konut fiyat artışının öngördüğümüz gibi geçen yılın ortalarından beri enflasyonun altında seyrettiğini belirtti.

Dünya ülkelerini sollayan ilimiz hangisi? Türkiye’deki konut fiyat artışında, en çok hangi ilimiz yükseldi!

Dünyada konut fiyatları hakkında yaşanan değişimleri konu aşan çalışma kapsamında, 2023 senesinde en çok konut artışı yaşanan iller belirlendi. Buna göre, Türkiye’deki o il konut fiyat artışında dünya ülkelerini geçmiş oldu. En çok konut fiyat artışı yaşanan ilimiz hangisi?

konut fiyat artışı nereye şikayet edilir Haberi

konut fiyat artışı nereye şikayet edilir

Konutta faizlerin tarihin en düşük seviyelerine düşmesiyle ortaya çıkan imkanı fırsata çevirmek isteyenler bir gecede satışa çıkardıkları konutların fiyatlarını 150 bin TL zamlandırdı. 

Yeni Şafak'tan Kenan Biter'in haberine göre; kamu bankları, fiyatlarında artış yapanların kredi paketlerinden faydalanamayacağına dikkat çekip 27 Mayıs uyarısını yaparken, İstanbul Emlakçılar Odası ise; konut alacak vatandaşa ilan görsellerinin ekran görüntüleri ile itirazda bulunmaları çağrısını yaptı. 

Koronavirüs sonrası normalleşme sürecine girilirken kamu bankaları ise ekonomiye destek olmak için dörtlü kredi paketini hayata geçirdi. Paketlerde konuttan taşıta tatilden sosyal ihtiyaçlara yönelik çok sayıda alan için uygun kredi faiz oranları sunuluyor. 

Özellikle konut tarafında açıklanan paket, tarihin en düşük kredi faiz oranlarının kullanılmasını sağladı. 

AYLIK FAİZ 0,64'E İNDİ

Konut desteği kapsamında sıfır ve 1. el konutlar için azami 12 ay ödemesiz dönemli, 15...