22 / 07 / 2024

konut fiyat artışlarına ceza veriliyor mu

konut fiyat artışlarına ceza veriliyor mu

Yeni bir ev hayali kuranların beklediği konut kredisi müjdesi geçtiğimiz günlerde gelmişti. Fakat fırsatçılar devreye girince bakanlık da konut fiyatlarını artıranlar için düğmeye bastı. İşte konu ile ilgili gelişmeler...

Kadıköy'de kiralar 49 bin TL'ye ulaştı! Ev kiralarında fahiş artışlar sürecek mi? 

Kira artışlarına getirilen yüzde 25 zam sınırı 1 Temmz'da kaldırılırken; yeni dönemde, kira bedellerinin ne olacağı merak konusu oldu. EVA Gayrimenkul Değerleme Koordinatörü Serkan Bal, konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Yabancılar aldığı iki daireden birini sattı, konutta fiyat artışı yavaşladı!

Konut satışları düştü, fahiş fiyat artışları duruldu. Konu ile ilgili önemli açıklamalar yapan sektör temsilcileri, vatandaşlık için konut alıp, yasal süre dolduranlar satışa başladığını söyledi. 

Konut fiyat artışı enflasyonun altında kaldı!

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, son bir yıldır konut fiyat artışının enflasyonun altında kaldığını, içerisinde bulunduğumuz dönemde alıcı piyasasının oluştuğunu söyledi.

İstanbul'da 1 Temmuz sonrası yeni kira artışları hesaplandı! İşte ilçe ilçe yeni kiralar!

2 yıldır devam eden kiralara yüzde 25'lik zam oranı Temmuz itibariyle kaldırılıyor. Milyonların gözü yeni kira artışlarına çevrildi. Yeni kiralar ne kadar olacak? İstanbul'da 1 Temmuz sonrası yeni kira artışları hesaplandı. İşte ilçe ilçe yeni kiralar...

Konut fiyat artışı TÜFE'yi geçen 10 şehir! Metrekare fiyatı 23 bin TL'yi aştı! 

Konutta küçük şehirlerde büyük kazanç elde ediliyor. Bu illerden ev alanların enflasyonu yendiği belirlendi. İşte konut fiyat artışı TÜFE'yi geçen 10 şehir... 

Konut sektörünün önündeki en önemli sorun: İnşaat malzemelerindeki fahiş fiyat artışı!

Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı ve T.O.B.B İnşaat Müteahhitleri Meclis Üyesi Oğuzhan Keleş, konut sektörünün gelişimine engel olan en önemli sorunun inşaat malzemelerindeki fahiş fiyat artışları olduğuna değindi.

Konut fiyat artış hızı düşse de fiyatlarda gerileme beklemek doğru değil!

Geçtiğimiz günlerde açıklanan rakamlara göre, konut fiyat artışının 4 yıl sonra ilk kez enflasyonun gerisinde kaldığı belirlendi. Peki konut fiyatları düşer mi? İşte ayrıntılar..

2015'te 1 milyon TL olan evin fiyatı, 2023'ün sonunda 15 milyon TL'ye dayandı!

Araştırmacı İnan Mutlu, X sosyal medya hesabından 'Nasıl ev alamaz hale geldik?' dedi ve Konut fiyat artışları ile ilgili grafik paylaştı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Konut fiyat artışları, inşaat maliyet artışlarının altında kaldı!

Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan konut fiyat artışlarının inşaat maliyet artışlarının altında kaldığını açıkladı.

Konutta fiyat artış hızı yavaşladı! Ev alacaklar dikkat: Metrekare fiyatları 30 bin TL'yi aştı!

Konutta yüksek fiyatlar sebebiyle talep düştü. Düşen talebin ardından da konut fiyat artış hızı yavaşladı. Peki ev almak için doğru zaman mı? 

Antalya kiralık ve satılık konut fiyat artışında dibi gördü! Ruslar ülkelerine döndü, konut piyasası altüst oldu!

2022 yılında savaştan kaçan Rusların gelişiyle kiralık ve satılık konut fiyat artışında Türkiye'nin zirvesini gören, Antalya, Rusların geri dönüşünün de etkisiyle bu Şubat ayında listenin dibine geriledi. İşte o rakamlar...

Konut fiyat artışı geçen yılın ortalarından beri enflasyonun altında seyrediyor!

Konutta fiyatların nasıl bir seyir izleyeceği pek çok kişi tarafından merak edilirken, TCMB eski başekonomisti Prof. Dr. Ali Hakan Kara yaptığı paylaşımda konut fiyat artışının öngördüğümüz gibi geçen yılın ortalarından beri enflasyonun altında seyrettiğini belirtti.

Ramazan kolisine 5 yılda yüzde 370 zam geldi! İşte market market Ramazan kolisi fiyatları Mart 2024!

Ramazan kolilerindeki fahiş fiyat artışlarına dikkat çeken Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Cevdet Akay, bir markette satılan en ucuz Ramazan paketinin 2018'ten bu yana yüzde 370 oranında arttığını belirterek, vatandaşın darboğazda olduğunu dile getirdi.

konut fiyat artışlarına ceza veriliyor mu Haberi

konut fiyat artışlarına ceza veriliyor mu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk kez ve tek konut sahibi olacak olan vatandaşlar için düşük faizli kredi sağlayacaklarını açıklamasından sonra fırsatçılar da düğmeye bastı. 

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, konut fiyatlarında kısa zamanda fahiş fiyat artışları yaşandı. Söz konusu bu fırsatçılığı yapan toplamda 64 bin kişi tespit edildi.

İşte Yeminli Mali Müşavir Abdullah Tolu'nun konu ile ilgili o açıklamaları...
 

TRTHaber'in aktardığına göre, Yeminli Mali Müşavir Abdullah Tolu, tespit edilen toplamda 64 bin kişinin büyük bir kısmının normal kişilerden, kalan bölümünün de emlakçılar ve ikinci el konut ticaretini yapan kişilerden olduğunudile getirdi.

HANGİ CEZALAR GELECEK?

Yeminli Mali Müşavir Abdullah Tolu, "Ticaret Bakanlığı perakende ticaretin korunması hakkındaki kanuna göre fahiş fiyat artışı yapan üretici, tedarikçi, perakendeci şirkete 14 bin lira ile 140...