30 / 04 / 2024

konut fiyatları kiraları artırır mı

konut fiyatları kiraları artırır mı

Habertürk Gazetesi Köşe Yazarı Abdurrahman Yıldırım bugünkü yazısında Knight Frank adlı kurumun konut fiyatlarıyla ilgili raporunu değerlendirdi. İşte o yazı:

Konut fiyatlarındaki düşüş kiraları da etkileyecek! Kira bedellerinde büyük artış beklenmiyor!

ATEM Başkanı Hakan Akçam, Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan’ın açıklamalarını değerlendirdi. Konut sektöründeki gidişatın tam da tahmin ettikleri gibi gittiğini belirten Akçam, konut fiyatlarında bir süre düşüşün yaşanacağını, daha sonra ise fiyatların kısmen de olsa sabitleneceğini açıkladı.

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları düşerken, kiralar arttı!

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları 2023 yılının Kasım ayında yıllık bazda yüzde 2,1 azalırken, ortalama konut kiralarında ise Aralık 2023'te yüzde 6,2 artış yaşandı.

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları gerilerken, konut kiraları yüzde 6,2 yükseldi!

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi tarafından açıklanan rakamlara göre Birleşik Krallık'ta ortalama konut fiyatları Ekim ayında yıllık bazda yüzde 1,2 geriledi, konut kiraları ise kasımda yıllık bazda yüzde 6,2 yükseldi.

Türkiye genelinde konut fiyatları 1 yılda yüzde 109, kiralar ise yüzde 136 arttı! 

Bu yılın üçüncü çeyrek sonu itibarı ile Türkiye genelinde konut fiyatlarında yıllık artış yüzde 109 olurken kiralarda ise yüzde 136 olarak gerçekleşti. 

Konut fiyatlarında ipin ucu kaçtı! O ilde ev fiyatları Miami'yi geçti!

Türkiye'de ekonomik krizle beraber 'barınma' sorununu büyük sorun olmaya başladı. Pandemi dönemiyle birlikte artan konut fiyatları ve konut kiraları vatandaşın gelirini aşmaya başladı. Konut fiyatları öyle arttı ki, o ilde ev fiyatları Miami'yi geçti...

Depremin etkilediği şehirlerde konut fiyatları yüzde 14, kiralar ise yüzde 17 arttı!

Endeksa verilerine göre, depremin etkilediği şehirlerde satılık konut fiyatları ortalama yüzde 14, konut kiraları da ortalama yüzde 17 arttı. İşte detaylar...

O ilde kiralık konut fiyatları resmen uçtu! 1 yılda üçe katlandı! Herkes kiralık ev arıyor...

Antalya, kiralık konut fiyatlarındaki artışta zam şampiyonu olurken, Trabzon ise Antalya'dan sonra kiraların en çok zamlandığı ikinci şehir oldu. Peki Trabzon'da konut fiyatları neden yükseliyor?  İşte ayrıntılar...

TOKİ projeleri konut fiyatlarını nasıl etkiledi? Kira fiyatları düşüyor mu?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, açıklanan TOKİ projelerinin konut fiyatları ve kiraların üzerinde ki etkisine dair açıklamalarda bulundu...

Sosyal konutun adı yetti konut fiyatları ve kiralar gevşedi

5 milyonun üzerinde kişinin başvurduğu TOKİ sosyal konut projesinin daha temeli bile atılmadan konut fiyatlarını ve kiraları düşürdüğü iddia edildi. İşte İstanbul ve Ankara'ya dair değerlendirmeler...

Muğla'da konut fiyatları ve kiralar fırladı fırsatçılara gün doğdu

Muğla konut fiyatlarının en fazla yükseldiği illerin başında geliyor. Marmaris'te emlak alım satımında ve kiralamasında yaşanan skandallar ise bu konuda çok kişinin başının ağrıyacağını gösteriyor.

Kiralar ve konut fiyatları düşecek mi? İşte Bakan Kurum açıkladı!

Konut fiyatları ve kiralar ülke gündeminde yer alıyor. Vatandaşlar kira ve konut fiyatlarının düşüp düşmeyeceğinin yanıtını arıyor. İşte detaylar!

İstanbul'da konut fiyatları ve yüksek kiralar gündemden düşmüyor!

İstanbul'da konut fiyatları ve yüksek kiralar gündemden düşmüyor. İPA tarafından yapılan bir ankette katılımcıların yüzde 35,5’i “Gündemimizde konut ve kira fiyatlarındaki artış var” dedi.

Türkiye konut fiyatlarının en çok yükseldiği ülke!

Dünya genelinde, son bir senede konut fiyatlarının en fazla yükseldiği ülkenin Türkiye olduğunu dile getiren gayrimenkul sektöründe üst düzey yönetici olan Tarık Seçkin, konut üretiminde müteahhitlerin beklemeye geçmesiyle kiraların kış aylarında da yükselişi sürdüreceğine vurgu yaptı. 

konut fiyatları kiraları artırır mı Haberi

konut fiyatları kiraları artırır mı

Habertürk Gazetesi Köşe Yazarı Abdurrahman Yıldırım bugünkü yazısında  Knight Frank adlı kurumun konut fiyatlarıyla ilgili raporunu değerlendirdi. İşte o yazı:


Dünya emlak piyasasının en sıcak ülkesi Türkiye imiş. Çünkü yıl ortası itibarıyla son bir senede Türkiye emlak piyasası ortalama yüzde 13.91 değer artışı yapmış. Knight Frank adlı kurumun raporuna göre de fiyat artışı ile Türkiye dünyada liderliğini sürdürüyor. Yani nominal bazda fiyatları en çok artan konutlar Türkiye’de. Her yıl artık 1 milyonun oldukça üzerinde konut satıyoruz. Sektör canlı, Türkiye bir şantiye gibi, değer artışı liderliği de konut sahipleri için gayet iyi. Servetleri büyüyor. Övünelim mi yoksa üzülelim mi, bilemiyorum.




-...