10 / 05 / 2024

konut fiyatları şubat 2014

konut fiyatları şubat 2014

Türkiye Konut Fiyat Endeksi ( TKFE ), 2014 yılı Şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 0,95 oranında artarak 148,95 olarak gerçekleşti. Konutun metrekaresi 2014 yılı şubat ayında, 1. 325 TL metrekareye yükseldi...

Konut fiyatlarını aç gözlü arsa sahipleri yükseltiyor! İşte inşaatta arsa sahibi ve müteahhit hesabı...

Şubat'ta konut fiyat artış hızı 4 sene sonra ilk kez enflasyondan geride kaldı. Ancak konut fiyatlarındaki yükseliş durmuyor. Peki neden? Ekonomist Aydın Binboğa, X sosyal medya hesabından açıkladı. İşte o paylaşım ve detaylar...

Amerika'da konut fiyatlarında bir senede yüzde 6,4'lük artış yaşandı...

ABD'de şubat ayında konut fiyatları senelik oranda bazda yüzde 6,4 olarak arttığı kaydedildi. Buna göre, yalnızca 20 kentteki konut fiyatları ise bir senede yüzde 7,3 kadar çıktı. 

Ünlü Ekonomistten konut fiyatları açıklaması: Çok ciddi bir reel düşüş var!

Merkez Bankası merakla beklenen Şubat 2024 konut fiyat endeksini yayımladı. Ekonomist Barış Soydan KFE ile ilgili olarak yaptığı paylaşımda İstanbul'da konut fiyatlarının artış oranı yüzde 45.6'ya gerilediğini belirterek, "Yıllık enflasyon İTO'ya göre yüzde 78 olduğuna göre çok ciddi bir reel düşüş

Konut fiyatları Şubat'ta arttı: Artış enflasyonun gerisinde kaldı!

TCMB'nin yayımladığı Konut Fiyat Endeksi verilerine göre; şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 2,2 oranında artan KFE, bir önceki yılın aynı ayına göre nominal olarak yüzde 58,3 oranında yükseldi. İşte o son dakika rakamlar...

İnşaat maliyetleri artarken, konut fiyatları düşüyor

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre inşaat maliyet endeksi Şubat 2024 itibariyle yıllık bazda yüzde 70 yükseldi. Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Dr. Ahmet Büyükduman, maliyetteki yükselişe rağmen konut fiyatlarındaki düştüğünü söyledi.

Tebernüş Kireçci sordu: Konut fiyatlarının düşeceği beklentisi var ama satışlar artıyor! Neden?

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre Şubat'ta konut satışları arttı. Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, X sosyal medya hesabından piyasada konut fiyatlarının düşeceği beklentisi olduğuna dikkat çekti ve bir soru yöneltti. İşte Kireçci'nin o paylaşımı ve gelen yorumlar

Çin'de konut fiyatlarında son 9 yılın en hızlı düşüşü yaşandı...

Çin'de konut fiyatlarında azalma devam ediyor. Bu kapsamda, yeni konut fiyatları, Şubat 2015 yılından bu yana en hızlı aylık düşüşü kaydettiği açıklandı.

Depremin ardından konut fiyatları uçmuştu! O kentte rüzgar tersine döndü!

6 Şubat depremlerinin ardından Türkiye genelinde konut fiyatları arttı. Bu noktada Konya'da artan konut fiyatları, sene sonuna doğru yılında gerilemeye başladı. Bu durum, konut yatırımının geri dönüş süresini de uzattı.

Konut fiyatlarında balon var mı? Ev alacaklar dikkat!  

Son günlerde konut fiyatları sık sık gündem oluyor. 2022 Şubat ile 2023 Şubat arasında, Türkiye genelinde konut fiyatlarında yüzde 141,5 yükseliş yaşandı. Peki konut fiyatlarında balon var mı?

İngiltere'de konut fiyatları Şubat ayında yüzde 5,5 arttı!

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi (ONS) tarafından yapılan açıklamada, İngiltere'de konut fiyatlarının Şubat ayında yıllık bazda yüzde 5,5 arttığı ve ortalama konut fiyatının 288 bin sterline yükseldiği belirtildi.

Küresel konut fiyatlarında gerileme başladı: O ülkede sert düşüş!

Küresel konut fiyatları gerilemeye başladı. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, İngiltere'de konut fiyatları, faizlerdeki artışın emlak piyasasını vurmasıyla 2021 yılının Şubat ayından bu yana en sert düşüşünü gerçekleştirdi.

İngiltere'de konut fiyatları Mart 2022'de yüzde 11 arttı!

İngiltere’de 2022 Mart'ta konut fiyatlarının yüzde 1,4 yükseldiği açıklandı. Halifax tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, ülkede ev fiyatları Şubat 2022'de yüzde 0,8 oranında yükselmişti.

İngiltere'de konut fiyatları yüzde 2,3 arttı!

İngiltere'de konut fiyatları Londra'da talebin toparlanmasının ardından 2022 şubat ayında son 7 senesinin en yüksek yıllık büyüme oranı kaydetti.

konut fiyatları şubat 2014 Haberi

konut fiyatları şubat 2014

Türkiye Konut Fiyat Endeksi (TKFE), 2014 yılı Şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 0,95 oranında artarak 148,95 olarak gerçekleşti. 


TKFE, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 12,96 oranında artış gösterdi. Aynı dönemde reel olarak yüzde 4,70 oranında artış gösterdi. Konutlarda metrekare başına hesaplanan birim fiyatlar 2013 yılı şubat ayında 1 179 TL metrekare iken 2014 yılı şubat ayında, 1. 325 TL metrekareye yükseldi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), TKFE 2014 Şubat ayına ilişkin verileri açıkladı. Türkiye genelinde 37 ilde son iki yılda yapımı tamamlanan konutların değerleme raporları analiz edilerek hesaplanan TKFE, Şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 1,47 oranında artarak 149,72 düzeyinde gerçekleşti. Bir önceki yılın aynı ayına göre endeks yüzde 14,7 oranında, reel olarak ise yüzde...