30 / 04 / 2024

konut fiyatları yüksek mi

konut fiyatları yüksek mi

Elit Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mert Yıldızhan konut fiyatları alıcıya yüksek gelirken, sektör temsilcileri fiyatlara etki eden unsurların arsa maliyeti ve sosyal donatı alanlarının artması olduğunu belirtiyor.

Konut fiyatlarında balon oluştu!

İstanbul Emlak Komisyoncular ve Danışmanları Odası Başkanı Nizamettin Aşa herkesin konut almak istediğini ancak bütçelerine uygun konut bulmakta zorlandıklarını söyledi.Ömer Faruk Çelik'te doğru fiyatla arz edilen konutların alıcıya ulaşacağını aktardı.

Satılık konut ilanı en çok bu ilde arttı! Konut fiyatları yükselecek mi, düşecek mi?

2024 yılına girilmesiyle birlikte vatandaşlar özellikle konut fiyatlarının ne olacağını merak ediyor. Ev sahibi olmak isteyenler ''konut fiyatları yükselecek mi, düşecek mi?'' sorusunun yanıtını araştırıyor. Peki konut fiyatları ne olacak?

Konut kredisindeki yüksek faizler konut satışlarını düşürürken, fiyatlar durağanlaştı!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası Başkanı Hakan Akçam, TUİK’in ekim ayı konut satış rakamlarını inceleyerek, konut kredisindeki yüksek faizlerin konut satışlarını düşürdüğünü, fiyatların ise durgunlaştığını açıkladı.

Konut fiyatları yükselecek mi, düşecek mi? 4 ay önce 5 milyon TL olan ev şu anda ne kadar?

TÜİK tarafından açıklanan 2023 Eylül konut satışları rakamlarına göre yüzde 9.5 düşüş kaydedildi. Konut satışlarının azalması ile ''konut fiyatları yükselecek mi, düşecek mi?'' sorusu gündeme tekrar geldi. Peki konut fiyatları ne olur? 

EmlakJet'ten flaş açıkalama: Konut fiyatları yükselirken, seçim beklentileri ertelenmeye yol açtı!

Emlakjet verilerine göre Nisan ayında konut fiyatları yükseldi, seçimlerin etkisi hissedildi. Ankara'nın ilçelerinde satılık arsa fiyatları yüzde 15,3 artış gösterdi. Mersin en çok konut aranan il oldu.

Altın, dolar değil 10 senenin rekoru konutta! Konut fiyatları yüzde 167.8 yükseldi!

2022 yılına ait konut fiyat verileri geçtiğimiz hafta resmen belli oldu. Altın, dolar değil 10 senenin rekoru konutta! Konut fiyatları yüzde 167.8 yükseldi!

ABD'de konut fiyatları üst üste 4. aydır düşüyor!

ABD konut fiyatları, yüksek borç verme oranları ve ekonomik kaygılar nedeniyle Ekim ayında düşmeye devam etti.

İngiltere'de konut fiyatları yüzde 8,7 arttı!

Resmi olarak açıklanan verilere göre, İngiltere'de konut fiyatları yüzde 8,7 arttı. Rightmove verilerine göre bu ay ortalama konut fiyatı 367 bin 760 GBP oldu.

İstanbul'un hangi ilçesinde konut fiyatları yüzde 133 arttı?

Konut yatırımcılarının gözdesi olan İstanbul'un Pendik ilçesinde konut fiyatları yüzde 133 artış gösterdi.

İngiltere'de konut fiyatları yüzde 2,3 arttı!

İngiltere'de konut fiyatları Londra'da talebin toparlanmasının ardından 2022 şubat ayında son 7 senesinin en yüksek yıllık büyüme oranı kaydetti.

İngiltere'de konut fiyatları yüzde 9,8 arttı!

İngiltere'de ev fiyatları son zamanların en yüksek seviyelerine ulaştı. Konut fiyatları yüzde 9,8 oranında arttı.

İzmir'de konut fiyatları yüzde 25 arttı!

İzmir'de 2020 senesinde meydana gelen deprem ve pandemi koşulları kentte konut piyasasını etkiledi.  Bölgede satılık ve kiralık konut fiyatları yüzde 25 yükseldi. 

İstanbul'da konut fiyatları yüzde 26 arttı! 

MINTLAB tarafından hazırlanan İstanbul Konut Piyasası Raporu'nda sektörle ilgili önemli bilgiler yer aldı. Buna göre İstanbul'da konut fiyatları yüzde 26 arttı. 

Muğla’da konut fiyatları yüzde 52, kira bedelleri yüzde 63 arttı!

Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu Endeksa tarafından yayınlanan resmi verilere göre, Muğla’da konut fiyatları yüzde 52, kira bedelleri yüzde 63 arttı...

konut fiyatları yüksek mi Haberi

konut fiyatları yüksek mi

Konut almak isteyenlerin önem verdiği konuların başında gelen konut fiyatları alıcıya yüksek gelirken, sektör temsilcileri fiyatlara etki eden unsurların arsa maliyeti ve sosyal donatı alanlarının artması olduğunu belirtiyor.


Marka firmaların hayata geçirdiği lüks projeler ile konut anlayışı baştan sona değişti. Artık konut almak isteyenler donanımlı ve sosyal donatı alanlarının da yer aldığı konut projelerine yöneliyor. Ancak konut almak isteyen çoğu kişi için fiyatlar “uçuk” bulunuyor.


Bu durumun projeyi hayata geçiren firmadan kaynaklanmadığını ifade eden Elit Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mert Yıldızhan, bir inşaatın çok sayıda farklı sektörün birleşmesi sonucu, yüksek maliyetlerle yapıldığına dikkati çekti.


Konut fiyatlarındaki artışta en önemli unsurun arsa maliyetleri olduğunu belirten Yıldızhan, şunları söyledi:


“Gayrimenkul sektöründe projelerin donanımı arttığı için fiyatlar da artıyor. Sosyal donatı alanlarının fazla oluşu elbette maliyete...