03 / 05 / 2024

konut hibe edilir mi

konut hibe edilir mi

Konut sahipleri, taşınmazı hakkında istediği gibi tasarrufta bulunabiliyor. İsterse taşınmazını bedelli isterse bedelsiz bir şekilde başkasına devredebiliyor. Peki, konut hibesi nedir? Konut hibesi nasıl olur?

Ev hibe edilir mi?

Bir bedel ya da başka bir karşılık olmadan, bir malın mülkiyetinin bir başkasına devredilmesi işlemine hibe deniyor. Peki, ev hibe edilir mi? Hibe işlemleri nasıl yapılır?

İstanbul'da kentsel dönüşüm desteği Resmi Gazete’de yayımlandı! Hibe ve kredi desteği verilecek! 

İstanbul'da yürütülecek olan kentsel dönüşüm çalışmaları için sağlanacak olan destekler kapsamında hak sahiplerine bir konut için 700 bin Türk Lirası'na kadar hibe, 700 bin Türk Lirası'na kadar da kredi verilecek.

Değerli konut vergisinde son tarih 20 Şubat! Değerli konut vergisi nasıl, nereye ve kim tarafından beyan edilir?

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, 2024 yılına ilişkin değerli konut vergisinin beyanı için son gün 20 Şubat Salı günü iken, ilk taksit ödemelerinin 29 Şubat’ta yapılacağını belirtti.

Depremzedelere konut için 750 bin TL'ye, iş yeri için 400 bin TL'ye varan hibe ve kredi verilecek: Resmi Gazete'de!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerden etkilenen yerlerdeki orta ve üzeri hasarlı yapıların yerinde yeniden inşa edilmesi için hak sahiplerine kredi desteği ve hibe sağlanacak. İşte ayrıntılar...

İkinci el konut alıp satacaklar dikkat! KDV oranı nasıl tespit edilir? 1 Nisan 2022'den itibaren başlıyor!  

KDV’ye tabi ikinci el konut satışına uygulanacak KDV oranının tespiti bakımından kimlik kartı veya dosyası bulundurma zorunluluğu ortaya çıktı. İşte Abdullah Tolu'nun 'İkinci el konut satışına KDV kimlik kartı' başlıklı o yazısı...

Oturma hakkı nasıl tesis edilir?

Oturma hakkı diğer bir ifadeyle sükna hakkı; belirli bir kişiye bir binada veya binanın bir bölümünde oturma hakkı veren, konut olarak ondan yararlanma hakkı tanıyan bir hak olarak karşımıza çıkıyor. Peki, oturma hakkı nasıl tesis edilir? İşte tüm merak edilenler..

İstanbul'un hangi ilçesinde konut fiyatları katlandı? Yatırımcılar akın ediyor!

Zeytinburnu, ulaşım ağının çeşitlilik kazanmasıyla geliri yüksek yatırımcılar tarafından da tercih edilir oldu. Özellikle sahil bölgesinde yer alan projeler gün geçtikçe katlanıyor. Peki Zeytinburnu'nda konut fiyatlarında son durum ne?

Konut sitelerindeki yönetim kurulu toplantıları nasıl organize edilir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde konut sitelerindeki yönetim kurulu toplantılarını kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o köşe yazısı...

Elazığlı depremzedelerin konut borcu sorunu çözüldü!

Elazığlı depremzedelere hibe edilen konutlar için 340 ila 360 bin TL arasında borç çıkartıldığı ileri sürülmüştü. Elazığ Valisi Ömer Toraman, konuya ilişkin bir açıklamada bulundu ve Elazığlı depremzedelerin konut borcu sorunu çözüldü.

Devletten 30 bin TL geri ödemesiz konut hibe desteği!

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar hükümet tarafından verilen konut hibe yardımlarını araştırmaya devam ediyor. Pandemi döneminde ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara 30 bin TL'ye kadar konut hibe desteği veriliyor. 

Devlet destekli konut kredisi çekerken hangi şartlar gerekiyor?

Vatandaşlar devlet tarafından verilen hibe ile konut sahibi olabiliyor. Peki devlet destekli konut kredisi çekerken hangi şartlar gerekiyor? İşte detaylar...

Konut hesabından hangi evler için yararlanılır?

Devlet, ev sahibi olmak isteyen ve 3 yıl boyunca düzenli birikim yapan vatandaşlara 25 bin TL'ye kadar hibe desteği sağlıyor. Peki konut hesabı nedir? Konut hesabından hangi evler için yararlanılır? İşte merak edilenler...

Konut hesabında geri ödemesiz destek şartları neler?

Devlet geri ödemesiz hibe yardımları ile ilk kez konut alacak vatandaşlar ve evlenecek olan vatandaşlar için 82 bin TL’ye kadar geri ödemesiz destekler sunuyor. 

Ev alana devletten 79 bin TL hibe!

Devlet tarafından belirlenen bankalar üzerinden kendileri için konut hesabı açan kişilere, birikimleri sonrasında belirli miktarda hibe veriliyor. Peki devletten hibe nasıl alınır? Konut hesabında şartlar neler?

konut hibe edilir mi Haberi

konut hibe edilir mi

Konut hibesi nedir?

Konut sahipleri, taşınmazı hakkında istediği gibi tasarrufta bulunabiliyor. İsterse taşınmazını bedelli isterse bedelsiz bir şekilde başkasına devredebiliyor.


Bedelli devir işlemleri satış işlemi olarak nitelendiriliyor. Peki, konut hibesi nedir? Konut hibesi nasıl olur?


Konut hibesi; taşınmaz bir malı karşılık beklemeden bir başkasına vermek olarak tanımlanıyor. Taşınmazın hibe edilmesi için taraflar arasında karşılıklı olarak taşınmaz hibe sözleşmesi imzalanması gerekiyor. 


18 yaşını bitirmemiş kimse bağış yapamıyor. Yine zihinsel özürlü kimseler bağış yapamıyor. Reşit ve mümeyyiz olmayan kişiler kanuni temsilcilerinin (veli veya vasinin) izni ile dahi bağış yapamıyor. 


Konut hibesi için kayıtlı değer üzerinden binde 68,31 oranındaki harç ödemesinin yapılması gerekiyor. Ayrıca taşınmaz malın varsa veraset ve intikal vergisi ile vakıf taviz bedeli ilişiği kestiriliyor. 


Döner Sermaye İşletmesince belirlenen tarifeye göre ücret alınıyor. 2015 yılında uygulanan...