02 / 10 / 2024

konut kiraları son durum

konut kiraları son durum

Yüksek bedeller ile mülklerini kiraya vermek isteyen ev sahiplerinin uyguladığı yeni yöntem pes dedirtti. 5 seneden az süre oturan kiracıyı çıkartmak isteyen konut sahipleri “hülle” yöntemine yöneliyor.

Kiracıların yüksek fiyat mağduriyeti giderilecek!

Artan kira ücretleri karşısında vatandaşların mağdur olmaması için yapılması gerekenlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi. 

Ev kiralarındaki fahiş artışlar denetlenecek!

Kiralardaki artışın sebeplerinin araştırılarak oluşan mağduriyetlerin giderilmesi için meclise araştırma önergesi verildi.

2022 konutta üretim yılı olacak!

2022 senesinin gelmesiyle sektörde hareketlilik olacağını söyleyen KONUTDER Başkanı Altan Elmas, konut fiyatlarının artacağını dile getirdi.

Faizlerdeki indirim konut sektörünü nasıl etkiledi?

Geçtiğimiz haftalarda kamu bankaları tarafından uygulanan faiz indirimi kararı ile konut sektöründe hareketlilik beklendi. Peki, faiz indirimi kararı konut sektörünü nasıl etkiledi?

Konut fiyatları yüzde 20 arttı!

İnşaat malzemelerinde meydana gelen artış nedeniyle yeni konut fiyatlarında artış devam ediyor. Ülke genelinde fiyatlar yüzde 20 arttı. 

Konut kredisinde faiz indirimi fırsatçılara yaradı!

Haber7 köşe yazarlarından Fuat Öner bugünkü köşe yazısında konut kredisinde faiz indirimini, kaleme aldı.

Faizler indi konut fırsatçıları devreye girdi!

Merkez bankasının faiz kararı sonrası kamu bankalarının konut kredisi faizlerini indirmesiyle ev fiyatlarına yüzde 10 zam yapıldı. Peki, ev ararken nelere dikkat edilmeli?

İstanbul'da ev kiraları düşecek mi?

Kovid-19 pandemisi, arz talep dengesindeki bozulması, yabancı etkisi gibi sebepler ilk sırada yer almak üzere pek çok kentte konut kiralarında ciddi yükseliş. İstanbul'un ilçelerinde bir senede yükselişler yüzde 100'ü aştı.

Artan konut fiyatlarına karşı yerel önlem çağrısı!

Son zamanlarda konut ve kiralarındaki artış hızla artıyor. Emlakçılar ise bu artışın yerel önlemlerle engellenebileceğini dile getirdi.

Tüketim harcamalarında en büyük pay konut kiralarında!

Tüketim harcamalarında aslan payını konut ve kira aldı. Konut giderlerinde kira, yüzde 62 ile en yüksek paya sahip olurken, bunu yüzde 14’lük oranla ısınma izledi. Öte yandan konut harcamalarının payının, en düşük gelir grubunda arttığı ortaya çıktı.

2014'te toplam 23.6 milyon TL kira ödemesi yapıldı!

2014'te toplam 2.8 milyon konut için 23.6 milyar lira kira ödendi. Gelir İdaresi rakamlarına göre konut başına ortalama kira da 618 liradan 685 liraya çıktı..

Bankalar muslukları kıstı! İşte konut kredisinde son durum!

İnşaat Mühendisi Alper Kutlu resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda konut kredisindeki son duruma değinerek, "Üzerinize ev varsa bankadan sadece 10 milyon ve üstündeki konutlarda yüzde 10 (max 1 milyon) kredi kullanabiliyorsunuz.” dedi.

İstanbul’da konut fiyatları son bir yılda reel bazda yüzde 25 ucuzladı!

Yüksek fiyatlar ve kredi faizleri nedeniyle vatandaş ev sahibi olamazken, barınma sorunu da büyüyor. Uzmanlar konut piyasasında Eylül ayı ile birlikte hareketliliğin artacağını belirtirken, İstanbul’da son bir yılda konut fiyatları reel bazda yüzde 25 düştü.

Konut ve çatılı işyeri kiralarında tahliye taahhütnamesi nasıl olmalı?

Konut kiralarını yüzde 25 ile sınırlayan yasal düzenlemenin süresi 1 Temmuz’da sona ererken, ev sahipleri de kiracılar da tahliye taahhüdü konusunu merak ediyor. Konut ve çatılı işyeri kiralarında tahliye taahhütnamesi nasıl olmalı?

Ticari gayrimenkulde kiralar son 8 yılın en yüksek seviyesine ulaştı!

Cushman & Wakefield I TR International’ın 2024 yılının ilk yarısını değerlendirdiği  ‘Gayrimenkul Pazarı Görünümü’ raporunun sonuçlarına göre, ticari gayrimenkulde kiralar döviz bazında son yılların en yüksek seviyesine ulaştı. Ofis kiralarındaki artış oranı yüzde 77 oldu.

Ev sahipleri şaşkın! Konut kiralarında indirim hakkı bulunuyor mu?

Konut kiralarında indirim hakkı ile alakalı araştırmalar hızlandığı kaydedildi. Buan göre, kiracıların ev sahibine ödemiş oldukları kirada indirim hakları bulunuyor mu?

Kiracı konut almanın hayalini kuramıyor, ev sahibi de konutunu kaybetmekten korkuyor!

Son yıllarda fahiş rakamlara ulaşan kira bedelleri ve satılık konut fiyatları hem ev sahiplerini hem de kiracıları tedirgin ediyor. Konut kiraları son 9 yılda 6 kattan fazla artarken, konut satınalınabilirlik gücü açısından Türkiye sonlarda yer alıyor. İşte ayrıntılar...

İspanya'da konut krizi büyüyor: Yüzde 42 artan oda kiraları 500 avroya kadar çıktı!

Yaşanan konut kriziyle gündeme gelen İspanya'da konut kiraları resmen astronomik rakamlara çıktı. Ülkede son 5 senede yüzde 42 oranında artış gösteren oda kiraları aylık 500 avroya kadar yükseldi.

Konut kiralarından stopaj alınırsa, kiralar daha da fırlar!

İYİ Parti Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu, konut kiralarından stopaj alınması ile ilgili konuştu. İşte o açıklama...

1 Temmuz 2024'ten sonra konut kiralarında kira bedeli artışı neye göre yapılacak?

Avukat Umut Can Babayiğit, milyonlarca kiracının merak ettiği, 1 Temmuz 2024'ten sonra konut kiralarındaki kira bedeli artışının neye göre yapılacağını açıkladı. 

Çanakkale’de konut Fiyatları tavan yaptı! Son üç yıldaki artık yüzde 1000 oldu!

Eva Gayrimenkul Değerleme Çanakkale’deki konut piyasasını mercek altına aldı. Çanakkale’de konut fiyatları Son 3 Yılda yüzde 1000 arttı.

TOKİ İstanbul 250 bin konut projelerinde son durum ne?  TOKİ az önce resmen açıkladı!

81 ilde yeni konut projeleri inşa eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın İstanbul projelerindeki son durum pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki TOKİ İstanbul projelerinde son durum ne? 

1952'de Kira Tasarısı Meclis'te! Konut kiralarına yüzde 50, dükkan kiralarına yüzde 150 zam!

1952 yılında Kira Tasarısı Meclis gündemine alınmıştır. Buna göre 1953'te konut kiralarına yüzde 50, dükkan kiralarına yüzde 150 zam gündeme gelmiş. 

Bakırköy'deki 85 metrekare ev 520 bin dolara satılıyor: Konut piyasası son sazanlarını arıyor!

Son zamanlarda fahiş oranlarda yükselen konut fiyatları sık sık gündeme geliyor şimdi de Bakırköy'deki 520 bin dolarlık 85 metrekare büyüklükte olan ev şaşırttı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

konut kiraları son durum Haberi

konut kiraları son durum

Konut kiralarının hızla artması nedeniyle konut sahipleri, kiracıları evden çıkarmak için her yolu deniyorlar. TGRT Haber'de yer alan habere göre; mülkünü daha yüksek fiyatlara kiraya vermek isteyen ev sahiplerinin uyguladığı yöntem pes dedirtti. 5 seneyi doldurmayan kiracılarını evden çıkarmak isteyen konut sahipleri, evlerini yakınlarına devrediyor. Bu durumda yeni ev sahibi, mevcut kiracıya tahliye davası açıyor yada daha yüksek fiyatta tekrar kiralıyor. 5 seneyi aşan kiracıya ise konut sahipleri kira tespit davası açıyor. Bu ve benzeri sebeplerden dolayı kira tespit ve tahliye davaları sebebi ile mahkemelerde ciddi yoğunluk yaşanıyor. Bu durum karşısında bazı aileler ise yüksek kira fiyatlarını karşılamak için birkaç aile aynı evde yaşıyor.

EV SAHİBİ KİRACISINI İSTEDİĞİ ZAMAN ÇIKARMAZ

Avukat Emel Özbek, konut sahibinin istediği zaman kiracısını çıkaramayacağını...