03 / 05 / 2024

konut kredilerinde yangın sigortası zorunlu mudur

konut kredilerinde yangın sigortası zorunlu mudur

Konut kredisi, mesken sahibi olmak isteyen ancak yeterli nakit parası olmayan kimseler tarafından kullanılıyor. Konut kredisi kullandırma sürecinde birtakım sigortalar da yapılıyor. Peki, Konut kredisinde yangın sigortası zorunlu mudur?

Konut kredisindeki sınırlı artış sorgulanmalı! Kentsel dönüşüm ihtiyacına rağmen neden sınırlı kaldı?

CHP Bolu Milletvekili ve Sanayi ve Enerji Komisyonu üyesi Türker Ateş, ihtiyaç, taşıt ve konut kredilerinde de çok ciddi artışların olduğuna vurgu yaptı ve önemli açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar...

Konut kredilerinde yapılandırma var mı, nasıl yapılır?

Bankalardan konut kredisi ile ev alanlar farklı faiz oranı ile kalan borcun yeniden hesaplanıp hesaplanmadığını merak ediyor. Peki, Konut kredilerinde yapılandırma var mı, nasıl yapılır?

Konut kredilerinde BSMV düzenlemesi gerçekten gerekli mi? Yeni düzenleme Meclis'te görüşülüyor!

Konuta erişilebilirlik gün geçtikçe daha da zor hale geliyor. Konut kredilerinde yapılacak BSMV düzenlemesi sektörün toparlanmasını sağlayacak mı? 

Konut kredilerinde faizler ne durumda, daha da yükselir mi?

Son dönemde sıkılaştırılmış para politikalarının sonucu ile faiz oranları yükseldi. Peki, Konut kredilerinde faizler ne durumda, daha da yükselir mi? İşte tüm merak edilenler...

Konut kredilerinde enerji sınıfının önemi nedir? Konut kredilerinde enerji sınıfı neden önemli?

Konut kredilerinde enerji sınıfının önemi giderek artıyor. Konut teminatlı kredilerde neden enerji sınıfı önemli? Gelin birlikte bakalım!

Konut kredilerinde faizler yükseldi!

Piyasa faizlerinden Merkez Bankası’nın örtülü faiz artışına anında tepki geldi. Fonlama maliyeti 200 baz puandan fazla artınca, faizlerde dipten çıkış hızlandı. İhtiyaç kredilerinde faizler yıllık yüzde 18’i geçti, konut kredilerinde yüzde 13’e dayandı.

Yüksek faiz oranlı konut kredilerinde yapılandırma olacak mı?

Konut kredisi yapılandırma işlemi, mevcut faiz oranlarına göre daha yüksek oranlardan kredi çeken vatandaşların merakla beklediği konulardan. Peki konut kredilerinde yapılandırma olacak mı?

Yüksek faizli konut kredilerinde yapılandırma olacak mı?

Kamu bankalarının konut kredisi faiz oranlarını 0.64'e düşürmesiyle önceden konut kredisi çeken vatandaşlar yapılandırma olup olmayacağını araştırmaya başladı. Peki konut kredilerinde yapılandırma olacak mı? İşte detaylar...

Konut kredilerinde faiz oranları kaç oldu? 

Ev almak isteyen vatandaşların en çok merak ettiği konulardan biri de konut kredisi faiz oranları. Peki konut kredilerinde faiz oranları kaç oldu? 

Osman Arslan: Konut kredilerinde aşağı yönlü düzenlemeler yapıldı!

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, Halkbank'ın, Merkez Bankasının Temmuz ve Eylül aylarındaki indirim kararlarının hemen ardından kredi faiz oranlarında güncellemelere giden ilk bankalar arasında yer aldığını, konut kredilerinde aşağı yönlü düzenlemeler gerçekleştirildiğini söyledi.

3.1 milyar TL'lik konut kredisi bugün ihraç ediliyor!

Kalkınma ve Yatırım Bankası tarafından kurulan Varlık Finansmanı Fonu ile konut kredilerinde likidite sistemi başladı. Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank ve Garanti Bankası bugün toplam 3 milyar 150 milyon lira tutarındaki konut kredilerini ihraç edecek.

Konut kredilerinde likidite sistemi başladı!

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği Başkanı Erhan Topaç, varlığa dayalı menkul kıymet (VDMK) ihracıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Topaç,konut kredilerinde likidite sisteminin bugün başladığını hatırlattı.

Ziraat Bankası, konut kredilerinde payını yüzde 24'e çıkardı!

KGF etkisinin azalması Ziraat Bankası’nın noktası olan tarım kredilerinde ise büyüklük 55 milyar liraya ulaştı. Konut kredilerinde payını yüzde 24'e çıkaran Ziraat Bankası toplam pazarın dörtte birine hakim oldu…

konut kredilerinde yangın sigortası zorunlu mudur Haberi

konut kredilerinde yangın sigortası zorunlu mudur

Konut kredisinde yangın sigortası zorunlu mudur?

Konut kredisi, mesken sahibi olmak isteyen ancak yeterli nakit parası olmayan kimseler tarafından kullanılıyor. Bankalar kişinin özgeçmişi ve meskenin kredi koşullarına uygun olması durumunda, başvuruyu onaylıyor.


Mortgage almak isteyen kişinin kredi özgeçmişi kredi notuyla ölçülür. Kişinin daha önceden batık borcunun bulunmaması, karşılıksız çekinin olmaması, olan borç ve taksitlerini düzenli ödüyor olması ve halihazırda aşırı borç altında olmaması kredi notunun yükselmesini sağlıyor.


Hemen hemen her banka sizin düzenli bir geliriniz olmasını ister. Düzenli geliriniz maaş, kira ve diğer gelirlerin toplamı olarak ifade edilir. Düzenli geliriniz ne kadar mortgage alabileceğinizi belirliyor.


Ayrıca taşınmaz mal banka tarafından mortgage'a teminat olarak tutulduğu için banka taşınmaz malda bazı özellikler arar. Gayrimenkuldeki bu özellikler Değerleme (Eksper) Raporuyla saptanır. Değerleme Eksper) Raporu bir binanın...