09 / 05 / 2024

Konut kredisinde yanlışlar

Konut kredisinde yanlışlar

Hesapkurdu.com her gün binlerce müşteriyle, çalıştığı 20 banka adına görüşüyor ve bu görüşmelerde çok ilginç durumlarla karşılaşabiliyor. Konut kredisinde doğru bilinen yanlışlar neler? İşte cevabı...

Düşük faizli konut kredisinde ayrıntılar netleşiyor! 1,20 faizli konut kredisi ne zaman açıklanacak?

Ev almak isteyenlerin merakla beklediği düşük faizli konut kredisinde ayrıntılar tek tek belli oluyor. Peki 1,20 faizli konut kredisi ne zaman açıklanacak?

Ucuz konut kredisinde son dakika gelişmesi! 0.89 ve 0.99 faizli konut kredisi şartları neler?

Ucuz konut kredisinde son dakika gelişmesi yaşandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın Twitter hesabından Konut Finansman Projesi'nin ayrıntılarıyla ilgili açıklama yapıldı. Peki 0.89 ve 0.99 faizli konut kredisi şartları neler? İşte ayrıntılar...

Site yönetimlerinde yolsuzlukla mücadele yanlışları 13 maddede tüm detaylarıyla!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "13 maddede site yönetimlerinde yolsuzlukla mücadele yanlışları" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Konut kredisinde faiz oranları düşecek mi?

Konut kredisiyle ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar konut kredisinde faiz oranların ne olacağını merak ediyor. Peki, konut kredisi faiz oranlarını ilerleyen günlerde neler bekliyor?

Yüksek faizli konut kredisinde yapılandırma olacak mı?

Konut kredisi yapılandırma işlemi, mevcut faiz oranlarına göre daha yüksek oranlardan kredi çeken vatandaşların en çok araştırdığı konu oldu. Peki konut kredisinde yapılandırma olacak mı? 

Konut kredisinde ara ödeme yapmak kazanç sağlar mı?

Konut kredilerinde erken kapama ya da ara ödeme istendiği zaman kalan vade 36 ayı geçmeyen durumlarda, kalan tutarın yüzde 1'i kadar erken ödeme komisyonu bulunuyor. Peki, konut kredisinde ara ödeme yapmak kazanç sağlar mı?

Düşük faizli konut kredisinde yapılandırma olacak mı?

Faiz indiriminden önce konut kredisi çekip ödemeye başlayan vatandaşlar konut kredisi yapılandırmayı talep ediyor. Peki, konut kredisinde yapılandırma olacak mı? İşte yapılandırmaya ilişkin detaylar...

ABD'de konut başlangıçları Mart ayında beklenenden az arttı!

ABD'de konut başlangıçları Mart ayında yüzde 1,9 artışla beklentinin altında kaldı. Yüzde 0,3 artması beklenen inşaat izinleri ise yüzde 2,5 yükselerek beklentiden fazla oldu. 

TOKİ Sakarya Kocaali 82 konut kura sonuçları!

TOKİ Sakarya Kocaali 82 konut kura sonuçları henüz belli olmadı. TOKİ Sakarya Kocaali 82 konut kura sonuçları açıklandığında Emlakkulisi.com'da yer alacak.

Adana Havutlu Alt Gelir 187 konut kura sonuçları öğrenme!

Adana Havutlu Alt Gelir 187 konut kura sonuçları henüz belli olmadı. Adana Havutlu Alt Gelir 187 konut kura sonuçları açıklandığında Emlakkulisi.com'da yer alacak.

Konut kredisinde vade 30 yıla çıkıyor!

Ev sahibi olmak isteyenler için çeşitli teşvikleri devreye sokan ekonomi yönetimi, banka kredisiyle ev almak isteyenlere bir müjde daha verdi: Konut kredisinde vade 30 yıla kadar çıkacak.

ABD'de konut başlangıçları 15 ayın zirvesinde!

ABD Ticaret Bakanlığı'nın açıkladığı rapora göre, konut başlangıçları, 2018’nin ilk ayında önceki aya kıyasla yüzde 9,7 artarak 1 milyon 326 bine ulaştı..

ABD'de konut başlangıçları Aralık'ta düşüş gösterdi!

ABD'de konut başlangıçları aralık ayında yüzde 1,7 düşüş beklentisine karşın yüzde 8,2 geriledi. Yapılan analizler, konut başlangıçlarının Aralık ayında özellikle kar fırtınaları ve aşırı soğuklar nedeniyle sert düşmüş olabileceğini söylüyor.. 

Konut kredisinde yanlışlar Haberi

Konut kredisinde yanlışlar

Hesapkurdu.com her gün binlerce müşteriyle, çalıştığı 20 banka adına görüşüyor ve bu görüşmelerde çok ilginç durumlarla karşılaşabiliyor. Bu yazımızda çok önemli iki örnekten bahsedip konut kredileri hakkında doğru bilinen bazı yanlış durumları açıklığa kavuşturmak istiyoruz.


Konut kredisinde doğru bilinen yanlışlar!


1.“Telefondan bir numaraya mesaj atıyormuşuz geçmiş kaydımız siliniyormuş, doğru mudur?”


Aslında günümüzde çeşitli numaralara mesajlar atarak pek çok şey gerçekleştirmek mümkün. Ancak bunlarında arasında maalesef kredi geçmişimizi silmek bulunmuyor. Bankalar konut kredisiyle ilgili bilgi almak ya da başvuru yapmak isteyen müşterilerinden genellikle T.C kimlik numaralarını talep ederler. Bunun sebebi potansiyel kredi müşterilerinin geçmişe dönük kredi ödemelerinde herhangi bir problem yaşayıp yaşamadıklarını öğrenmektir. Bu sorgulamayı da Kredi Kayıt Bürosu veri tabanı aracılığıyla yapmaktadırlar. Bu veri tabanında kredi hesapları kapanış tarihinden itibaren 5 yıl,...