27 / 04 / 2024

konut ölçüleri 2017

konut ölçüleri 2017

1 Temmuz itibari ile yürürlüğe girecek Yeni İmar Yönetmeliği ile stüdyo daireler yasaklanıyor. İşte yeni imar yönetmeliğindeki konut ölçüleri..

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür'den son dakika uyarısı geldi: Daha güçlüleri geliyor!

Prof. Dr. Naci Görür, daha güçlü afetlerin kapıda olduğunu aktararak, deprem dirençli kentlerin inşa edilmesi gerektiğini vurguladı. İşte Görür'ün o açıklamaları... 

TOKİ arsa çekilişi ne zaman? TOKİ arsa başvurusu ne zaman açıklanacak?

TOKİ konut çekilişleri devam ederken, arsa başvurusu yapan vatandaşlar da arsa çekilişinin ne zaman yapılacağını sorguluyor. İşte konuya dair merak edilenler!

Bahçelerin dostu Hattat B Serisi! Hattat 17 Ekim 2022 fiyat listesi

Hattat Bahçe Serisi uygun boyutsal ölçüleri ve yüksek performansı ile bağ ve bahçelerde büyük kolaylık sağlayacak gibi duruyor. Ergonomik yapısı konforlu sürüş sağlarken üstün manevra kabiliyeti zahmetsiz ve rahat dönüş imkanı sunar. Peki Hattat B serisi ne kadar?

Royal Halı’da en beğenilen seriler hangisi? Royal Halı’da fiyatlar ne kadar? Royal Halı 26 Eylül 2022 fiyat listesi..

Royal Halı çok satan seriler hangileridir diye araştıranlar için bu habere muhakkak göz atın. Çok satan 4 seride metrekare fiyatları ve ölçüleri belli oldu. Royal Halı, en çok araştırılan ve merak edilen halı markaları arasındadır. İşte, Royal Halı 26 Eylül 2022 ebat ve fiyat bilgisi…..

Emlak Konut GYO, gayrimenkul yatırımı artış lideri oldu!

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği’nin düzenlediği ‘6. TSPB Altın Boğa Ödül’leri kapsamında Emlak Konut GYO, gayrimenkul yatırımı artış lideri ve piyasa değeri lideri oldu. 

Çankaya'daki Açelya Apartmanı makaslama yöntemiyle yıkılıyor! 

Ankara Çankaya'ya bağlı İleri Mahallesi Mektep Sokak'ta bulunan ve çökme riski bulunan Açelya Apartmanı makaslama yöntemi ile yıkılıyor. 

İnşaatta frene basıldı!

2019'da ruhsat alınan daire sayısı 306 binde kaldı. Sayı iki yıl önce 2017'de tam 1.4 milyondu...

Sahiba Gökçen Havalimanın'da uçuşların artması Lens İstanbul'un değerini artırdı!

Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki yolcu sayısı 2018 yılında, 2017 yılına göre yüzde 10 artarak 34 milyona ulaştı. Yolcu sayısındaki artış Kurtköy’deki konut ve ticari alanlara ilgiyi arttırdı...

Yabancıya konut satışı 2018 yılında 2017‘ye kıyasla alan bazında arttı!

EVA Gayrimenkul Değerleme, son iki yılda yabancı yatırımcıların Türkiye’de gerçekleştirdikleri gayrimenkul yatırımlarını ilk 10 ülke bazında ve en fazla tercih edilen ilk 10 ili temel alarak inceledi. 

2018 yılında 1.4 milyon konut satıldı!

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre; Türkiye genelinde 2018 yılında 1 milyon 375 bin 398 adet konut satış sonucu el değiştirdi. Konut satışları 2018 yılında 2017'ye göre yüzde 2,4 azaldı...

2018'de yeni konut satış rekoru kırılır mı?

AYİDER Başkanı Tavukçuoğlu, "Ekim'de 146 bin bin 536 konut satıldı. Bu da bize 2018 yılını, 2017’nin konut satış rakamlarıyla kapatabileceğimizi gösteriyor" dedi...

Bizim Mahalle 2. Etap'ın inşaatı başladı!

Emlak Konut'un Ekim 2017'de ihalesinhi yaptığı Bizim Mahalle 2. Etap, Dağ Mühendislik imzası ile inşa ediliyor. Projenin inşaat çalışmaları başladı...

Türkiye’de konut ucuz mu?

Bu yılın mart ayında satılan konut sayısı 2017’nin aynı ayına göre yüzde 14 azalmış durumda. İpotekli satışlarda azalma yüzde 35. İlk üç aydaki düşüş ise toplamda yüzde 7, ipoteklilerde yüzde 28.5.

konut ölçüleri 2017 Haberi

konut ölçüleri 2017

Yeni İmar Yönetmeliği, 1 Temmuz itibari ile yürürlüğe girecek. Yeni imar yönetmeliği, plan, fen, sağlık ve sürdürülebilir çevre şartlarına uygun yapı ve yapılaşma ile projelendirmeye ve denetime ilişkin usul ve esaslarını belirliyor.


Yönetmelik ile artık stüdyo daireler yapılamayacak. Her müstakil en az 28 metrekare büyüklüğünde en az 1 oturma odası ve yatak odasına sahip olacak.


(1) Her müstakil konutta en az;

Dar KenarıNet Alanı1 oturma odası3.00 metre