07 / 05 / 2024

konut paketi devlet desteği ne kadar

konut paketi devlet desteği ne kadar

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, yüzde 15 devlet desteğini de içinde barındıran Konut Paketi'nin dar gelirli, asgari ücretli ve yeni evlilere konut edindirmede bir fayda sağlamayacağını söyledi.

Süleyman Çetinsaya: Devlet 100 bin natamam konuta müdahil olmalı!

Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Çetinsaya yaptığı açıklamada İstanbul'daki konut arzı sıkıntısı için çözüm önererek, "100 bin natamam konut var. İnnova'da 4 bin 500, Fi Yapı'da 8 bin 500 konut bekliyor. Devlet yaşanan bu mağduriyete çare bulmalı." dedi.

Konut kredisi ile ev almak isteyenlere müjde! Devlet bankalarından 2 milyon TL konut kredisi fırsatı!

Ev almak isteyenler kamu ve özel bankalardan konut kredisi almak için başvuru yapıyor. Başvurusu onaylanan kişiler ise konut kredisi faiz oranlarını ve detaylarını sorguluyor. İşte devlet kredisi faiz oranları ve tüm detayları...

2+1, 3+1 ev sahibi olmak isteyenler bu fırsat bir kere gelir! Devlet, konut için destek musluğunu sonuna kadar açtı!

Devlet barınma ihtiyacı olanlara sosyal destek ödemesi yapmaya devam ediyor. Bu kapsamda yapı onarımı ve konut satın alımlarında destek ödemesi yapıyor. İşte ödemelere ilişkin tüm merak edilenler...

Düşük faizli konut kredisi almak isteyenler dikkat! Yeni konut kredisinden kimler faydalanacak?

İlk kez ev almak isteyenler için konut kredisinde devlet desteği geliyor. Ev sahibi olmak için bekleyen milyonlarca vatandaş yeni konut kredisinin detaylarını merak ediyor. Peki yeni konut kredisinden kimler faydalanacak? 

Devlet destekli Konut kredisinden kimler faydalanacak? İlk evini alacaklar için faiz oranı ne kadar olacak? 

Devlet ilk kez ev alacak vatandaşlara destek sağlayacak. Bu kapsamda ev almak isteyenler destek ödemelerinin detaylarını sorguluyor. Peki, Devlet destekli Konut kredisinden kimler faydalanacak?

Devlet destekli konut hesabı nasıl açılır? Konut kredisi onaylandıktan sonra ne yapılması gerekiyor?

Devlet destekli konut hesabına dair pek çok soru sormaktadır. Onlardan biri de Devlet destekli konut hesabı nasıl açılır? Olmaktadır. İşte bu konuya dair detaylar!

Aile Bakanlığı 2023 Ocak ayı devlet destek parasını yatırdı mı? Aile Destek Paketi ödemesine zam mı geldi?

Aile Destek Paketi Ödemelerinden faydalanan vatandaşlar ödemelerin hesaplara ne zaman yatırılacağını sorguluyor. Peki, 2023 Ocak ayı devlet destek parası yattı mı? Aile Destek Paketi ödemesine zam mı geldi? İşte detaylar...

Konutta devlet desteği ayağınıza geldi! Konut kredisinde 0.80-0.90 faiz oranları vatandaşlara bayram ettirecek!

0,41-0,88 Vatandaşları heyecanlandırdı. Devlet konut kredisine sevindirici haber! Bu konuda vatandaşların rahatlıkla kredi alabilmeleri ve ev sahibi olabilmeleri için konut kredisi başvurusu yapabilecekleri bankaları bilmeleri gerekiyor.

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt'tan 'İstanbul'da 1.5 milyon konut boş, devlet bunları kullansın' önerisi!

Yaptığı açıklamada konut fiyatlarının daha da artacağını dile getiren KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, konut stokuna dikkat çekerek, İstanbul'da 1.5 milyon stok fazlası olduğunu söyledi. 

E-Devlet üzerinden TOKİ başvurusu nasıl yapılır? İşte 10 adımda TOKİ konut başvurusu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 81 ilde 250 bin konut yapılacağı müjdesi vermesinin ardından milyonlarca kişi TOKİ evlerine sahip olabilmek için başvuru hazırlığına girişti. Peki e-Devlet üzerinden TOKİ başvurusu nasıl yapılıyor? 10 adımda TOKİ başvurusunu anlattık.

Aile Destek Paketi geliyor! Başvurular E-Devlet üzerinden...

Aile Destek Paketi programı, geçim sıkıntısı yaşayan dar gelirli ve zor durumdaki vatandaşların ekonomisine katkı sağlamak amacı ile başlatılacak. Başvurular e-devlet üzerinden yapılabilecek. İşte tüm detaylar...

Bakan Nureddin Nebati konut paketi sonrası zam yapanlara seslendi: Ensenizdeyiz!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati yaptığı açıklamada hafta başında açıklanan konut paketleri sonrası satılık konutlara zam yapanlara seslenerek "Aykırı işlem yapanlar tespit edildi. Ensenizdeyiz" şeklinde konuştu.

Ziraat Bankası eski üst düzey yetkilisinden konut paketi uyarısı! Nasıl zarar edileceğini tek tek açıkladı

Ev sahibi olmak isteyen milyonlarca kişi bu haberi bekliyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, dar gelirlilere yönelik konut kredisi paketlerini açıklarken Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşçu, konut kredisi için uyarıda bulundu. İşte detaylar…

konut paketi devlet desteği ne kadar Haberi

konut paketi devlet desteği ne kadar

İzmir'de birçok konut projesine imza atan Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, hükümetin ilk defa konut sahihi olmak isteyen vatandaşlara yüzde 15 devlet desteğini de içinde barındıran Konut Paketi'nin dar gelirli, asgari ücretli ve yeni evlilere konut edindirmede bir fayda sağlamayacağını söyledi. Paketin düşük gelirlileri ev sahibi yapmaya yönelik ciddi destekler sunmadığını, tasarrufun teşvik edilmesinde, inşaat ve 250 yan sektörünün canlandırılmasında, işsizliğin azaltılmasında, kayıt dişiliğin önlenmesinde belli ölçüde etkili olabileceğini kaydeden Aslan, "Pakete göre devlet desteğinden faydalanmak isteyen, bankada konut hesabı açarak para yatırmaya başlayacak. Hesap sahibi, en az üç yıl sonra birikimini konut peşinatı olarak kullanmak koşuluyla teşvikten yararlanabilecek. Bankaya yatırılan para beş vıl tutulursa yüzde 15, dört yıl tutulursa yüzde 12, üç yıl bekletilirse de yüzde 10 devlet...