29 / 07 / 2024

Konut piyasasındaki durgunluk

Konut piyasasındaki durgunluk

Bursa Haber Gazetesi'nin yazarlarından Özgür Cihan Berk bugünkü yazısında konut piyasasının son durumunu kaleme aldı. İşte Özgür Cihan Berk'in o yazısı..

Satılık konut fiyatlarındaki düşüş 2024'ün ilk 6 ayına damga vurdu! Konut almak için doğru zamandayız!

Endeksa, Türkiye genelinde konut piyasasındaki değer değişimlerine yönelik yarıyıl raporunu açıkladı. Satılık konut fiyatlarındaki reel düşüş trendi, 2024’ün ilk altı ayına damgasını vurdu. 

Konut piyasasında acı reçete: Londra piyasası ile konut satılıyordu!

Konut fiyatlarındaki fahiş rakamlara değinen Turizimci Mert Budak, Londra piyasası ile konut satışlarının yapıldığından bahsederek konut piyasasındaki 'acı reçeteyi' açıkladı.

Ekonomist Atilla Yeşilada'dan uyarı: Kira bedelleri artacak!

Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada, konut piyasasındaki durgunluk ve vergilendirme konusundaki iddialar hakkında değerlendirmeler yaparak kira bedellerinin artacağını söyledi. İşte Ekonomist Atilla Yeşilada'nın o açıklamaları...

Uzmanlar konut piyasasını masaya yatırdı: Fiyatlarda reel düşüş devam ediyor!

Konut fiyatlarındaki artış enflasyonun altında kalmayı sürdürürken, uzmanlar da konut piyasasına ilişkin değerlendirmeler yaptı. İşte o değerlendirmeler...

Konut yatırımı yapacaklar neden 1+1 almalı. Arsa alanlar ne kadar beklemeli?

Emlak piyasasındaki durgunluk nedeniyle gayrimenkul yatırımcılarının kafası karışık olsa da konut ve arsa yatırım anlamında öne çıkıyor. Peki yatırımlık konut ve arsa almak isteyenler neyi tercih etmeli? İşte merak edilen bu sorunun cevabı…

Konut piyasasındaki fiyat artışları dengeyi bozuyor: İlan sitelerine sert yaptırım önerisi!

İlan sitelerinde sık sık yükseltilen fiyatlar sebebiyle konut piyasası dengeyi bulamıyor. Değer yatırımcısı Yavuz isimli kullanıcı, X sosyal medya hesabından konuya ilişkin ilan sitelerine sert yaptırım önerisini dile getirdi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Konut fiyatlarındaki düşüş geçici… Parasını faize yatıranlar zarar eder!

Yüksek kredi faizleri nedeniyle konut piyasasında yaşanan durgunluk devam ediyor. Konut fiyatlarındaki düşüsün geçici olduğunu söyleyen İyi Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Mustafa Gürban nedenlerini de açıkladı.

O ilde satılık sıfır ev patlaması!

Konut piyasasındaki durgunluk devam ettikçe internet sitelerindeki ilan sayısı artıyor. Nüfusa göre kıyaslandığında bazı illerdeki satılık sıfır  konut ilanı sayısı birkaç artıyor.

Konut almak hayal mi oldu? Kiralık fiyatları artarken, satılık fiyatları düşüyor!

Mega kent İstanbul'da kiralık konut fiyatları artarken, satılık konut fiyatları da düşüyor. Gayrimenkul piyasasındaki durgunluk merak konusu olurken, uzmanlar konu ile ilgili olarak yaptıkları açıklamada piyasanın zaman içerisinde kendisini realize ettiğini belirtiyor.

Çin konut piyasasında daralma yavaşladı!

Çin konut piyasasındaki daralma uzun süredir devam eden gerilemeyi durdurma çabalarının da desteğiyle, yavaşladı.

Kiralık konut piyasasındaki kısır döngüden nasıl çıkılır?

Prof. Dr. Ali Hepşen bugünkü yazısında kiraların enflasyona etkisi ve Merkez Bankası’nın önerilerini kaleme aldı. Peki kiralık konut piyasasındaki kısır döngüden nasıl çıkılır? İşte Hepşen'in konu ile ilgili o yazısı...

Konut piyasasındaki mutsuzluk daha çok sürecek mi?

Konut piyasası son dönemlerde kötü günlerden geçiyor. Konut fiyatları, faizler, ekonomik sorunlar, kira fiyatları ve ev sahibi kiracı sorunları derken piyasa oldukça mutsuz. Peki, bugünler daha çok sürecek mi?

Satılık ev ilanlarında iskonto dönemi başladı

Artan kiralar ve fiyatlar nedeniyle ev hayali kuranların sayısı gün geçtikçe azalıyor. Konut piyasasındaki durgunluk sürerken konut ilanlarındaki rakamlarda da gerileme başladı. Satış süreleri uzarken, fiyatlar da düşüşe geçti. Satılık ev ilanlarında iskonto dönemi başladı.

Konut piyasasındaki durgunluk Haberi

Konut piyasasındaki durgunluk

Kampanyalar işe yaramış gibi görünüyor, konut piyasası durgunluktaki 3. ayını da geride bıraktıktan sonra, satışları canlandırmak için karlarından feragat etmişti.


Geçici ve kısmi de olsa bu durum işe yaramış gibi duruyor. Ancak yazın hareketli atmosferi altında gelişen bu durum çok da iç açıcı görünmüyor. Çok zorlama kampanyalarla düşen konut fiyatlarına erişim halen güç, üstelik deli gibi konut projesi geliştirilmeye devam ediyor. Bunun sonucu olarak da geçtiğimiz yıl 700 bin civarında olan sıfır konut stokunun 1 milyona doğru yaklaşması şaşırtıcı olmayacaktır.


Konut piyasasının etkilendiği bir gerçek olan “tüketici güveni” ya da “reel kesim güven endeksi” gibi barometreler olumsuz seyretmeye devam ediyor.


Örneğin pazartesi günü gelen güven endeksi verisinde bir ayda ekonomik güven tam yüzde 24 değer kaybetmiş. Bunun anlamı şudur:


Tüketici ekonomiye güvenmiyor,


Reel kesim...