30 / 04 / 2024

konut projelerinde fiyatlar neden yükseliyor

konut projelerinde fiyatlar neden yükseliyor

TSKB Gayrimenkul Değerleme büyükşehirleri mercek altına aldı. Son 3 yılda hangi bölgede konut projeleri ortalama ne kadar prim sağladı, fiyatlar neden arttı? Önümüzdeki Uç yıla ilişkin beklentiler neler? İşte cazibe merkezlerinin dünü, bugünü, yarını.

Markalı konut projelerinde aidat rekortmeni ilçe belli oldu!

Gayrimenkul sektörünün lider analitik veri sağlayıcısı REIDIN merakla beklenen '2023 yılı Markalı Konut Projeleri Aidat Raporu'nu yayınladı. İşte markalı konut projelerinde aidat rekortmeni ilçe...

Türkiye genelinde reel konut satış fiyatları tam 5 aydır düşüyor! İşte konut piyasasında son durum!

"sahibindex Kiralık ve Satılık Konut Piyasası Görünümü" raporunun aralık ayı sonuçlarına göre Türkiye genelindeki reel konut satış fiyatlarının 5 aydır düştüğü kaydedildi.

Bu şehirlerdeki konut kira fiyatları İstanbul'daki kiraların yarısı kadar! İşte kira fiyatlarının en ucuz olduğu iller..

Ülke genelinde yaşam maliyetleri her geçen gün artarken, barınma en büyük sorun olarak gündemde yer alıyor. Yüksek konut kira fiyatları vatandaşların omuzlarında büyük yük haline geldi. Özellikle İstanbul'daki kiralar cep yakmaya başladı.

Konut kira fiyatlarındaki artıştan mağdur olan kiracılar rotayı Ankara'ya çevirdi! Antalya'dan Meclis'e yürüyorlar...

Antalya'da artan konut kira fiyatları nedeniyle mağdur olan yüzlerce kişi tarafından kurulan 'Kiracılar Dayanışması Platformu'nun 16 üyesi, hazırladıkları 36 maddelik dosyayı Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki (TBMM) siyasi partilere sunmak için yola çıktı.

Konut kira fiyatlarında fren patladı! Güncel kira fiyatları eski kiracıları 4'e katladı!

Konut kira fiyatları, okulların açılması ile yoğun bir döneme geçti. Kira fiyatları yüksek olduğu için kimse evini değiştirmeyi tercih etmezken, eski kiracılar ile güncel kira fiyatları arasındaki fark neredeyse 4 katına çıktı.

Konut kira fiyatları bir yılda yüzde 136 arttı! En çok Muğla, İstanbul ve Antalya etkilendi

Türkiye genelinde konut kira fiyatlarında 1 yıllık değer artışı yüzde 136 seviyesinde gerçekleşti. Bu kapsamda metrekare bazında en çok artış, Muğla, İstanbul ve Antalya illerinde oldu.

Konut sigortasında deprem fırsatçılığı! Konut sigorta fiyatları yüzde 40 yükseldi! Sigorta yaptıracaklar hemen bakın!

DASK teminatının düşük kalması sebebiyle vatandaşlar özel konut poliçelerini tercih etmeye başladı. Konut sigortasında deprem fırsatçılığı! Konut sigorta fiyatları yüzde 40 yükseldi! Sigorta yaptıracaklar hemen bakın! 

Konut projelerinde spor salonlarına talep artıyor!

Spor salonu sektörünün önde gelen markaları arasında yer alan Proforce’un Genel Koordinatörü Selahattin Alıcı, konut projelerinde spor salonlarına talebin arttığını söyledi.

TOKİ sosyal konut projelerinde aylık taksit ne kadar olacak? TOKİ sosyal konut aylık taksitler açıklandı mı?

TOKİ sosyal konut projelerinde aylık taksit ne kadar olacağı vatandaşalar tarafından araştırılıyor. İşte merak edilen o detaylar!

Ev fiyatları düşer mi? Yabancıya konut satışı fiyatları nasıl etkiliyor? 

Türkiye, dünyada ev fiyatlarının en çok yükseldiği ülkelerden oldu. İnşaat maliyetlerinin artışı ve yabancı talebine ek olarak faizlerde konut fiyatlarını yükseltiyor. Peki ev fiyatları düşer mi? Yabancıya konut satışı fiyatları nasıl etkiliyor? İşte ayrıntılar..

Yabancı yatırımcıların gözü Ankara'daki konut projelerinde!

Doğan Grup CEO’su Erdoğan Yıldırım konut satışları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, yabancıya konut satışında Ankara'nın 3. sırada yer aldığını söyleyerek yabancı yatırımcılarının gözünün Ankara'daki konut projelerinde olduğunu kaydetti.

Konut satış fiyatlarındaki yıllık değer artışı yüzde 116 oldu!

Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu Endeksacom’un verilerine göre Türkiye'de Şubat ayı sonu itibarı ile konut satış fiyatlarında yıllık değer artışı yüzde 116 şeklinde açıklandı.

İnşaat sektörü, konut projelerinde iade hakkı süresinin kısaltılmasını istiyor!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen inşaat sektörü, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'da bulunan ve ön ödemeli konut projelerinde 24 aya ulaşan iade süresinin 3 aya inmesini istiyor.

konut projelerinde fiyatlar neden yükseliyor Haberi

konut projelerinde fiyatlar neden yükseliyor

TSKB Gayrimenkul Değerleme büyükşehirleri mercek altına aldı. Son 3 yılda hangi bölgede konut projeleri ortalama ne kadar prim sağladı, fiyatlar neden arttı? Önümüzdeki Uç yıla ilişkin beklentiler neler? İşte cazibe merkezlerinin dünü, bugünü, yarını.

Anadolu Yakası'na metro dopingi

Fikirtepe: Kentsel dönüşümde İstanbul'un en çok yatırımcı çeken bölgesi olması fiyatları sıçrattı. 2013'te metrekare fiyatları 3 bin lira düzeyindeydi son 3 yılda yüzde 100 prim yaparak 6 bin lirayı gördü. Tüm adalardaki dönüşüm bittiğinde yeni cazibe merkezlerinden biri olacak. 


Maltepe: Kentsel dönüşüm ile prim yapan diğer bölgelere de bin 500 lira seviyesindeydi. Son 3 yılda yüzde 10 primle bugün 3 bin 500 lirayı gördü. Metro ağının bölgeye ulaşması ve eksi konut stoğu yeni markalı konut projelerine geçişler için potansiyel barındırıyor.


Şerifali: Ulaşım bağlantılarının çokluğu, yalan...