19 / 07 / 2024

konut projesi değişikliği

konut projesi değişikliği

Posta Gazete Yazarı Tamer Heper, konut projesinde olmayan tesisi yaptılar engelleme hakkım var mı diye soran okuruna cevap veriyor. İşte o yazı!

Reel konut fiyat değişimi negatifte rekora mı gidiyor?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası verilerine göre konut fiyatları 2024 yılı Nisan ayında bir önceki senenin aynı ayına göre nominal olarak yüzde 48,4 artarken, reel olarak ise yüzde 13,3 oranında azaldı. Peki reel konut fiyat değişimi negatifte rekora mı gidiyor?

TOKİ'den 36 şehir için Mayıs ayının son fırsatı! 60 ve 72 ay vadeyle hem konut hem de iş yeri satacak! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı toplamda 36 kentte konut ve iş yeri satışı için start verdi. Yüzde 15 ve yüzde 25 peşinatla satışa çıkan konut ve iş yerleri için son tarih bugün...

Ruslar’ın konut tercihi değişti: Antalya'yı terk ediyorlar!

Son zamanlarda gündemden düşmeyen konut fiyatlarında yaşanan rekor artışlar, ekonomik kriz, Rusların da tercihlerini değiştirdi. 2022'de tatilcilerin gözdesi Antalya’da 22 bin konut satın alan yabancılar, 2023'te yalnızca 12 bin 901 ev aldı.

Konut sitesi aidatlarıyla ilgili yasa değişikliği yolda!

Hükümet, enflasyonla mücadele adımları ve vatandaşlardan gelen şikâyetler sonrasında son dönemlerde sık sık gündeme gelen konut sitesi aidatlarıyla ilgili bir çalışma başlatmıştı. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre önümüzdeki süreçte bu konuda bir yasa değişikliğinin gündeme gelmesi bekle

Depremler vatandaşın konut tercihini değiştirdi! Çelik evlere talep artıyor!

Deprem sonrası vatandaşların konut tercihlerinin değiştiğini ve çelik evlere taleplerin arttığını açıklayan Karmod Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çankaya önemli açıklamalarda bulundu.

Deprem korkusu konut tercihini değiştirdi! Konut almak isteyenler yatay mimariye yöneliyor

Kerem Nükte Gayrimenkul Danışmanı Hasan Ülkü, deprem felaketinin bıraktığı korkudan dolayı vatandaşların konut tercihini değiştirdiğini belirtti.

Emlak Konut GYO Saraçoğlu projesinde son dakika değişikliği! Ticari ünite sayısı 238'e düşürüldü!

Emlak Konut GYO Saraçoğlu Mahallesi Koruma, Yenileme ve Yaşatma projesi kapsamında, revizyona gidildiğini belirterek, 285 adet olan ticari ünite sayısı 238 adet olacak şekilde değiştiğini bildirdi.

TOKİ'den bu ile hem konut hem de dükkan geliyor! 322 konutluk yeni proje için start verildi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Aydın Karacasu projesi 11 Ekim tarihinde ihaleye çıkıyor. Karacasu TOKİ projesinde 322 konut yer alıyor. 

Konut tercihleri Z kuşağı ile değişiyor! Z Kuşağının mekana olan bağımlılığı bitiyor mu? 

Konut tercihleri değişirken, kiralık konut piyasasında da arz sorunu devam ediyor. Peki konut tercihleri nasıl değişti? Z Kuşağının mekana olan bağımlılığı bitiyor mu? 

Deprem korkusu konut tercihini değiştirdi: Manzaralı evlere talep azaldı!

Kiralık ve satılık konutlarda talepler değişti.  Deniz manzaralı, yüksek katlı ve lüks konutlar yerine artık depreme dayanıklı, kayaç zeminli, yatay mimariye sahip, sıfır veya birkaç senelik binalar aranıyor. 

TOKİ Balıkesir projesi için son dakika değişikliği! Peş peşe açıklanan bu yeni tarihi sakın kaçırmayın!

TOKİ Balıkesir projesi için son dakika değişikliği geldi...Peş peşe açıklanan bu yeni tarihi sakın kaçırmayın...

TOKİ Aydın 2023 projesi için son dakika değişikliği! 228 konutluk yeni proje için hemen bu tarihe bakın!

TOKİ Aydın 2023 projesi için son dakika değişikliği yaşandı. Tek bir ilçede inşa edilecek olan 228 konutluk yeni proje için hemen bu tarihe bakın...

Meydan Başakşehir'deki konut sayısı değişti! 

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Meydan Başakşehir projesinde konut satışı değişti. İşte Emlak Konut GYO Meydan Başakşehir projesinin tüm detayları...

konut projesi değişikliği Haberi

konut projesi değişikliği


Büyük bir sitede daire sahibiyim. Bu dairede de oturuyorum. Ancak yönetim tam evimizin önündeki yeşil alanı telle çevirdi futbol ve basketbol sahası yapıyor. Oysa bu yer hem projede hem de broşürlerde yeşil alan olarak belirtiliyordu. Projede bunları görseydim ben bu daireyi almazdım. Buna hakkı var mı? 


Bir bina içinde veya dışında, parsel sınırları içinde tasdikli projede ne görülüyor ise bu şekilde kalması gerekir. O kadar ki, otopark olarak görülen alan bir ihtimal fazla gelse de fazla alanı çocuk parkı yapamazsınız.


Veya aksini düşünelim, projede çocuk parkı olarak görülen alanı, “Çocuklar gelip oynamıyor” diye otopark yapamazsınız. Sizin durumunuz da bunlardan farklı değil. Mademki bahsettiğiniz alan yeşil alandır spor tesisi yapılamaz, spor alanına dönüştürülemez.


Bir noktada okuyucumun sorusu içinde yanıt da var. Daire alırken çevresine...