11 / 05 / 2024

konut satış yükselişi

konut satış yükselişi

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, konut satışlarında yeni bir yükseliş dalgası beklendiğini açıkladı.

2023 son çeyreğinde yabancılara konut satışı yüzde 61,3 azaldı

Gayrimenkul piyasasında yaşanan durgunluk yabancılara konut satışlarını da etkiledi. 2023 yılının son çeyreğinde yabancılara yapılan konut satışı yüzde 61.3 azalarak,  6 bin 968’e  düştü.

Merkez Bankası konut fiyatlarındaki yükselişi resmen açıkladı. Türkiye’de ev almak hayal mi oldu!

Konut fiyatlarıyla ilgili, OECD’nin 2000 yılının ilk çeyreği ile 2023 yılı ikinci çeyreğini kapsayan dönemlerdeki yıllık yükseliş grafiğini X sosyal medya hesabından paylaşan ekonomist Şenol Babuşcu, Türkiye’nin açık ara birinci olduğunu belirtti.

Çin'de yeni konut fiyatları 3 yılın ardından en hızlı yükselişi yaşadı!

Çin'de Ocak ayında yeni konut fiyatları,  hükümet destek tedbirlerinin etkisiyle Ağustos 2021'den bu yana en hızlı aylık yükselişini yaşadı. Peki Çin'de konut piyasasını neler bekliyor? İşte ayrıntılar...

Konut fiyatlarındaki yükseliş yatırımcıların yönünü değiştirdi! Parası olan yurt dışına gidiyor...

Yurt dışı inşaat firmalarının acenteleri, Türkiye'de gayrimenkul piyasasında yaşanan fiyat yükselişi ve durgunluğu fırsat bilerek parası olan yatırımcıları yurt dışına çekmeye başladı.

Yabancıya konut satışı yüzde 42 düştü!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) eylül ayı konut satış istatistiklerini dün resmen açıkladı. Açıklanan rakamlara göre, yabancıya konut satışı yüzde 42 düştü.

Altın yükseliş için ilk adımı attı! Gram altın tekrar 1700 liranın üzerinde! 7 Ekim Cumartesi altın fiyatları ne kadar?

Altın fiyatları yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor.  Altın bugün yükseliş için ilk adımı attı. Gram altın 1600'lü seviyelerden tekrar 1700 liranın üzerine çıktı. Peki altın fiyatları bugün ne kadar? 7 Ekim 2023 altın fiyatları kaç lira? 7 Ekim Cumartesi altın fiyatları ne kadar?

Yılın ilk çeyreğinde yabancılara konut satışı yüzde 24 azaldı: Ruslara konut satışı 2.5 katına çıktı!

TEPAV'ın yayımladığı Doğrudan Yatırımlar Bülteni’nin 2023 Birinci Çeyrek sayısı rakamlarına göre, 2023 yılınınilk çeyreğinde yabancılara konut satışı yüzde 24 geriledi. Ancak, Rus vatandaşlarına satışlar 2,5 katına yükseldi. İşte ayrıntılar...

Doların şaşırtıcı yükselişi devam ediyor! 23 TL sınırını aşan dolar için yeni rekor rakam belli oldu! Hemen şimdi bakın!

Doların göz alıcı yükselişi sürüyor! Türk Lirası karşısında 23 TL sınırını geride bırakan doların geleceği için yeni rakam açıklandı. Finans danışmanı Ömer Rıfat Gencal'ın çarpıcı tahmini, doların rekor seviyelere doğru ilerlediğini gösteriyor. Detaylar haberimizde!

Uzman isim açıkladı! Konut ücretlerindeki yükseliş talebi de yükseltti

Konut ücretlerindeki yükseliş talebi de yükseltti. Konut talebi hakkında detaylara değinen Tapu Çevre Yol-İş Sendikası Genel Başkanı Demiralp yükselişin nedenini iktidarın 'faiz politikası' olduğunu söyleyip "Son 5 senenlik dönemde, neredeyse her sahada ‘alan kazandı’, ‘alamayan’ kaybetti açıklaması

Bitcoin’de yükseliş için bu tarihi işaret edildi! Kripto para yatırımcıları dikkat!

Kripto para topluluğunun en popüler fenomenleri arasında yer alan TechDev, Bitcoin’de yükseliş için bu tarihe işaret etti...

Altın alev aldı! İslam Memiş yükseliş için tarih verdi!

Altın için roket ateşlendi! Yükselişin ilk rekoru... İslam Memiş, gram altında yükseliş için tarih verdi.

Doların yükselişi hurda fiyatlarını vurdu! Hurda fiyatlarına bugün zam geldi! Hurda fiyatları 2022 ne kadar oldu?

Dolar bugün 18 lira seviyesini geçti. Dolar kuru ile bağlantılı olan hurda fiyatlarına bugün zam geldi. Doların yükselişi hurda fiyatlarını da artırdı. Peki hurda fiyatları 2022 ne kadar oldu? Bakır ve demir hurda fiyatları ne kadar? İşte güncel hurda fiyatları...

Dolardaki yükselişi görenler gözlerine inanamıyor! Flaş son dakika dolar kuru 8 Haziran 2022

Dolar kuru haftanın üçüncü işlem gününde de yukarı yönlü hareketine devam ediyor. Dolardaki yükselişi görenler gözlerine inanmıyor. Dolar bugün kaç TL? Dolar bugün ne kadar? İşte flaş son dakika dolar kuru 8 Haziran 2022...

konut satış yükselişi Haberi

konut satış yükselişi

Değerleme sektörünün önde gelen kuruluşlarından EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık A.Ş., her ay gayrimenkul sektörünün nabzını tuttuğu Periskop Analiz'in Ekim ayı raporunu açıkladı.


Rapora göre Eylül ayı itibariyle son bir yıllık süreçte, konut kredisindeki kümülatif değişim %18 artış göstermiş bulunuyor. Elde edilen yeni veriye göre geçen yılın aynı döneminde %13 büyüyen konut kredileri, bu yıl %18 büyümeyi başarmış bulunuyor. Raporda konut kredisindeki değişim itibariyle kredi miktarının önümüzdeki aylarda belli ölçülerde hareketleneceği öngörülüyor.


Konut satışları yüzde 9 arttı


Periskop Analiz'in verilerini değerlendiren EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, 2015 Eylül sonu itibariyle Türkiye genelinde toplam konut satışlarının geçen yılın aynı dönemine kıyasla %13, ipotekli konut satışlarının ise %23 artış gösterdiğini kaydediyor.


Veriler bazında geçen yılın Eylül sonu itibariyle bir önceki yılın aynı dönemine...