21 / 05 / 2024

konut satışı banka

konut satışı banka

Oğuz Karamuk, bugün Taraf Gazetesi'ndeki köşesinde batık kredili konut konusunu yazıyor.Verilen kredilerin ödenmemesi sebebiyle alınan konutlar bankalara kaldı. Bankalar ellerinde kalan 50 bin konutu emlakçı gibi satmaya çalışıyor..

Kredili konut satışında rekor beklentisi!

Gayrimenkul sektörü temsilcileri banka kredili konut satışlarında rekor beklentisi içinde.  Coldwell Banker Türkiye Ülke Başkanı Gökhan Taş, Merkez Bankası’nın faiz indirim stratejisinin banka kredili konut satışını 2020’de artacağı düşünüyor.

Faizler düştü, kredili konut satışları patladı!

Türkiye genelinde 2020 Ocak ayında 113 bin 615 konut satıldı. Kamu bankalarının başlattığı, özel bankaların da dahil olduğu faiz indirimleri kredili konut satışlarını artırdı. Geçtiğimiz ay banka kredili satışlar yüzde 546,1 arttı.

Konut satışlarında senet ve banka kredisi kullanımı arttı mı?

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Aralık 2019 sonuçları açıklandı. Peki konut satışlarında senet ve banka kredisi kullanımı arttı mı?

Afyonkarahisar’da konut satışları düştü!

Afyonkarahisar Müteahhitler Derneği Başkanı Mevlüt Suna, dolardaki dalgalanma ve ekonomik sorunlarla birlikte banka faizlerinin artması nedeniyle konut satışlarında büyük düşüş olduğunu söyledi.

Yüksek faizler konut satışlarını olumsuz etkiliyor!

"Gündem 2018 Yurt Dışı Müteahhitlik Hizmetleri" programında konuşma yapan TMB Başkanı Mithat Yenigün, konut satışlarının tüm kampanyalara karşın yüksek banka faizlerinin alternatif getirisi nedeniyle olumsuz etkilendiğini söyledi...

Yükselen faiz oranları konut satışlarını düşürdü!

Malatya da emlakçılar, bankaların kredi faizlerinin yükseltmesi nedeniyle emlak satışlarını sekteye uğrattığını söyledi. Emlakçı Zafer, son 6 ayda konut satışlarının azalmasının banka faizi oranlarının yükselmesinden kaynaklandığını belirtti.

İpotekli konut satışı yüzde 85 arttı!

Seçim sonrası yüksek faiz endişesi bankalara yaradı.Mart ayında 45 bin 315 konut banka kredisi ile satılırken, ipotekli konut satışı geçen yıla göre yüzde 85 arttı.

2015'in ilk 3 ayında 297 bin 218 konut satıldı!

Türkiye genelinde yılın ilk üç ayında 297 bin 218 konut satıldı. Geçtiğimiz aylarda ‘senetle’ satışlar öne çıkarken martta banka kredisiyle satışlar yüzde 85.2 arttı.

2014'te konut satışları yüzde 0.71 arttı!

2014’te toplam konut satışları, 2013’e göre sadece 8 bin 191 adet ve yüzde 0.71 artarak 1 milyon 165 bin 381 oldu. Banka kredisiyle yapılan ipotekli satışlar yüzde 15.31 azaldı.

Maketten konut satışında hakediş sistemi nedir?

Maketten konut satış sözleşmeleri hakkında yönetmelik gereğince konut adedi otuz ve üzerinde olan projeler için Banka teminat mektubu, Hakediş sistemi, Bağlı kredi ile teminat vermesi gerekiyor. Peki, Maketten konut satışında hakediş sistemi nedir?

Maketten konut satışında banka teminat mektubu nedir?

Konut adedi otuz ve üzerinde olan projeler için bina tamamlama sigortası yaptırması veya banka teminat mektubu sağlanması gerekiyor. Peki, maketten konut satışında banka teminat mektubu nedir?

Mart ayında, ikinci el konut satış ve kira artışında lider İstanbul oldu!

Mart ayında, ikinci el konut satış ve kira artışında lider İstanbul oldu, yeni konut fiyatları, geçen yıla göre %11,62 arttı

Emlak Konut GYO'nun rakamları, konut satılmıyor iddialarını çürüttü!

Türkiye'de markalı konut satış sayısı geçen yıl 12 bin 658 adedi buldu. Emlak GYO ve inşaat firmalarının hasılatı yüzde 55 artarak 3.2 milyar liraya ulaştı. 2011'de satılan daire sayısı da yüzde 62 arttı. Ocak ve şubat aylarında da talep hız kesmedi. Müt

konut satışı banka Haberi

konut satışı banka

Bir bankanın internet sitesi... Ana sayfanın altında satılık gayrimenkuller yazıyor... Tıklayınca başvuru prosedürleri, şartnameler... Salı günü baktım bin 17 gayrimenkul vardı... Dün bin 46 olmuş... Ülkenin dört bir yanında çoğunluğu mesken arsalar, tarlalar dükkanlar... Bankadan çok emlakçı sitesi gibi... Hatta çoğu emlakçıda bu kadar gayrimenkul, sayıca ve çeşit olarak bir arada yok...


Normalde bankalar geri dönmeyen kredilerin teminatı olarak ellerinde kalan gayrimenkullerin birçoğunu varlık yönetim şirketlerine satıyor, iştirakleri olan gayrimenkul yatırım ortaklıklarına devrediyor, çalıştıkları büyük emlakçılar var... Bu yüzden batığımız bankanın elindeki gayrimenkul sayısı dikkat çekecek kadar yüksek...


Bankacılık sektörü, yoğunlaşmacı yapıyla hareket eder... Başarı ve başarısızlıklar birbirine yakındır... Bu yüzden bir bankada batık krediler nedeniyle gayrimenkul birikmesi varsa, diğerlerinde de benzer sonuçlar olduğunu kabul etmek mümkündür...


Merkez Bankası’nın haftalık bilançosuna bakınca...