18 / 05 / 2024

konut satışları genel seçim etkisi

konut satışları genel seçim etkisi

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım, genel seçimlerden iki ay önce inşaat projesi ve konut satışlarının durma noktasına geleceğini söyledi. Durbakayım, seçimin etkisi ile 2015’te sıfır konut satışının 2014 rakamlarının altında kalacağını ifade etti..

Konut satışlarında yeni dönem! Senetli satışlar resmen başladı!

Altın Emlak Global Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı konut satışlarındaki düşüşe değinerek, özellikle proje satışlarında çeşitli vadelerde senetli satışların yapıldığını açıkladı.

İpotekli konut satışları da yabancıya konut satışları da düştü! Konut sektöründe son dakika!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, Eylül 2023'e ilişkin konut satış rakamlarını değerlendirdi. Yazıcı, hem ipotekli konut satışlarının hem de yabancıya satışların düştüğünü belirtti. İşte ı rakamlar...

Deprem sonrası konut satışları yüzde 18 düştü!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı yaptığı açıklamada  konut satışlarının deprem sonrasında yüzde 18 düştüğünü ve bu durumun şaşırtıcı olmadığını söyledi.

Konut satışlarının Aralık 2021 karnesi!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, 2021 Aralık konut satış verilerine ilişkin açıklamalarda bulundu. İpotekli satışların yüzde 209,34 arttığını belirten Yazıcı, konut satışlarına ilişkin detayları paylaştı.

2021'in ilk çeyreğinde konut satışları ne oldu?

TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, 2021 yılı 1. çeyrek konut satışlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Makbule Yönel Maya, ilk çeyrekte en fazla konut satışının İstanbul'da yaşandığını belirtti.

Haziran'da konut satışlarında sıçrama yaşanacak!

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, Mayıs ayı konut satışlarına ilişkin konuştu. Özelmacıklı, "Haziran ayı rakamlarında ise satışlarda sıçrama yapılacak” dedi...

Konut satışları 2020’de yükselecek!

Gayrimenkul sektörüne ilişkin 2020 yılı öngörüleri ile beklentilerini paylaşan EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Yazıcı, “2020’de konut satışları yükselecek” dedi.

Faizlerdeki indirim konut satışlarını nasıl etkileyecek?

Gayrimenkul sektörü son üç yılda duraklama eğilimine girerken 1 milyonun üzerinde konut stoku oluştu. Garanti BBVA Mortgage Genel Müdürü Murat Atay, faizlerde başlayan indirim sürecinin konut satışlarını artıracağını savunuyor.

Satın alma gücündeki erime, konut satışlarını etkiliyor!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Öztrak, "Vatandaşın satın alma gücündeki erime, konut satışlarını etkiliyor" dedi...

Konut satışlarında yabancı rüzgarı devam ediyor!

Yabancılara yapılan konut satışlarında artış devam ediyor. Altın Emlak Genel Müdürü Özelmacıklı, "2019 yılında da yabancılara satışın arttığını görüyoruz. Vatandaşlık süreci, nakit alım gücü, dövizlerdeki artışın etkileri piyasayı yabancılar için çok avantajlı hale getirdi" dedi....

Konut satışları bu yıl da rekor kırar!

Gayrimenkul sektörünün ekonomik şartlara rağmen başarılı bir tablo çizdiğini ifade eden Emlak Konut Genel Müdürü Hakan Gedikli, “Konut satışları bu yıl da rekor kırar” dedi. 

Teşvikler konut satışlarını canlandırdı!

Kiler GYO Genel Müdürü Tarık Gürdil, "Teşvikler konut satışlarını canlandırdı ve daha fazla aileyi ev sahibi yaptı" dedi...

2018'de konut satışlarında artış yaşanması bekleniyor!

Reva Gayrimenkul & Yatırım Genel Müdürü Yusuf Boz, 2018'de geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre konut satışlarında artış yaşanacağını beklediklerini söyledi..

konut satışları genel seçim etkisi Haberi

konut satışları genel seçim etkisi

İstanbul İnşaatçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, genel seçimlerden iki ay önce inşaat projesi ve konut satışlarının durma noktasına geleceğini söyledi. Durbakayım, seçimin etkisi ile 2015’te sıfır konut satışının 2014 rakamlarının altında kalacağını ifade etti.


İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, seçime iki ay kala konut satışlarının duracağını söyledi. Ev almayı planlayanların nisandan itibaren bekle-gör pozisyonuna geçeceğini kaydeden Durbakayım, “Yerli ve yabancı alıcıların tavrı bu seçime endeksli olacak. Gayrimenkul sektörü de bu sürece endeksli bir seyir izleyecek. Bu kapsamda sektördeki yeni projeler de ‘bekle-gör’ pozisyonuna geçecek.” dedi. Bu durumun sıfır konut satışını etkileyerek rakamların 2014’ün altında kalmasına sebep olacağını kaydeden Dernek Başkanı, “2014’te 529 bin konut satıldı. Bu sene sıfır konut satışı 500 bin olur.” değerlendirmesinde...