12 / 05 / 2024

Konut satışlarında sözleşmeden dönme cezası

Konut satışlarında sözleşmeden dönme cezası

GYODER Başkanı Feyzullah Yetgin, tüketiciye uygulanan ‘sözleşmeden dönme’ cezasının 12 ay ve sonrası için yüzde 10’a çıkarılması gerektiğini söyledi. 

Bu iki ilde konut satışlarında sert düşüş! Almak isteyen alamadı, satmak isteyen de satamadı!

Ekonomide yaşanan sorunların en olumsuz etkilediği sektörler arasında yer alan inşaat sektöründe sular durulmuyor. Aktarılan detaylara göre bu iki ilde konut satışlarında sert düşüş görüldü.

Konut satışlarında yeni dönem başladı! Balon fiyat artışları sönecek mi? 

Konut satışlarında yeni dönem bugün itibarıyla resmen başladı. Peki konut sektöründeki balon fiyat artışları sönecek mi? 

Yabancıya konut satışlarında deprem korkusu! En fazla İstanbul etkilendi!

Satılık ve kiralık ev fiyatlarının fırlamasının sebeplerinden biri olan yabancıya konut satışları, şubattaki 6 Şubat depremlerinden beri toparlanamadı. Ocak ayında yüzde 0,6 oranıyla sınırlı olan bu düşüş şubat ayında yüzde 27'ye fırladı ve eylül ayında ise yüzde 42 oranıyla sert gerilemeyi sürdü.

Konut satışlarında yabancının payı son 3 yılın en düşüğü!

Açıklanan resmi rakamlara göre, yabancılara gerçekleştirilen konut satışları Ağustos ayında bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 42 azaldı ve 3 bin 58 oldu. Söz konusu bu rakamlara göre yabancının satışlardaki payı son 3 yılın en düşüğü...

Konut satışlarında son 2 yılın en sert düşüşü!

TÜİK tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanan verilere göre, ülke genelinde Haziran ayında yapılan konut satışları bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 44.4 azalarak 83 bin 636 oldu. Konut satışlarında son 2 yılın en sert düşüşü yaşandı.

ABD’de konut satışları Mayıs ayında yüzde 22,2 düştü!

National Association of Realtors (NAR) tarafından açıklanan resmi verilere göre, ABD'de bekleyen konut satışları endeksi, Mayıs ayında yüzde 2,7 azaldı. Yine açıklanan rakamlara göre, söz konusu satışlar yıllık bazda da yüzde 22,2’lik düşüş kaydetti.

ABD'de bekleyen konut satışlarında sürpriz!

ABD'de bekleyen konut satışları endeksi, Şubat ayında aylık bazda yüzde 0,8 yükselip, beklentilerin üzerinde gelirken, üst üste 3. ayda da artış kaydetti.

Gayrimenkul sektörünün 2022 4. çeyrek karnesi! Birinci el konut satışlarında zirve! Konut fiyatları ne oldu?

GYODER tarafından Ziraat GYO'nun katkıları ile hazırladığı 'GYODER Gösterge' 2022 4. Çeyrek Raporu açıklandı. Gayrimenkul sektörünün 2022 4. çeyrek karnesi! Birinci el konut satışlarında zirve! Konut fiyatları ne oldu?

Orta Gelirliye Konut Kampanyası sektörü kilitledi! Konut satışlarında süreler 1-2 aydan 6 aya yükseldi! 

Orta Gelirliye Yönelik Konut Kampanyası'nın açıklanacak olması, konut sektörünü kilitledi. Konut satışlarında süreler 1-2 aydan 6 aya yükseldi. İşte ayrıntılar...

Konut satışlarında sert düşüş!

Türkiye'de konut satışlarında büyük oranda düşüş görüldü. Satışlar Temmuz ayında geçtiğimiz senenin aynı ayına oranla yüzde 12,9 azaldı ve 93 bin 902 oldu. Ayrıca bir önceki ayla kıyaslandığında da konut satışlarında yüzde 40'a yakın düşüş olduğu ortaya çıktı.

ABD'de yeni konut satışları Mayıs'ta yüzde 10,7 arttı! 

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de yeni konut satışları, piyasa beklentilerinin aksine yükseliş gösterdi. Mayıs ayında aylık yüzde 10,7 artan yeni konut satışları 696 bine çıktı.

Konut satışları Mayıs ayında yüzde 107.5 arttı!

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) ve Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Altan Elmas, konut satışlarının ocak-mayıs aylarında bir önceki senenin aynı dönemine oranla yüzde 37,7 artışla 575 bin 889 olarak gerçekleştiğine dikkat çekti.

Konut satışlarında tüm zamanların Mart rekoru resmen kırıldı!

Türkiye'de gerçekleşen konut satışlarında geçen ay 134 bin 170 adetle tüm zamanların mart ayı rekoru kırılmış oldu. İşte sektörün uzman isimlerinin konuyla ilgili görüşleri...

Konut satışlarında sözleşmeden dönme cezası Haberi

Konut satışlarında sözleşmeden dönme cezası

Ön ödemeli konut satışında, devir veya teslim tarihine kadar tüketicinin herhangi bir gerekçe göstermeden sözleşmeden dönme hakkı bulunuyor. GYODER Başkanı Feyzullah Yetgin, tüketiciye uygulanan ‘sözleşmeden dönme’ cezasının 12 ay ve sonrası için yüzde 10’a çıkarılması gerektiğini ifade etti. 


Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre; Feyzullah Yetgin, konut tesliminde de süre sınırının 48 ay olmasını önerdi.

 
Sözleşmeden dönme cezasında belirlenen oranın yüzde 2 seviyesinden yapılacak yasal değişiklikle 12 ay ve sonrası için yüzde 10 mertebelerine çıkarılması gerektiğini belirten Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Başkanı Feyzullah Yetgin “Sektörün sağlıklı gelişimi adına önemli bir adım olur” dedi.


6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’a atıfta bulunan Yetgin, uzun bir süreyi kapsayan sözleşmeden dönme hakkı imalat yapmış olan yatırımcıları zor durumda bıraktığını...