05 / 05 / 2024

Konut sektöründa satışlar arttı mı

Konut sektöründa satışlar arttı mı

Bahar aylarının da gelmesiyle birlikte sektörde hareketliliğin gözlemleneceğini belirten Yeşildağ İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Erol Altan, önümüzdeki dönemler için konut satışlarında artış yaşanacağını ifade ediyor...

Konut sektörü nereye gidiyor? Ev almak için iyi bir dönem mi?

Konut satışları ülke genelinde düşüşe geçti. Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre binde bir oranında geriledi. Peki konut sektörü nereye gidiyor? Ev almak için iyi dönem mi?

Konut sektöründe alarm zilleri çalıyor! Yerel seçimler bitti, şimdi ne olacak?

Sıkı para politikası son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut sektöründe de alarm zillerini çaldırdı. En son açıklanan TÜİK verileri kredili konut satışlarında yaşanan sert düşüşler oldukça dikkat çekti.

ATEM Başkanı'ndan Belediyelere çağrı: Konut sektöründeki sorunlar sizlerin katkılarıyla çözülecek! 

Ankara Tüm Emlakçılar Esnaf Odası (ATEM) Başkanı 31 Mart’ta yapılan yerel seçime ilişkin değerlendirmelerde bulundu.  Konut sektöründe yaşanan sorunların belediyelerin de vereceği katkılarla çözüleceğini söyleyen Akçam, ATEM olarak belediyelerle iş birliği yapmaya açık olduklarını ifade etti.

Konut sektörü durgunlaştı! İstanbul, Ankara ve İzmir'de hem ilan hem satılan konut sayısı düştü! 

Konut sektöründeki canlılık göstergesi olarak takip edilen satılan konutların satılık ilan sayısına oranı İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere ülke genelinde düşüşe geçti.

İngiltere'de konut sektörü Kasım ayında daraldı!

S-P Global / CIPS tarafından yayınlanan resmi verilere göre İngiltere’de konut sektörü bu senenin kasım ayında daraldı. İşte detaylar...

Back To School dönemi e-ihracatçıların yüzünü güldürdü! Satışlar yüzde 20 oranında arttı!

Okulların açılmasıyla birlikte eğitim ürünleri ve kırtasiye malzemeleri satanların da yüzü güldü. Back To School olarak adlandırılan dönemin e-ihracat açısından da büyük fırsatlar doğurduğunu belirten sektör yetkilileri, satışların yüzde 20 oranında arttığını ifade ediyor.

Araba almak isteyenlere müjde üstüne müjde! Sıfır araç satışlarında bolluk dönemi başladı!

Sıfır otomobil piyasasının en büyük sorunu olan stok durumu, artık ortadan kalktı. Ticaret Bakanlığı'nın devreye girmesi ile sıfır araç satışlarında bolluk dönemi başladı. Ayrıca üstüne indirim ve kampanyalar yapıldı.

Sıfır otomobil satışlarında yeni dönem resmen başlıyor! Zamlara barkodlu tedbir

Sıfır otomobil satılarında yeni dönem için çalışmalara başlandı. Sağlık sisteminde ilaç barkodlarına benzer bir sistem ile sıfır araçlarda üretim halinden müşteriye ulaşana kadar tüm anlar, kontrol altına alınacak...

Konut sektörü durma noktasında!

Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan konut sektörünü kaleme aldı. Samet Hızalan yazısında konut sektörünün durma noktasına geldiğini belirtti. İşte Samet Hızalan'ın o yazısı...

Kiralık ve satılık konut fiyatlarında şok açıklama! Uzman isim her şeyi tek tek anlattı!

Konut sektöründeki satışlar nisan ayında düştü. Bu düşüş satılık ev fiyatlarını etkiler mi, ev fiyatları düşecek mi? İşte detaylar!

Konut satışları neden geriledi? Seçim ve deprem piyasayı nasıl etkiledi? Sektör temsilcileri tek tek açıkladı!

Tüketicinin yatırımda ‘güvenli liman’ gördüğü konut sektöründe satışlar nNisan ayında sert geriledi. Sektör temsilcileri, düşüşün sebebini “Seçim sürecinde ‘bekle-gör’ dönemi, krediye erişimin neredeyse imkansızlaşması ve arz sıkıntısının fiyatlar üzerindeki baskısı” şeklinde işaret etti. 

Konut sektörü depremden nasıl etkilendi? Satılık ve kiralık ev fiyatları artacak mı? Ev alacaklar hemen bakın!

Depremler sonrasında konut piyasasında ilk bakışta yaşanan ve sonrası için yaşanması olası değişimi sektör uzmanları değerlendirdi. Peki konut sektörü depremden nasıl etkilendi? Satılık ve kiralık ev fiyatları artacak mı? Ev alacaklar hemen bakın!

Konut sektörünü bu yıl neler bekliyor? Satışlar artacak mı? 

Ekonomimcom köşe yazarı H. Bader Arslan, bugünkü köşesinde konut piyasasını kaleme aldı. Peki konut sektörünü bu yıl neler bekliyor? Satışlar artacak mı? İşte ayrıntılar...

Konut sektöründa satışlar arttı mı Haberi

Konut sektöründa satışlar arttı mı



Seçim maratonunun sona ermesiyle konut sektöründeki satışlarda fırsat dönemi başlıyor. Bahar aylarının da gelmesiyle birlikte sektörde hareketliliğin gözlemleneceğini belirten Yeşildağ İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Erol Altan, önümüzdeki dönemler için konut satışlarında artış yaşanacağını ifade ediyor. 


Kış aylarının sona ermesi ve seçim döneminin de bitmesiyle birlikte inşaat sektöründe olumlu yönde gelişme ve satışlarda yüksek oranda artış bekleniyor. Kağıthane bölgesindeki kentsel dönüşüm çalışmalarını yürüten Yeşildağ İnşaat Yönetim Kurulu Erol Altan, yerel seçimlerin bitmesinin ardından dolar ve Euro'nun düşmesi ve borsanın yükselmesiyle inşaat sektöründe canlılığının gerçekleştiğini belirterek, ev almak isteyenler için doğru zaman olduğunu şu sözleriyle belirtiyor. "17 Aralık'tan itibaren ülkemiz çalkantılı bir sürece girdi. Beraberinde başlayan seçim telaşıysa bu durumu tetikledi. 


Seçimler sürecinde yaşanan belirsizlik, yatırımcıyı beklemeye itti. 

Ancak seçim döneminin sona ermesi ve...