19 / 05 / 2024

Konut sektörüne yeni düzenleme mehmet şimşek

Konut sektörüne yeni düzenleme mehmet şimşek

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “İnşaat sektöründeki belirsizlikler ortadan kalkacak. Mükellefin kafasını karıştıran uzun, karmaşık, anlaşılmaz mevzuat sadeleştirilecek” dedi.

Konut sektöründe yeni imarlı arsalar kullanıma açılmalı, kredilerde faiz ve vadeler iyileştirilmeli! 

Tanyer Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Münir Tanyer, konut sektörü ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu ve hareketlenme için önerilerini paylaştı. 

Aşamalı konut edindirme sistemi: Önce arsayı sonra konutu al! İnşaat sektörüne etkisi nasıl olacak?

Son beş yılda arsa fiyatları ve inşaat maliyetlerinin artması ile vatandaşın konut alma hayali kabusa dönmeye başladı. Vatandaşların konut sahibi olmasına yardımcı olacak aşamalı konut edindirme sistemi devreye girdi. Peki yeni sistemin İnşaat sektörüne etkisi nasıl olacak?

Gayrimenkul sertifikası konut sektörüne merhem olacak! Hem konut alımı hem de kentsel dönüşümde yeni dönem başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Sermaye Piyasası Kurulu hem kentsel dönüşüm hem de fahiş kira ve konut fiyatları üzerinde çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda ise tekrar gündeme gelen gayrimenkul sertifikasının konut sektörü için merhem olması bekleniyor.

Konut sektörüne can suyu olacak! İmar yönetmeliğinde değişikliğe gidildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı konut arzını artırmak için harekete geçti. Gayrimenkul sektörüne adeta can suyu olacak yeni imar yönetmeliği belli oldu.

Konut sektöründe kurallar değişiyor! Mücevher arazilere koleksiyon konut yapıyorlar

Homer Yapı, metrekare, beton kalitesi gibi olgularla hareket eden klasik konut sektörüne, hayat tarzı, bir arada huzurlu yaşam felsefesi ve koleksiyon değerinde yapılar gibi kavramsal açılımlar getiren yeni bir faaliyeti başlattı.

Konut sektöründe stok sorunu! İnşaat firmaları yeni yıla stoksuz giriyor! Ev fiyatları yükselecek mi? 

TÜİK verileri konut üretiminde düşüşe işaret ederken; konut sektöründe stok sorunu gündeme geldi. İnşaat firmaları yeni yıla stoksuz giriyor! Ev fiyatları yükselecek mi? 

Konut sektöründe kredi düzenlemesi üretimi değiştirecek! Yeni projeler orta ve alt gelire yönelecek!

Son düzenlemeyle fiyatı 10 milyon TL'yi geçen evlere kredi sağlanmazken, fiyatı 2 milyondan düşük olan dairelere sağlanan destek yüzde 90'a yükseltildi. Peki sektör temsilcileri konut sektörüyle ilgili neler diyor? Konut sektörünü yeni düzenleme ile birlikte neler bekliyor? İşte ayrıntılar...

Konut sektörüne yeni KDV modeli geliyor!

Konut sektöründe KDV sistemi sil baştan değişiyor. Sistemde sadeleşme yapılırken uygulanan KDV oranları da değişiyor. Peki konut sektöründeki yeni KDV sistemiyle neler değişecek? Sektör rahatlayacak mı? İşte ayrıntılar...

İnşaat ve konut sektörünü 2022'de neler bekliyor?

İnşaat ve Konut Konferansı'nın dokuzuncusu gerçekleştirildi. Sektörün önde gelen isimleri inşaat ve konut sektörüne ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Kamu yatırımlarının 789 milyon 273 bin TL'si konut sektörüne ayrıldı!

Kamu yatırımlarının 789 milyon 273 bin TL'si konut sektörüne ayrıldı. Kamuda bu sene konut sektöründe 72 proje için ayrılan 789 milyon 273 bin lira değerindeki yatırımın 454 milyon 223 bin TL'sini AFAD kullanacak. Bahsedilen konut yatırımları içinde ilk sırada 454 milyon 223 bin lirayla AFAD var. 

Konut sektörünü 2022'de neler bekliyor?

Aremas Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Arslan, konut sektörüne ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Yaşanan fiyat artışlarına değinen Vedat Arslan, konut sektörünü 2022'de nelerin beklediğine de değindi.

Konut sektöründe arz fazlalığı fiyatları nasıl etkiliyor?

Konut sektörüne yönelik değerlendirme yapan Ekonomist Selçuk Geçer, konut sektöründe arz fazlalığına rağmen fiyatların arttığını dile getirdi.

Konut sektörü Kovid-19'la hareketlendi!

Kovid-19 pandemisinde ekonomistlerin daha önce karşılaşmadığı ve görmediği bir süreç yaşandığına dikkat çeken ekonomist Merve Hande Akmehmet, "Ekonomi üzerindeki en temel etkilerinden bir tanesi inşaat sektörüne ve daha sonra konut sektörüne olan talep ile gelişti" dedi.

Konut sektörüne yeni düzenleme mehmet şimşek Haberi

Konut sektörüne yeni düzenleme mehmet şimşek

İnşaat sektörünün uzun zamandır beklediği mevzuat sadeleştirme çalışmaları tamamlanmak üzere. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Aralık ayında uygulamaya başlanılacak düzenleme ile sektördeki gri alanları ortadan kaldıracaklarını söyledi. 


Bakan Mehmet Şimşek, kayıt dışında hiçbir sektör bırakmayacaklarını vurgulayarak, buna sebep olan, mükellefin kafasını karıştıran uzun, karmaşık, anlaşılmaz mevzuatın her alanda sadeleştirileceğini belirtti.  Sadeleştirme çalışmalarının ardından sektörün önünün açılacağına işaret eden Şimşek, “Sadeleştirilmiş mevzuat ile inşaat sektörü vergisini nasıl daha kolay ödeyeceğini bilecek. Bu şekilde; devlet, vergisini düzenli alacak ve kayıt dışılık da önlenmiş olacak” dedi. Bakan Şimşek, düzenlemenin hazırlık sürecinde sektör temsilcileri ile bir araya gelindiğini ve meselelere yerinde çözüm arandığını belirterek, hazırlanan mevzuatın önümüzdeki ay uygulamaya geçirileceğini ifade etti.


Yabancının ilgisi


Seçimleri yakından takip eden Arap, Rus ve Ukraynalı yatırımcı gayrimenkulde alıma dönüyor.  Projebeyaz...