15 / 05 / 2024

Konut sitelerinde denetçi seçimi

Konut sitelerinde denetçi seçimi

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde konut sitelerinde dışardan denetçi seçilip seçilemeyeceğini kaleme aldı.

Konut sitelerinde elektrikli araç şarj istasyonu için 5'te 4 çoğunluk şart! Nasıl kurulur?

Konut sitelerinde elektrikli araç şarj istasyonu kurulumu için, kat maliklerinin beşte dördünün onayıyla istasyon kurulabildiği belirtildi. İşte konut sitelerinde elektrikli araç şarj istasyonu nasıl kurulur?

Konut sitelerinde otopark alanı krizi: İki ve daha fazla aracı olanlardan park ücreti isteniyor! 

Konut sitelerinde, iki ve daha fazla aracı olan site sakinlerinden park ücreti talep edildiği gündeme geldi. Peki bu durum usulsüz mü? İşte ayrıntılar...

Konut sitelerinde fahiş aidat krizi! Yüzde 200 zam şok etti! Dava açılabilir mi? 

Konut sitelerinde fahiş aidat krizi resmen başladı. Peki fahiş aidatlar için dava açılabilir mi? İşte maliklerin hakları...

Konut sitelerinde aidatlar belirleniyor! Ev sahipleri sakın kaçırmayın! Kirayla yarışan aidatlara ne kadar zam gelecek?

Yüksek aidat artışlarıyla karşılaşılmaması için konut sahiplerine genel kurul uyarısı geldi. Konut sitelerinde aidatlar belirleniyor! Ev sahipleri sakın kaçırmayın! 

Konut sitelerinde dışardan denetçi seçilebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde konut sitelerinde dışardan denetçi seçilip seçilemeyeceğini kaleme aldı.

Koronavirüs salgını yabancıların konut tercihlerini değiştirdi!

Helmann Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Selman Özgün, koronavirüs salgını nedeniyle yabancıların konut tercihlerinde değişiklik yaşandığını söyleyerek orman alanlarda villa yapılara ilginin arttığını dile getirdi.

Batmanlı emeklilerden konut inşası için arsa talebi! 

Türkiye Emekliler Derneği Genel Merkez Denetleme Kurulu Üyesi ve Batman Şube Başkanı Hüseyin Ekmen, Batman'da yaşayan emeklilerin konut yaptırmak için arsa talebinde bulunduğunu dile getirdi. 

11 maddede konut sitelerinde kaos, yolsuzluk, uyuşmazlık!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "11 maddede konut sitelerinde kaos, yolsuzluk, uyuşmazlık" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Toplu Konut Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

2985 Sayılı Toplu Konut Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Teklif ile engelli olan harp veya vazife malulü olanlara bir konut ile sınırlı olmak kaydıyla devamlı ikamet edeceklerini beyan ettikleri yerde konut verilmesi planlanıyor. 

TOKİ 176 konut ile 155 iş yerini satışa çıkardı!

Yatırımlarını son sürat sürdüren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 176 konut ve 155 iş yerini "açık artırma yöntemi" ile satışa çıkardı.

Toplu Konut Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

Toplu Konut Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi ile üstyapı tesislerinin öncelikli olarak tamamlanıp yerel yönetimlere devredilmesi konusunda Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın görevlendirilmesi planlanıyor.

TOKİ 176 konut ile 155 iş yerini açık artırma ile satışa çıkardı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 176 konut ve 155 iş yerini "açık artırma yöntemi" ile satışa çıkardı.

Kat mülkiyeti olmayan sitede denetçi seçilebilir mi?

​​​​​​​Posta yazarı Tamer Heper 'Kat irtifaklı bir sitede oturuyoruz. Daire eşimin üzerine. 5’inde toplantımız var ve ben denetçi olmak istiyorum. Kat mülkiyetine geçmediğimiz için denetçi olabilir miyim?' sorusunu yanıtladı.

Konut sitelerinde denetçi seçimi Haberi

Konut sitelerinde denetçi seçimi

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde konut sitelerinde dışardan denetçi seçilip seçilemeyeceğini ve kimlerin denetçi olabileceğini yazdı. Tamer Heper'e bir okuyucusu "Yazlık evimin tapusu eşimin üzerine. Ben sitede denetçi olmak istedim fakat ev eşimin üzerine olduğu için denetçi yapılmadım. Bazı kişiler, ‘eşin sana vekaletname verirse önünde engel yok, olabilirsin’ diyor. Bu konuda sizin görüşünüz nedir?" sorusunu yöneltti.

İşte Tamer Heper'in yanıtı...

*****

Bu mektubu yeni aldım ama ben bu konuya dair daha önce başka bir okuyucuma bir yanıt vermiştim. Daha önce açıklama yapmışsam bile yeni bir yıla girdiğimiz şu günlerde, bu ay içinde pek çok kat malikleri toplantısı yapılacağı için bir kere daha yanıtlamakta mahzur görmüyorum. Bizim mevzuatımıza göre yönetici kat malikleri dışından seçilebilir ama denetçi kat malikleri arasından...