27 / 07 / 2024

konut soru önergesi

konut soru önergesi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, TBMM'de bir soru önergesi ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'na 150 metrekarenin üzerindeki konutlardan yüzde 18 vergi alınmasıyla ilgili adaletsizliği sordu.

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış'ın kira sorunu ile ilgili soru önergesi reddedildi!

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış'ın, yüksek konut kiraları ve yol açtığı sonuçların araştırılması istemiyle vermiş olduğu  meclis araştırma önergesi reddedildi.

Konut edinme yoluyla vatandaşlık kazanma süreci Meclis'te!

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, konut edinme yoluyla vatandaşlık kazanma süreci ile ilgili iddialara ilişkin soru önergesi verdi. Konu, Meclis gündemine taşındı. İşte ayrıntılar...

TOKİ'nin 2002 ile 2022 yılları arasındaki konut projeleri Meclis gündemine taşındı!

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, TOKİ tarafından yürütülen konut projelerine dair çeşitli verilere ilişkin soru önergesi verdi. İşte o soru önergesinin detayları...

Konut satış ve kira fiyatlarına ilişkin düzenleme talebi Meclis gündeminde!

Konut satış ve kira fiyatlarındaki artışa yönelik düzenleme yapılması talebine ilişkin soru önergesi verildi. İyi Parti İstanbul Milletvekili Ümit Beyaz, konuyu Meclis gündemine taşıdı.

Konut fiyatlarındaki artış TBMM gündeminde! 

CHP Ankara Milletvekili Servet Ünsal, konut fiyatlarında yaşanan artışa ilişkin soru önergesi verdi. 

Konut mağdurları yeniden meclis gündeminde!

DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, konut mağdurlarının yaşadığı sorunları meclis gündemine taşıdı. Mustafa Yeneroğlu, konuyla ilgili soru önergesi verdi.

Yüksel Mansur Kılınç'tan Emlak Konut GYO'nun ihalelerine ilişkin soru önergesi!

CHP İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç, Emlak Konut GYO'nun ihalelerini gündeme taşıdı. Kılınç, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un cevaplaması istemi ile soru önergesi sundu. 

Adıyaman'da depremlerde hasar gören konutlarla ilgili soru önergesi verildi!

2017'den bu yana Adıyaman'da yaşanan depremler sonrasında yapılan çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, konuya ilişkin soru önergesi verdi.

Isparta'nın Şarkikaraağaç ilçesinin konut eksikliği TBMM'de!

İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, Isparta'nın Şarkikaraağaç ilçesinin konut eksikliğine ilişkin soru önergesi verdi. 

Konut kira bedellerindeki artış TBMM'de!

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman konut kira bedellerindeki artışa ilişkin soru önergesi verdi. 

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Belediyesi'nin konut projesinin akıbeti TBMM'de!

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Belediyesinin yürüttüğü konut projesinin hak sahiplerine teslimi meclis gündemine taşındı. CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, konuya ilişkin soru önergesi verdi. 

Türkiye'deki kiralık ve satılık konut sayısı meclis gündeminde!

27 Temmuz 2021 tarihi itibarıyla Türkiye'deki kiralık ve satılık konut sayısı TBMM gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Edirne'deki tarihi yapılarla ilgili soru önergesi verildi!

Edirne'de bulunan tescilli tarihi yapılara ve bunların restorasyonu meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Çakırlar, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

konut soru önergesi Haberi

konut soru önergesi

CHP Milletvekili Tanrıkulu, "Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde 150 metrekareye kadar konutlardan yüzde 1 vergi alınırken, bu oran 150 metrekare geçildiğinde bir anda yüzde 18'e çıkmaktadır. Hükümetinizin 150 metrekareyi geçtiği için sözde lüks konut sınıfa soktuğu fakat gayet sıradan bir 4+1 daireden de, örneğin iki-üç katlı, 8-10 odalı, 300-400 metrekare ve gerçek anlamda lüks malikane denebilecek konuttan da aynı oranda vergi almaktadır. 


Sektör temsilcileri yüzde 25 oranında daralma beklediklerini, KDV oranın acilen yüzde l'e düşürülmesi gerektiğini belirtmektedirler" bilgisini paylaştı. 


Tanrıkulu, Davutoğlu'na şu dört soruyu yöneltti: 


"Konutta getirdiğiniz KDV düzenlemeleri Anayasa'nın 73. maddesinde ifade edilen kişilerin mali gücüne ve adalet ilkelerine uygun şekilde mi düzenlenmiştir? 

Konutlarda KDV oranının metrekareye veya başka bir takım ölçütlere göre kademe kademe artması gerekirken %1'den bir anda %18'e çıkması, 151...