04 / 05 / 2024

Konut sözleşmeleri

Konut sözleşmeleri

Tüketicinin yazılı ya da elektronik ortamda açık talebi olmadan krediyle ilgili sigorta yaptırılamayacak. Konut kredilerinde tüketicinin yazılı ya da elektronik ortamda açık talebi olmaksızın krediyle ilgili sigorta yaptırılamayacak.

Evim şirketlerine resmen yüzde 15 sözleşme sınırı geldi! Bu tutarı aşan sözleşmeler için uygulanacak!

Tasarruf finansman şirketlerine yüzde 15'lik sözleşme üst sınırı getiren düzenleme bugünkü 32414 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Düzenleme, konut ve çatılı iş yeri için 5 milyon Türk Lirası'nı, taşıtlar için de 2 milyon Türk Lirası'nı aşan sözleşmeleri kapsayacak. İşte ayrıntılar...

Konut Finansmanı Sözleşmeleri Yönetmeliğinde Değişiklik!

Konut Finansmanı Sözleşmeleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31962 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Devre Tatil ve Uzun Süreli Tatil Hizmeti Sözleşmeleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2022!

Devre Tatil ve Uzun Süreli Tatil Hizmeti Sözleşmeleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2022 bugünkü 31907 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yargıtay'dan konut kredisi sözleşmeleri ile ilgili emsal karar!

Yargıtay 3. Hukuk Dairesi konut kredisi kullanan milyonlarca vatandaşı ilgilendiren karar aldı. Banka tarafından konut kredisi sözleşmesinde yer alan ve 284 bin TL ödenmesi koşu yer alan maddenin geçersiz olduğuna hükmedildi.

KİPTAŞ Gürpınar projesinde hak sahipleri resmi sözleşmeleri imzalıyor!

KİPTAŞ, Beylikdüzü Gürpınar Mahallesi'ndeki dönüşüm çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Proje alanında riskli yapıların yıkımı sürüyor. Aynı zamanda hak sahipleri resmi sözleşmeleri imzalamaya başladı.

Kira sözleşmesi yaparken nelere dikkat edilmeli?

Konut veya iş yeri kiralamak isteyen vatandaşlar ve mal sahipleri arasında yaşanılan sorunları en aza indirgemek için kira sözleşmeleri imzalanıyor. Peki, kira sözleşmesi imzalanırken nelere dikkat edilmeli? İşte detaylar...

Gayrimenkul satış sözleşmeleri noterliklerde yapılabilecek!

İnsan Hakları Eylem Planı'nın uygulama takvimi belli oldu. Takvime göre; gayrimenkul satış sözleşmeleri noterliklerde gerçekleşebilecek.

Alarko GYO'nun kira sözleşmeleri tutarı 27 milyon TL oldu!

Alarko GYO'nun portföyünde yer alan gayrimenkulleri için 2020 yılında yapılan kira sözleşmeleri tutarı KDV hariç yaklaşık 27 milyon TL oldu. 

Arsa Payı Karşılığı İnşaat Sözleşmeleri Zirvesi 16 Ocak'ta!

Arsa Payı Karşılığı İnşaat Sözleşmeleri Zirvesi 16 Ocak 2021 tarihinde gerçekleştirilecek.

Kira sözleşmeleri ve tarafların yükümlülükleri!

Konut veya çatılı iş yeri kiralama işlemlerinde kiralanan taşınmazların altı aydan daha uzun süreli kiralanması gerekiyor. Peki kira sözleşmeleri ve tarafların yükümlülükleri nelerdir? İşte tm merak edilenler...

Kira sözleşmeleri hazırlanırken nelere dikkat edilmeli?

Kira sözleşmeleri basit hukuki işlemlerden sayılmakta ve vatandaşlar tarafından gerek kiracı gerekse de kiralayan sıfatı ile rastgele düzenlenmektedir. Ancak, sözleşmede bulunan veya bulunmayan herhangi bir madde hak mağduriyetine sebep olabilir... 

Şehir Hastaneleri’nin yap-kirala-devret modelinin sözleşmeleri TBMM'de!

CHP Milletvekili Kamil Okyay Sındır Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan ve görüşmeleri komisyonda tamamlanan Torba Kanunda Şehir Hastaneleri’nin yap-kirala-devret modelinin sözleşmelerini göremediklerini ve bu sözleşmelerin karanlık bir kuyu olduğunu ifade etti.

TOKİ 2019 hak sahibi sözleşmeleri nasıl imzalanacak?

TOKİ İstanbul 2019 konutları için kuralar çekilmeye başlandı. Kurada ismi çıkan vatandaşlar şimdi hak sahibi belirleme kurası ile beraber sözleşmenin nasıl yapılacağını merak ediyor. Peki TOKİ 2019 hak sahibi sözleşmeleri nasıl imzalanacak?

Konut sözleşmeleri Haberi

Konut sözleşmeleri

Gümrük ve Ticaret Bakanlığının, Konut Finansmanı Sözleşmeleri Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı. 


Konut finansmanı sözleşmelerine ilişkin uygulama usul ve esaslarını düzenleyen yönetmeliğe göre, konut finansmanı kuruluşları, finansmanın koşullarını içeren bilgi formunu, sözleşmeden önce tüketiciye verecek.  


Kredi talebinin reddedilmesi durumunda, konut finansmanı kuruluşu tarafından tüketici ücretsiz olarak bilgilendirilecek. Tüketicinin yazılı ya da elektronik ortamda açık talebi olmaksızın kredi ile ilgili sigorta yaptırılamayacak. Tüketicinin sigorta yaptırmak istemesi halinde, istediği sigorta şirketinden sağladığı teminat, konut finansmanı kuruluşu tarafından kabul edilecek. Tüketici, konut finansmanı kuruluşuna borçlandığı tutarın tamamını veya bir taksit tutarından az olmamak üzere herhangi bir tutarı vadesinden önce ödeyebilecek. Bu hallerde, konut finansmanı kuruluşu, erken ödenen miktara göre ilgili hükümlere uygun olarak gerekli indirimi yapacak. 


Erken ödeme tazminatı 


Faiz oranının sabit olarak belirlenmesi halinde, sözleşmede...