01 / 05 / 2024

Konut stoklarında kampanya umudu

Konut stoklarında kampanya umudu

2014'ün ilk yarısında önemli düşüş gösteren konut satışlarının fiyat indirimleri üçüncü çeyrekte moral bulduğu ve 9 aylık satış düşüşünün yüzde 3,6'ya indiği görüldü. 2014 Temmuz-Eylül satışları 2013'ün aynı dönemine göre yüzde 4,5 arttı.

O ilde kiralar İstanbul ve Ankara ile yarışıyor! Nüfus arttı, konut stokları eridi! Acil 10 bin konuta ihtiyaç var!

Nüfusun artması ve konut stoklarının erimesi konut sayısının talebin altında kalmasına neden oldu. Özellikle o ilde, kira artışları oldukça hızlandı ve İstanbul, Ankara ile yarışır hale geldi.

Düşük faizli krediler konut stoklarını azalttı!

Türk Çimento Yönetim Kurulu Üyesi Osman Nemli, Haziran ayında uygulanan düşük faizli konut kredilerinin konut stoklarında azalttığını bu durumun da yeni inşaat yapma hevesi yarattığını dile getirdi. 

Düşük faiz konut stoklarını eritti!

Kamu bankaları öncülüğünde başlatılan düşük faizli kampanya sayesinde konut stoklarının erimesi inşaat sektörünü hareketlendirdi. Ocak-Eylül'de yapı ruhsat izni verilen daire sayısı Kovid-19'a rağmen ikiye katlandı.

Konut fiyatlarında balona dikkat edelim!

Kamu bankaları aracığıyla konutta faizler düştü. İnşaatta stokların erimesiyle ''Konut fiyatlarında balon oluşur mu?'' soruları gündeme geldi...

Kuveyt Türk konut finansmanında indirime gitti!

Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs (Kovid-19) sürecinde ülke ekonomisine katkı sunmak için finansman oranlarında indirime giden Kuveyt Türk, konut finansmanında yüzde 0,76'dan başlayan finansman desteği sağlıyor.

Konut sigortasında yüzde 15 indirim fırsatı!

Sigortacılığın toplum ve sigorta şirketi arasında inşa edilen güven zemininde hayata geçirildiğinden bahseden Ray Sigorta Genel Müdürü Erdoğan, konut sigortasında yüzde 15 indirim uyguladıklarını açıkladı.

Konut fiyatlarında son durum ne? 10 soruda tüm detaylarıyla!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Şubat 2020 sonuçları açıklandı. Peki Yeni konut fiyatlarında son durum ne oldu? Konut alımında banka kredisi kullanımı arttı mı? Konut satışlarının ne kadarı yabancılara yapıldı? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Konut satışında denizi gören ilçeler öne çıktı!

Türkiye'nin üç büyük şehrinde denize kıyısı olan ilçeler konut satışında öne çıkıyor. Aralık ayında satışını en fazla artıran ilçe yüzde 143 artışla Beykoz olarak açıklandı.

Yabancıya konut satışında 50 milyarlık hedef!

2020 Ocak ayı konut satış verilerini değerlendiren AYİDER Başkan Yardımcısı Mimar Ahmet Erkutoğlu, ''Yabancıya konut satışında 50 milyarlık konut satışı yakalanabileceğini öngörüyoruz'' diye konuştu.

Trabzon yabancılara konut satışında ilk 10 sırada!

Türkiye İstatistik Kurumu verilerinde, Türkiye’de 2019'da yabancılara yapılan konut satışında Trabzon 935 konut satışı ile ilk 10 şehir arasında yer aldı...

Yabancıya konut satışında yeni rekorlar yolda!

Reagroups Gayrimenkul Pazarlama Yönetim Kurulu Üyesi Keleş, "Yabancıların 2019 yılında satın aldığı 45 bin 483 adet konut, yabancıya konut satışında tarihin en yüksek yılı olarak kayıtlara geçti" dedi...

Konut satışında sene sonuna doğru toparlanma devam ediyor!

Türkiye İstatistik Kurumu Konut Satış İstatistikleri Ekim 2019 rakamlarını değerlendiren KONUTDER Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, "Konut satışında sene sonuna doğru toparlanma devam ediyor" dedi...

Şekib Avdagiç: Konut finansmanında yeni modele geçmeliyiz!

İnşaatta, sektörün kendi yol haritasını görememelerinden kaynaklı eksiklikler ve yanlışlıklardan dolayı bir arz fazlası oluştuğunu söyleyen İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, "Türkiye’de inşaat finansmanında, konut finansmanında yeni modele geçmeliyiz." dedi.

Konut stoklarında kampanya umudu Haberi

Konut stoklarında kampanya umudu

2014'ün ilk yarısında önemli düşüş gösteren konut satışlarının fiyat indirimleri Temmuz-Eylül dönemini kapsayan üçüncü çeyrekte moral bulduğu ve 9 aylık satış düşüşünün yüzde 3,6'ya indiği görüldü.


Kredili satışlarda bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 30, ikincisinde yüzde 34'e varan azalışlar üçüncü çeyrekte büyük hız kesti ve yüzde 5 azalışla kaldı. Bunda, temmuz-eylül döneminde krediye talebin görece canlanması ve 5 milyar TL'ye yakın konut kredisi kullanımı etkili oldu. 

2014'ün ilk çeyreğinde artan döviz ve faiz fiyatları adeta buz kesen konut satışları 2013'ün ilk çeyreğine göre yüzde 6'ya yakın azalmıştı.


Yılın ikinci çeyreğinde 2013'ün ikinci çeyreğine göre biraz daha düşen konut satışları sonucu 2. çeyrek azalışı yüzde 10'a yaklaşmıştı. 


AĞAOĞLU EKRANDA 


Öte yandan konut stokları büyüyen ve adına "markalı" denilen konudarda ekim I ayı ile birlikte kampanyalı...