25 / 07 / 2024

konut taksitini kira öder mi

konut taksitini kira öder mi

Subprime krizi ile derin yara alan ABD emlak piyasasında ilginç gelişmeler yaşanıyor. Bazı eyaletlerde ev fiyatları yüzde 50'ye yakın oranda düştü. Mortgage taksidini ödeyemeyenler anahtarı bankaya teslim edip kiraya çıkıyor. Dolayısıyla ABD'de ev fiyatla

Ev almak isteyenler dikkat: Ev satışlarında ve kiralarda yön değişti

Konut ve kira fiyatlarında yön değişti. Açıklanan resmi rakamlara göre konut fiyatlarındaki artış enflasyonun altına düştü. Kiralarda ise yön farklı. İşte konut piyasasında son durum.

Konut sektörü temsilcileri 'bunu yapmazsak herkes için çok geç olabilir' dedi: 2 yıl boyunca kira artışları durdurulsun!

Ankara Tüm Emlakçılar Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, konut ve kira bedelleri ile ilgili konuştu ve fahiş fiyatlara karşı önerilerini sıraladı. İşte o açıklama...

Murat Kurum yeniden bakan oldu! Türkiye'nin konut ve kira sorunu artarak devam edecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla istifasını duyurdu. Özhaseki yerine Murat Kurum atandı. Murat Kurum yeniden bakan olurken Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci'den açıklama geldi. 

İBB'den çarpıcı araştırma! Emekliler kira baskısı altında...

İBB’nin hazırladığı “Enflasyon ve Kronikleşen Yoksulluğun Gölgesinde Geçim Mücadelesi: Emekliler” raporu kapsamında temel gelir kaynağı emekli maaşı olan hanelerin konut ve kira harcamaları 2022 senesinde yüzde 28,6 iken, 2023 senesinde yüzde 31,9 seviyesine kadar çıkmış oldu.

Konut açığı kira fiyatlarını tırmandırıyor: Piyasa durgun, fiyatlar ne olacak?

İZEKO Başkanı Mesut Güleroğlu, konut fiyatları, kira bedelleri ve sektör ile ilgili önemli açıklamalarda bulunarak "Konut açığı kira fiyatlarını tırmandırıyor" dedi. İşte o açıklama...

TOKİ'den 11 şehre 600 bin yeni konut geliyor! Kira öder gibi ev sahibi olma fırsatı!

Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen 6 Şubat depremlerinin yıktığı 11 kentte toplamda 600 bin konut yapmayı planlayan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, ihtiyaç fazlası konutları depremzede kiracılara verecek.

Konut fiyatları bu sene ne olur; yükselecek mi, düşecek mi?

Ülke genelinde konut ve kira bedelleri fahiş rakamlara yükselirken, vatandaşlar fiyatların ne olacğaını merak ediyor. Peki konut fiyatları 2024 yılı içinde ne olur, yükselecek mi, düşecek mi? 

Hanehalkı harcamalarında en yüksek pay konut ve kiranın! Vatandaşlar bütçesini nerelere harcıyor? 

Türkiye genelinde hanehalklarının tüketim amaçlı gerçekleştirdiği harcamalar içinde en yüksek payın sahibi yüzde 23,9 ile konut ve kira harcamaları oldu. Zenginler için ulaştırma harcamaları öne çıkarken, yoksullarda gıda ilk sıraya yerleşti. İşte o son dakika rakamlar...

Merkez Bankası'ndan konut ve kira fiyatları açıklaması: Kira artışı sınırlanacak! 

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda sunum yapan Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan Konut fiyatlarındaki artış eğiliminin yavaşladığına dikkat çekti ve bu durumun da gecikmeli olarak kira artışını sınırlayabileceğinin altını çizdi. İşte o açıklama...

Gayrimenkulde bölgesel rayiç bedel dönemi yakınlaştı!

Gayrimenkul sektörü alım-satım bedelleri, vergiler, konut ve kira fiyatlarıyla gündemin önemli maddelerinden biri. Meclis’e sunulan torba yasa ile sektörde birçok yenilik planlanıyor. Avukat Oğuzhan Aslan gayrimenkul alım satımlarında yeni dönemle ilgili bilinmesi gerekenleri anlattı.

Konut piyasası ne durumda?

Konut fiyatları, kira bedelleri, yüksek kredili faizler, inşaat maliyetlerindeki artış gibi konular gündemde yerini koruyor. Peki konut piyasası ne durumda?  Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, konut piyasasını sekiz maddede değerlendirdi.

Avrupa Birliği'nde emlak kaosu! Ev sahibi - kiracı oranları şaşırttı!

Türkiye'de konut ve kira fiyatları cep yakarken benzer bir kriz de Avrupa Birliği'nde (AB) de yaşanıyor. Resmi olarak açıklanan verilere göre İsviçre, Almanya ve Avusturya gibi zengin ülkelerde bile nüfusun yarısından fazlası kiracı.

Bir evin değeri nasıl hesaplanır? Uzman isim konut piyasasındaki gerçeği gün yüzüne çıkardı!

Konut ve kira fiyatları yükselmeye devam ediyor. Konut satışları düşüşe geçerken, vatandaşlar evlerini satmakta zorlanıyor. Kimileri ise evinin değerinin altında satış gerçekleştiriyor. Peki bir evin değeri nasıl hesaplanır?

konut taksitini kira öder mi Haberi

konut taksitini kira öder mi

2007'nin ikinci yarısından itibaren mortgage krizi ile çalkalanan ABD'de, bir taraftan düşen emlak fiyatları ve faizler, diğer taraftan artan kiralar, ev bedelinin yüzde 20'sini peşin ödeyen yatırımcılara mortgage taksitlerini, kira getirisi ile ödeyerek ev sahibi olma imkanı sundu.

ABD'de konut finansmanı sağlayan kuruluşlar, aylık ödeme kabiliyeti sınırlı olan insanlara bile 0 peşinat ile ev kredisi vermişti. Subprime adı verilen, kalitesi düşük kredilerde sorun çıkınca bu evleri alanlar ev anahtarını bankaya teslim etmeye başladı. Finansman şirketlerinin portföyünde bir anda binlerce yeniden satılmayı bekleyen ev ortaya çıktı. Mortgage taksidini ödeyemeyenler ise daha düşük standarttaki evlere kiracı olarak çıkmaya başladı. Böylece satılık ev fiyatları eyaletlere göre değişmekle birlikte yüzde 20-50 oranında gerilerken, kiralarda yüzde 15'e yakın artışlar meydana geldi.

...