19 / 05 / 2024

Konut temsilcileri

Konut temsilcileri

İnşaat sektörünün tescilleri konut alacaklar ellerini çabuk tutması konusunda uyardı, sektörün satış kaynaklı 5 aylık kayıplarını telafi etmesi için 2016'ya zamanla gireceğini belirtti.

Yabancıya konut satışında yasal düzenleme talebi! Artık altın vize konuşulmalı!

Sektör temsilcileri yabancıya konut satışı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bu kapsamda yabancıya konut satışında yasal düzenleme talebi geldi. İşte ayrıntılar...

Konut fiyatlarını yüzde 40 düşürecek adım: Hazine arazileri imara açılıyor! 

Türkiye'de konuttaki arz talep dengesinin bozulması konut fiyatlarını uçurdu. Konut fiyatlarını dengelemek için harekete geçen hükümet bazı büyükşehirlerdeki hazine arazileri imara açılacak. Sektör temsilcileri konut fiyatlarını yüzde 40 düşüreceğini belirtiyor...

İmar planlarındaki gecikme konut piyasasını sarstı! Bu kentte fiyatlar Miami'yle yarışıyor!

Depremin ardından yaşanan göç ve imar planlarındaki gecikme Mersin'de konut sıkıntısı yarattı. Vatandaş konuta erişimde zorluk yaşarken sektör temsilcileri konuyu değerlendirdi.

150 metrekarelik bir konutun maliyeti 4 milyon TL'den başlıyor! Sektörden sosyal konut çağrısı! 

Artan inşaat ve arsa maliyetleri sonrası müteahhit de konut üretiminde temkinli davranmaya başladı. Açıklanan rakamlara göre, 150 metrekarelik bir konutun maliyeti 4 milyon TL'den başlayan fiyatlara yükseldi. Sektör temsilcileri önerilerini sıraladı... 

Gayrimenkul sektörü temsilcileri BDDK'nın konut kredileri kararını değerlendirdi! Konut fiyatlarındaki artış frenlenecek

İlk konutunu alacaklara yönelik yapılan kredi düxzenlemesi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Gayrimenkul sektörü temsilcileri bu kararla birlikte konut fiyatlarındaki artışın frenlenebileceğini söyledi. 

Konut satışları dibi gördü, ev sahipleri pazarlığa oturdu!

Yükselen konut fiyatlarında sonra satışlar çakıldı. Konut satışlarında beş aydır gerileme devam ederken evini elden çıkarmak isteyen ev sahipleri geri adım atmaya başladı. ‘Alıcı pazarı’ döneminin başladığını söyleyen sektör temsilcileri 2. el konut satışlarında pazarlık marjının yükseldiğini kaydet

Konut satışları artacak mı? Sektör temsilcileri tek tek açıkladı: Seçimden sonra yüzde 40 artış bekleniyor!

Gayrimenkul sektöründe 3 senedir yaşanan hareketlilik, ilk dört ayda yerini gerilemeye bıraktı. Peki konut fiyatları artacak mı? Uzman isimler tek tek açıkladı.

Konut satışlarını bankaların kredi uygulamaları frenliyor!

Konut satışlarındaki düşüş devam ederken sektör temsilcileri bu düşüş trendinin sebepleri arasında bankaların kredi uygulamalarının da bulunduğunu kaydediyor.

Konut satışları neden geriledi? Seçim ve deprem piyasayı nasıl etkiledi? Sektör temsilcileri tek tek açıkladı!

Tüketicinin yatırımda ‘güvenli liman’ gördüğü konut sektöründe satışlar nNisan ayında sert geriledi. Sektör temsilcileri, düşüşün sebebini “Seçim sürecinde ‘bekle-gör’ dönemi, krediye erişimin neredeyse imkansızlaşması ve arz sıkıntısının fiyatlar üzerindeki baskısı” şeklinde işaret etti. 

Emlak Konut GYO Başakşehir Ayazma 4. Etap ihalesi Fuzul GYO'nun!

Türkiye’de gayrimenkul sektörünün önde gelen temsilcileri arasında yer alan Fuzul GYO, Başakşehir’e değer katacak bir projeye daha imza atmaya hazırlanıyor. Fuzul GYO, Emlak Konut GYO’nun Başakşehir Ayazma 4. Etap ihalesini 4.125.000.000 TL satış geliri bedeliyle kazandı.

Gerçek mortgage hangi konutları kapsayacak? Konut kampanyasında peşinat, vade ve faiz ne kadar olacak?

Konut firmaları temsilcileri bir yandan sektörü canlandıracak kampanyayı beklerken, diğer taraftan da düşük faiz uygulamasının piyasa fiyatı haline gelen 5 milyon TL'lik konutları kapsaması gerektiğini söylüyor. Peki gerçek mortgage hangi konutları kapsayacak? 

Konut sektöründe kredi düzenlemesi üretimi değiştirecek! Yeni projeler orta ve alt gelire yönelecek!

Son düzenlemeyle fiyatı 10 milyon TL'yi geçen evlere kredi sağlanmazken, fiyatı 2 milyondan düşük olan dairelere sağlanan destek yüzde 90'a yükseltildi. Peki sektör temsilcileri konut sektörüyle ilgili neler diyor? Konut sektörünü yeni düzenleme ile birlikte neler bekliyor? İşte ayrıntılar...

Konut satışları hareketlendi! Yabancıların Türkiye'ye olan ilgisi katlanıyor!

TÜİK Nisan 2022 Konut Satış İstatistikleri’nden yola çıkan inşaat ve gayrimenkul sektörü temsilcileri, konut satışlarını değerlendirdi. Sektör temsilcileri, yabancıların Türkiye'ye ilgisinin arttığını, konut satışlarının hareketlendiğini belirtti.

Konut temsilcileri Haberi

Konut temsilcileri

Müteahhit ve uzmanlardan konut almak isteyen vatandaşlara acele edin çağrısı geldi. Sektörün temsilcileri 5 aylık süreç boyunca doların önlenemez yüksel işi, kredi faizlerinin artışıyla satışların düşmesi sonrasında konut fiyatlarında yeni yıla zamla girileceğinin altını çizdi. 


SEKTÖRÜMÜZ FARKLI 

Gayrimenkulün hiçbir sektörde olmayan özellikler taşıdığını ifade eden Nata Holding İcra Kurulu Üyesi Süleyman Sayın, "Sektöre mahsus ve başka hiçbir iş kolunda olmayan bir özellik var. Bu işte hiçbir zaman işler durgun olmaz. Herhangi bir kriz anında bile alan-satan kişi sayısı normal günlerden fazla olur" dedi. 


YÜZDE 10 ZAM 

Sayın, konut satışlarında artış yaşandığını gözlediklerini kaydederek sözlerini şöyle sonlandırdı: "Satış ofislerimize gelen ziyaretçilerimizi incelediğimizde de anlıyoruz ki, özellikle yatırım yapmak isteyenlerin sayısında büyük artış var. Bizde gelen talepleri değerlendiriyoruz. Ancak 2016 yılının başında yüzde onluk bir...