18 / 07 / 2024

konut teslim süresi ne kadar

konut teslim süresi ne kadar

10 yılda 6,3 milyon konut için yapım ruhsatı alındı. Bunların 4,2 milyonu sahiplerini buldu. Halen 2.1 milyon konut inşa aşamasında. 644 bin evde ise geç teslime işaret ediliyor...

Konutta geri dönüşüm, amortisman süresi nedir? Nasıl hesaplanır?

Konut almak isteyenler için önemli bir veri olan amortisman süresi, doğru yatırım yapmak isteyenler için mutlaka göz önünde bulundurulmalı. Peki amortisman süresi nedir, amortisman süresi nasıl hesaplanır?

TOKİ'den bir yeni proje için daha teslim müjdesi! 1 ayda 3 projede 1.984 konut teslim ediliyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı 1 ayda tam 1.984 konutun teslimini gerçekleştiriyor. Söz konusu projeler kapsamında Osmaniye'de 192 konut teslim edilirken, Adana'da 1.589 konut ve Bursa'da 203 konut teslim edildi. İşte TOKİ'nin o projeleri ile ilgili detaylar...

Ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin TL , konut yatırımının geri dönüş süresi 15 yıl oldu!

Endeksa verilerine göre,  Türkiye genelinde ortalama konut metrekare satış fiyatı 25 bin 111 TL, ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL ve konut yatırımının geri dönüş süresi ise 15 yıl oldu.

Konutların satış süresi uzuyor! Satılık konutların ilanda kalma süresi 67 güne yükseldi!

Son zamanlarda konut piyasasında dal kıpırdamıyor. Talebin olmadığı ama fiyatların gittikçe yükseldiği konut piyasasında konut satış ilanları artmaya devam ediyor. Satılık konutların ilanda kalma süresi 67 güne yükseldi!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt: 2019-2024 arasında TOKİ 8.500 adet, KİPTAŞ 10 bin 39 adet konut teslim etti!

İBB İştiraki KİPTAŞ’ın Genel Müdürü Ali Kurt, İstanbul'un dönüşümü ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Murat Kurum'un 650 bin konut vaadinin gerçekleşebilir olmadığını aktaran Kurt, 2019-2024 arasında TOKİ'nin 8.500 adet, KİPTAŞ'ın 10 bin 39 adet konut teslim ettiğini söyledi.  

Değerli Konut Vergisi'nde beyanname süresi yarın doluyor!

Bir ve birden fazla konutu olan vatandaşları yakından ilgilendiren Değerli Konut Vergisi'nde beyanname süresi yarın doluyor. Türkiye sınırları içerisinde sahip olduğu konutun değeri 9 milyon 967 bin Türk Lirası'nı geçenlerin bu vergiyi ödemesi gerekiyor.

Konut için amortisman süresi nasıl hesaplanır?

Konut amortisman süreleri merak edilip araştırılıyor. Borsacı Sima Kocatepe, konut için amortisman süresinin nasıl hesaplandığını açıkladı.

Bakan Vedat Işıkhan duyurdu! 8 ilde prim ve hizmet belgelerinin teslim süresi uzatıldı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, depremden etkilenen illerde çalışma hayatını kolaylaştırmak için işverenlerin ve çalışanların yanında olmaya devam ettiklerini açıklayarak,  "8 ilimizde prim ve hizmet belgelerinin teslim süresini uzatıyoruz" ifadesini kullandı.

Kirada yüzde 25 zam sınırının süresi doluyor, arabuluculuk Eylül'de başlıyor! Kiracılar ve ev sahipleri ne yapacak?

Konut kiralarını yüzde 25 ile sınırlayan düzenlemenin süresi 1 Temmuz tarihinde sona eriyor. Peki kiracılar ve ev sahipleri ne yapacak?

TOKİ 2022 sosyal konut başvuru süresi uzatılacak mı? Bakan Kurum açıkladı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKİ 2022 sosyal konut başvuru süresinin uzatılıp uzatılmayacağını açıkladı. Peki TOKİ 2022 sosyal konut başvuru süresi uzatılacak mı? İşte merak edilen sorunun yanıtı...

Ön ödemeli konut satışına yeni düzenleme: Teslim süresi 48 aya çıkıyor!

Ön Ödemeli Konut Satışları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31913 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Kamuoyunda 'topraktan satış' ve 'maketten satış' şeklinde bilinen ön ödemeli konut satışında koşullar resmen değişiyor.

Konut yatırımında geri dönüşü süresi uzadı! İşte 3 büyükşehirdeki son durum!

Dünya genelinde büyükşehirlerde konutların kira geri dönüş süresinin 200-250 ay arasında olduğu görülürken, Türkiye’de pek çok şehird bu aralık aşıldı. 20 büyükşehirden yalnızca Antalya ve Muğla’da konutların geri dönüş süresi kısaldı, kiralar ev fiyatlarından daha çok yükseldi...

KDV istisnasının ayrıntıları açıklandı! Konut elde etme süresi 1 yıldan 3 yıla çıkartıldı!

Teşvik belgesi kapsamındaki bazı yatırımlara ilişkin KDV istisnasının ayrıntıları belli oldu. Konut elde etme süresi 1 yıldan 3 yıla çıkartıldı. İşte detaylar...

konut teslim süresi ne kadar Haberi

konut teslim süresi ne kadar

İnşa edilen konut sayısıyla teslim edilen konut sayısı arasındaki makas açılıyor. Son 10 yılda inşaat firmaları 6 milyon 397 bin 231 konut için belediyelerden yapı ruhsatı aldı. Yapı ruhsatı alınan konutların bugüne kadar 4 milyon 261 bin 987 tanesine yapı kullanım belgesi düzenlendi.


Aradaki fark 2 milyon 135 bin 987 konuta denk geliyor. Bu konutların yüzde 70’inde inşaatların normal sürelerinde devam ettiği öngörülse bile geri kalan 644 bin 391 konutta sorun olabileceği tahmin ediliyor. Sorunlar ise teslimde gecikme ve projeye aykırı inşaat olarak iki önemli başlıkta özetleniyor. Birçok konut alıcısından da teslimlerde gecikmeye yönelik şikâyetlerin arttığı gözleniyor.


Kırılma 2006’da başladı


Sektörde yapı ruhsatı ile yapı kullanım izin belgesi arasındaki farkın açılması 2006 yılından sonra hızlandı. Bu dönemde firmalar daha çok konut inşaatı...