19 / 05 / 2024

konut üreticileri yabancı yatırımcıları

konut üreticileri yabancı yatırımcıları

Herkes kilitlenen gündemin ne zaman normalleşeceğini merak ediyor. Gayrimenkul sektörüne ivme katmak için daha bir yıl önce ard arda yapılan düzenlemelerden umutlananlar yeniden bekleme sürecinde.

Konut krizi yabancı öğrencileri vurdu! Kanada'daki yabancı öğrenci sayısının yüzde 35 azalması bekleniyor!

Kanada’da hükümet, konut krizini ağırlaştırdığı gerekçesiyle uluslararası öğrencilerin sayısına sınır getiriyor. Üst sınır 2024 yılında yaklaşık olarak 360 bin vize olacak. Bu da 2023 yılına göre yüzde 35’lik bir düşüş anlamı taşıyor.

Satılık ve kiralık konut fiyatlarının fırlamasında yabancıya satışın payı var mı?

Barınma sorunu gün geçtikçe yayılıyor ve sık sık gündem oluyor. Peki satılık ve kiralık konut krizinde yabancıya satışın payı var mı? İşte detaylar...

Yatırımcı konuttan çıktı, kredili konut satışı unutuldu! Uzman isim uyarıyor: Fiyatlarda düşüş beklemiyorum!

2023 Ekim konut satışları açıklandı. Toplam satış yüzde 8,7 oranında düşüşe geçerken, markalı konut üreticileri gayrimenkul yatırımından uzaklaşan yatırımcıyı çekmek için indirim ve kampanyalara başladı.

Konut sitelerinde yabancı yönetici krizi: Davalar artıyor!

Yabancılara yapılan gayrimenkul satışları, konut fiyatlarında artışa neden olurken yeni sorunlarda oluşturdu. Konut sitelerinde yabancı yönetici tartışmaları başladı. 

Bakan Nebati az önce duyurdu! ‘Kiralık konut üreticileri’ geliyor!

"Ülkeye 'kiralık konut üreticisi' kavramını getirerek, kiralık konut arzını artıracağız” diyen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, kiralık konutların, kentsel dönüşümde riskli yapı malik ve kiracılarına sunulacağını söyledi.

Konut fiyatındaki sert yükseliş yabancıyı da vazgeçirdi

Konut fiyatları metrekare başına Türkiye genelinde 836 doların, İstanbul’da ise 1360 doların üzerine çıktı. TL'deki değer kaybından yararlanarak daha ucuza konut alan yabancı fiyatlardaki yükselişin ardından konut alımını yavaşlattı.

Yavaş yavaş düşüyor! 100 bin konut... 

Türkiye İstatistik Kurumu’nun Temmuz ayına ilişkin konut satış verilerine göre, geçtiğimiz ay konut satışları %12,9 azalarak 93 bin 902 olarak gerçekleşti. Temmuzda Türkiye'den en çok konut alan yabancı ise bin 28 konutla Ruslar olarak kaydedildi.

Türkiye'den en çok konut alan yabancı ülke vatandaşları bakın kim oldu! Krizin çözümü için 'durdurun' çağrısı yapılmıştı

Türkiye'de büyüyen konut krizinin çözümü için çalışmalar devam ederken yabancıların Türkiye'den konut satın almaları Haziran ayında rekor kırdı. Orta ve dar gelir grubunun konuta erişiminin zorlaştığı bu dönemde yabancıya konut satışının sınırlandırılması çağrıları yapılmıştı.

Konut alan yabancı sayısı üçe katlandı!

Türkiye'de konut yatırımı yapan yabancı vatandaşların sayısı her geçen gün artıyor. 2021'nin ilk yarısında üçe katlandı.

Türkiye'den en çok hangi ülke vatandaşı konut aldı?

TÜİK Türkiye'den en çok konut alan yabancıları açıkladı. Açıklanan rakamlara göre; İranlılar ilk sırada yer aldı. 

Türkiye'den konut alan yabancılar kime güveniyor?

Gayrimenkul Yurtdışı Tanıtım Derneği (GİGDER), Türkiye'den konut alan yabancıların güven haritasını ortaya çıkardı. Buna göre; Türkiye'den konut alan Ruslar emlakçılara Ürdünlüler ise referansa güveniyor. 

Markalı konut satışlarının yüzde 7.53'ü yabancılara yapıldı!

 REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi açıklandı. Açıklanan verilere göre; Mart ayında markalı konut projelerinde yabancı alıcıların oranı arttı. 

Konut alan yabancılar eşya için 4,3 milyar lira harcadı!

Nevita International Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Akbal yaptığı açıklamada Türkiye'den konut alan yabancıların iç dizayn, mobilya ve beyaz eşya gibi ev eşyasına 150 bin lira harcadığını söyledi.

konut üreticileri yabancı yatırımcıları Haberi

konut üreticileri yabancı yatırımcıları

Herkes kilitlenen gündemin ne zaman normalleşeceğini merak ediyor. Gayrimenkul sektörüne ivme katmak için daha bir yıl önce ard arda yapılan düzenlemelerden umutlananlar yeniden bekleme sürecinde. Geçen hafta da değindiğim gibi konut üreticilerinin umudu şimdi yine yabancı yatırımcılar. 

Peki bunun için çabalayan var mı? Tabi ki var ama herkes kendi bilek gücüyle sahada. Ne bir ortak ses var ne de rehber olacak bir mekanizma. Gerçekleştirilen fuarlarda boy göstermekten gurur duymak kadar sonuç alıcı girişimlerde bulunmak da artık işin gereği. Ama bu çoğu kez adeta el yordamıyla olmakta. 

Hafta içinde bir araya geldiğim birkaç fon yöneticisi piyasadaki oynaklıkla mücadele etmek kadar ortaya konulmaya çalışılan Türkiye'nin yükselen piyasa değerine gölge düşürücü fotoğraftan da rahatsız. Peki kilidi kim açacak? Gayrimenkul üreticileri mi, içerideki müşteriler mi,...