23 / 12 / 2024

konut vergi giderleri

konut vergi giderleri

Posta Gazetesi Yazarı Ekrem Sarısu, satın aldığı apart işyeri gözüken ve konuta çevirmek isteyen okurunun sorusunu yanıtlıyor. İşte o yazı!

Gürsel Tekin: Boş konut sorunu insanların belini büküyor, vergi getirilsin!

Kiracı ve ev sahibi arasındaki gerilim ev sahiplerini çileden çıkarttı. Ev sahipleri artık evlerini kiraya vermek istemiyor. Bu durum da piyasadaki boş ev sayısının artmasına neden oldu. CHP’li Gürsel Tekin, boş konut sorununa değinerek, vergi getirilmesini önerdi. 

İstanbul'da en kötü evin kirası 20 bin TL! Evini boş tutandan vergi alınırsa kiralık konut piyasası düşer!

69,6 bin takipçili Trader Yavuz isimli kullanıcı, İstanbul'da en kötü evin kirasının 20 bin TL olduğunu söyledi ve kiralık konut piyasasının düşmesi için vergi önerisini dile getirdi. İşte o paylaşım...

Konut sektöründe vergi düzenlemesi!

Gayrimenkul piyasasına yönelik yeni vergi düzenlemeleri iddiası sektörde farklı tepkilere ve tedirginliğe yol açtı. Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan yeni düzenlemeyle beraber neler olacağını ve konut piyasasını nasıl etkileyeceğini değerlendirdi.

Evini 5'inci yıldan sonra satanlara vergi gelmesinin konut fiyatlarına faydası olmaz! 

Artık konutunu 5’inci seneden sonra satanlardan da vergi alınması planlanıyor. Finansal danışman Hüseyin Kantürk,  bunun dar gelirli insanlara ve konut fiyatlarına hiç bir faydası olmayacağını belirtti. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Sektörden katlamalı vergi değerlendirmesi: Konut açığı artar, fiyatlar fırlar!

Konut sahibi olmanın vergisi, vergi reformu ismi altında ağırlaştırılıyor. Eğer söz konusu taslak yasalaşırsa evini satanın kiraya verenin vergisi artacak. 1’den çok konutu olanlarda zengin-fakir karmaşası yaşanacak.

Konut satışlarındaki düşüş, büyük vergi kaybına neden oluyor. Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmayalım!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre Türkiye genelinde konut satışları Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 11,8 azaldı ve 75 bin 569 oldu. Yatırım Danışmanı Cihat Çicek, kredisizlik nedeniyle azalan konut satışlarının vergi kaybına neden olduğunu söyledi.

Ünlü ekonomistten konuta ek vergi çıkışı: Konut alanın suçu ne? İnsanlar Dubai’den ev almaya yönlendiriliyor

Merkez Bankası’nın birden fazla evi olanlar için ilave vergi getirilmesi için iktidara bulunduğu önerinin ardından Ekonomist Tunç Şatıroğlu, “Konut alanın suçu ne, insanlar Dubai’den ev almaya yönlendiriyor” dedi.

Tapu masraflarına 2024 zammı!

Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan, yılda tapu ve konut vergi masraflarının artacağını yazdı. İşte Hızalan'ın o yazısı...

O ildeki Vergi Dairesi 3+1 konut satışı yapacak! İhale tarihi 12 Aralık!

Sivas Kale Vergi Dairesi Müdürlüğü, 3+1 konut satışı yapacak. 145 metrekare büyüklüğündeki konutun satışı için 12 Aralık’ta ihale düzenlenecek.

Kullanılmayan evden vergi alınması konut krizini nasıl etkiler? 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gündeme taşıdığı boş konutlardan ekstra vergi alınması önerisi sektörde tartışma konusu oldu. Peki boş konuttan vergi alınabilir mi? Boş evden vergi alınması konut krizini etkiler mi? Konutlarını dönemsel kullananlar mağduriyet yaşar mı? İşte ayrıntılar...

Ziraat GYO 2021'in 9 ayında ne kadar hasılat elde etti?

Ziraat GYO 1 Ocak 2021 - 30 Eylül 2021 hesap döneminde 137 milyon 455 bin 369 TL hasılat elde etti. Ziraat GYO'nun 137 milyon 455 bin 369 TL'lik hasılatının 81 milyon 210 bin 15 TL'sini konut satış giderleri oluşturuyor.

Hangi konut için ne kadar vergi ödeniyor?

Rayiç değeri 5 milyon 227 bin lirayı aşan tüm konutlar ‘Değerli Konut Vergisi’ (DKV) kapsamında yer alıyor.  Türkiye genelinde 150 bin değerli konut olduğu tahmin ediliyor. Peki, hangi konut için ne kadar vergi veriliyor? 

Almanya'da konut modernizasyonuna 10 yıl süreyle vergi indirimi!

Hürriyet gazetesi yazarlarından Ayhan Can, köşesinde evini veya binasını modernize eden konut sahiplerine yönelik diğer vergi kolaylıklarını kaleme aldı. İşte Can'ın o yazısı...

konut vergi giderleri Haberi

konut vergi giderleri



Arsamızı kat karşılığı müteahhide vererek, daire ve apart sahibi olduk. Şu an benim adıma tapuda kayıtlı 2 apart mevcut. Tapudan kat irtifakı tapularını alırken bu apartlarım işyeri olarak kaydedildiğini fark ettim. Bize bu söylenmemişti. Müteahhit apartların girişlerinin apartman girişi yerine ayrı ayrı müstakil olması nedeniyle belediyenin, bu bölümleri ancak işyeri olarak görünürse projeye onay verdiğini bu nedenle işyeri olarak gösterdiklerini açıkladı. Biz, hem Emlak Vergisi’ni fazla ödeyeceğimizi hem de elektrik, su ve doğalgazdan bazılarını yüksek tarifeden ödeyeceğimizi ve bunun aleyhimize olduğunu söyleyerek düzeltmelerini talep ettik. Onlar da ancak tadilat olursa işyeri görünen bu apartların meskene çevrilebileceğini savundular. Girişlerini de apartman içine alamayacakları için buna razı olmamızı istediler.


Bir de bizim aklımıza işyeri olarak görünen bir yeri mesken olarak kiralayınca maliye...