29 / 04 / 2024

konut yardımı 15

konut yardımı 15

Konut devlet katkısı kapsamında, gerekli şartları yerine getiren kimselerin konutu satın almalarını müteakip ilgili bankaya başvurmaları hâlinde Devlet katkısı ödeniyor. Peki, konut devlet katkısı yürürlüğe girdi mi?

Konut yardımı nasıl olacak?

2015 Mart'ta Torba Kanun teklifinin 12 maddesi kabul edilerek, 28. maddeye gelindi. Kabul edilen hükümlere göre devlet ev alacaklara yardım yapacak. Peki, konut yardımı nasıl olacak?

Kiralar 10 kat, emekli maaşları 3,5 kat arttı diyen CHP’li Karakoz'dan emeklilere acilen kira yardımı yapılsın önerisi!

CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz, son 5 senede konut kiralarında 10 kata varan artışlar yaşandığını fakat emeklilerin maaşları sadece 3,5 kat arttığını belirterek, "Kirada oturan emeklilerimize acilen kira yardımı yapın” dedi.

Konut birim fiyatları şişiriliyor mu? Ortalama konut birim fiyatı 15 gr altın oldu...

Celal Erdoğdu @CelalErdogdu, sosyal medya platformu X' den yaptığı paylaşım ile altın bazında konut fiyatlarının 13 yıllık ortalamaya yaklaşmasına 1 gr kaldı. Şu an ortalama konut birim fiyatı 15 gr altın oldu. Buna göre, 13 yıllık ortalama 14 gram altın/m². Yani Türkiye'de ortalama  1 m² konut = 16

3 yılda 1 milyon modüler çelik konut üretmek mümkün!

Türk Yapısal Çelik Derneği’nin “24. Yapısal Çelik Günü”nde önemli açıklamalar yapan Türk Yapısal Çelik Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Consera Kurucusu Melih Şimşek, "3 yılda 1 milyon modüler çelik konut üretmek mümkün" dedi. 

15 bin lira sel yardımı nasıl alınır? İstanbul sel yardımı başvuru şartları neler?

İstanbul'da yaşanan selden sonra 15 bin TL yardım yapılacağı açıklandı. Peki, 15 bin lira sel yardımı nasıl alınır? İstanbul sel yardımı başvuru şartları neler? İşte detaylar...

İstanbul'da selden etkilenen ailelere 15 bin TL yardım ödemesi yapılacak! Bakan resmen açıkladı! Son dakika! 

Dün gece yaşanan yoğun yağışın ardından İstanbul'un bazı ilçelerinde sel felaketi yaşandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da selden etkilenen ailelere 15 bin TL yardım ödemesi yapılacağını duyurdu. İşte ayrıntılar...

Afad resmen duyurdu! 15 bin TL'lik yardım ödemeleri başladı! 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Çanakkale'de yaşanan orman yangını sonrası mağdur olan ailelere 15 bin TL yardım ödemelerinin hesaplara yatırılmaya başlandığını açıkladı.

Kendi evini yapana müjde! 200 bin TL devletten yardım! 

Prefabrik evler, uygun maliyetleriyle dikkat çeken ve özellikle deprem sonrası tercih edilen konut seçenekleri arasında yer almaktadır. Devlet, prefabrik evlerin yaygınlaşması için teşvikler sunarak, kırsal kesimlerde prefabrik ev yapmak isteyen vatandaşlara maddi yardım ve kredi desteği sağlamaktad

Depremzedelere taşınma yardımı başladı mı? 15 bin TL taşınma yardımı hangi tarihte yatırılacak?

Depremden etkilenen bölgelerde evlerini kaybeden ya da taşınmak isteyen vatandaşlara yönelik devletin yaptığı yardım ödemelerinden biri olan taşınma yardımı, başvuru yapanların doğrudan hesaplarına yatırılıyor. Peki taşınma yardımına nasıl başvurulur? Taşınma yardımı ödemeleri  başladı mı?

Cumhurbaşkanı açıkladı! Depremzedelere 15 bin TL taşınma yardımı başladı… Nasıl başvurulacak?

Alınan kararla afetzede vatandaşlara yapılacak 15 bin lira taşınma yardımı ödemelerinin başladığı haberini bölgeyi ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı. Peki taşınma yardımına nasıl başvurulur?

'Türkiye Tek Yürek' yardım kampanyası düzenlenecek! Tam 8 kanal yayınlayacak!

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremin ardından 15 Şubat'ta sekiz Türk ulusal televizyon kanalı depremzedelere yardım için yayın yapacak.

Eşi vefat eden kadınlara ev yardımına nasıl başvurulur? 300 bin TL konut desteği hangi illerde verilecek? Hemen göz atın

Eşi vefat eden kadınlara 300 bin Türk Lirası konut desteği ile ilgili detaylar netleşiyor. Şu ana kadar 4 şehirde başlatılacak olan konut yardımı için başvuru şartları da belli oldu. 300 bin TL konut desteği hangi illerde verilecek?

Kentsel dönüşüm kiracılarına müjde! Kira yardımı fiyatları arttı! Bu fırsat kaçmaz

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum anahtar teslim töreninde kiracılar için müjde verdi. Bakan Kurum, konut fiyatları ve kira fiyatlarını düşürmek için yeni projelerin olacağını açıklarken, Konut yardım ücretlerinin de yükseleceğini belitti. İşte detaylar…

Kentsel dönüşüm kira yardımı için gerekli evraklar 2022 nelerdir?

6306 sayılı kanun kapsamında, riskli olarak tespit edilen bir konut veya iş yeri için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kentsel dönüşüm kira yardımı veriliyor. Peki, kira yardımı alabilmek için gereken evraklar nelerdir?

konut yardımı 15 Haberi

konut yardımı 15

Konut devlet katkısı yürürlüğe girdi!

Konut devlet katkısı kapsamında, gerekli şartları yerine getiren kimselerin konutu satın almalarını müteakip ilgili bankaya başvurmaları hâlinde Devlet katkısı ödeniyor. 


Devlet katkısı ödemesi hesapta biriken toplam tutarın yüzde 20’sini ve azami 15.000 Türk Lirasını geçemiyor.


Azami tutar her yıl yeniden değerleme oranı kadar artırılır. Azami tutarı üç katına kadar artırmaya Bakanlar Kurulu yetkilidir. Bu madde hükümleri 5901 sayılı Kanunun 28 inci maddesi kapsamına girenlere uygulanmaz. Peki, Konut devlet katkısı şartları nelerdir?


Konut devlet katkısı için aranan koşullar:

- Türk vatandaşı olmak

- Konut sahibi olmamak

- İlk evini Türkiye'den almak

- Türk Lirası cinsinden konut hesabı açmak

- Asgari 3 yıl boyunca sistemde kalmak


Devlet katkısı, Bakanlık bütçesine bu amaçla konulan ödenekten defaten karşılanır ve hak sahibine hesabın bulunduğu banka aracılığıyla ödenir. Hak sahipliğinin...