07 / 07 / 2024

konut yatırımı nasıl yapılır

konut yatırımı nasıl yapılır

2019 yılına girmeye sayılı günler kaldı. Yeni yılda gayrimenkul yatırımı yapmak isteyen isteyenler bütçesini daha iyi yönetmek ve yeni yatırımlar yapmak için düşünmeye başladı. İşte konut yatırımı için altın değerinde tavsiyeler...

Konutun Geleceği, Geleceğin Konutu-İstanbul Raporu hazırlandı!

Türkiye'nin Gayrimenkul Platformu GYODER gayrimenkul sektörüne ışık tutacak çok önemli bir rapor hazırladı. Rapordaki verilerin, basın mensupları ve gayrimenkul sektörünün temsilcileri ile ilk kez paylaşılacağı lansman 28 Şubat’ta gerçekleştirilecek. 

Konut yatırımında yeni kıstas üniversite!

Türkiye'de konut yatırımcıları ev alırken üniversite kampüslerinin bulunduğu yerleri tercih ediyor. Bu bölgelerdeki evler eşyalı veya eşyasız olarak kolayca kiraya veriliyor. 

Konut yatırımı için 143.8 milyar lira kredi kullanıldı!

Ev sahibi olmak isteyen tüketiciler, bankalardan son bir yılda 17.9 milyar lira kredi çekti. Böylelikle “güvenli liman” olarak görülen konuta yatırım için bankalardan toplam 143.8 milyar lira kredi kullanıldı.

Beylikdüzü’nde konut yatırımı yapanlar daha çok kazanacak!

Beylikdüzü, site tarzı düzenli konut yapılaşması ve kişi başına düşen yüksek yeşil alan oranıyla yatırımda öne çıkan bölgelerin ilk sırasında yer alıyor..

Uzmanı uyardı: Kiraya vermek için konut yatırımı yapılmaz!

Ev sahibi kiracı kavgaları gündemden düşmezken Toprak Yatırımcısı ve talepbul'un Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güdül, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda kiraya vermek için konut yatırımı yapılmayacağını söyledi.

Arsa ve arazi yatırımı yapmak isteyenler dikkat! Toprak manipülasyonu nasıl yapılır?

Konut fiyatlarının fahiş rakamlara ulaşması ve kredi faizlerinin yükselmesi ile vatandaş konut yatırımından uzaklaşarak arsa yatırımına yöneldi. Peki arsa ve arazi yatırımı yaparken neye dikkat edilmeli? Toprak manipülasyonu nasıl yapılır? İşte ayrıntılar...

Bu fiyatlardan konut yatırımı yapılır mı?

Konut fiyatlarındaki artış hızı yavaşlasa da yükselmeye devam ediyor. Artan fiyatlar ve yüksek kredi faizleri nedeniyle birçok yatırımcı konuttan uzaklaşırken bazıları da kafalarındaki sorulara yanıt arıyor. Peki bu fiyatlardan konut yatırımı yapılır mı? İşte cevabı…

Gayrimenkul ve proje yatırım fonları konut sektörünü nasıl etkiler?

View Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ali İmran Bozdoğan, Gayrimenkul Yatırım Fonları ve Proje Gayrimenkul Yatırım Fonları'nın gayrimenkullerin menkulleşmesi ve erişilebilir hale gelmesinde kritik öneme sahip olduğunu açıkladı. 

Arsa ve konut yatırımı yapmak isteyenler dikkat! Kocaeli'de geleceği olan ve az para ile yatırım yapılabilecek yerler!

Yeni bir arsa ya da konut yatırımı yapmak isteyenler hangi bölgeleri tercih etmeleri gerektiğini araştırırken, toprak yatırımcısı ve danışmanı Aksel, Kocaeli'de geleceği olan ve daha az para ile yatırım yapılabilecek yerleri paylaştı.

Dolar bazında katlamalı gayrimenkul yatırımı nasıl olmalı? Gayrimenkul uzmanı 8 maddede açıkladı!

Gayrimenkul Uzmanı Murat Gültekin, yatırımcıların merak ettiği dolar bazında katlamalı gayrimenkul yatırımını 8 maddede açıkladı.

Konut yatırımında üç yıllık kazanç tablosu! 650 bin liralık ev şimdi 6 milyon TL, kirası 30 bin TL oldu!

Konut fiyatlarındaki artış devam ediyor. Üç yıl önce 650 bin liraya alınan evin değeri şu anda 6 milyon lira, kira getirisi 30 bin TL oldu. İşte konut yatırımının kazanç tablosu...

Türkiye'de konut yatırımıyla vatandaşlık gözden geçirilmeli!

Henley - Partners’ın Türkiye Direktörü Burak Demirel, Türkiye'de konut yatırımıyla vatandaşlık uygulamasının düzenlenmesi gerektiğini vurguladı. İşte Demirel'in o açıklaması ve önerileri...

Konut, yatırım aracı olmaktan çıktı! Vatandaş, sadece oturmak için ev alıyor...

Yatırımcılar konut yatırımından uzaklaşmaya başladı. Yatırımcılar ellerindeki parayı döviz ve faizde değerlendirirken; konut alanların çoğu oturmak için alıyor.

Yurt dışından konut almak isteyenler dikkat! İşte Rusya'da konut yatırımı en fazla kazanç getiren şehirler!

Yurt dışından konut almak isteyenler en fazla kazanç getiren şehirleri merak ediyor. Rusya’da bugün yatırım için konut satın alımının en fazla gelir getirdiği şehirler açıklandı. İşte o şehirler...

Ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin TL , konut yatırımının geri dönüş süresi 15 yıl oldu!

Endeksa verilerine göre,  Türkiye genelinde ortalama konut metrekare satış fiyatı 25 bin 111 TL, ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL ve konut yatırımının geri dönüş süresi ise 15 yıl oldu.

Türkiye’de arsa yatırımı nasıl yapılmalı? İşte önemli 6 kriter

Yatırımcının son dönemde ilgisini çeken alanlardan biri de arsa ve araziler.  Genelde uzun dönem yatırımı olarak bilinen arsalarda kısa sürede kar etmek de mümkün. Gayrimenkul ve Yatırım Danışmanı Arif Güdül 6 önemli kriteri sıraladı.

Arsa, arazi ve konut yatırımı yapmak isteyenler dikkat! Ünlü gayrimenkul uzmanından altın niteliğinde tüyolar!

Konut yatımı yatırım yapmak isteyenler piyasanın nasıl bir seyir izleyeceğini merak ederken Gayrimenkul Uzmanı Murat Gültekin sosyal medya hesabı üzerinden konut için odaklanılması gereken bölgeleri açıkladı.

konut yatırımı nasıl yapılır Haberi

konut yatırımı nasıl yapılır

Yeni yılda gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenler araştırmalara başladı. Büyük Sivas Gazetesi yazarı Muzaffer Karadağ, bugünkü yazısında ev alacaklara önemli uyarılarda bulundu. İşte o haber...

Yeni yıla birkaç gün kala, planlar yapılmaya başlayın. Yeni yılda birçok insan bütçesini daha iyi yönetmek ve yeni yatırımlar yapmak için düşünmeye başladı. Yeni yılda yaptığınız bu planları uygulamak istiyorsanız birkaç ipucunu vereyim.

1- Konut kredisi yerine, ihtiyaç kredisi çekmek

Yeni yılda ev almak isteyenlerin çoğu öncelikli konut kredisi çekerek evini satın almayı düşünüyor. Ev satın almak isteyenlerin burada karşısına yüzde 20 oranındaki peşinat zorunluluğu çıkıyor. Ev satın almak isteyen kişilerin birikmiş parası yoksa ihtiyaç kredisi çekebilir veya arabasının modelini düşürebilir.

2- Bölge bazlı araştırma yapın

Yatırım yapmak için veya oturmak için yeni yılda ev almak isteyenler bölge bazlı araştırmalara başlamalı....