05 / 05 / 2024

Konut yatırımında yeni kıstas üniversite!

Konut yatırımında yeni kıstas üniversite!

Türkiye'de konut yatırımcıları ev alırken üniversite kampüslerinin bulunduğu yerleri tercih ediyor. Bu bölgelerdeki evler eşyalı veya eşyasız olarak kolayca kiraya veriliyor. 



Öğrenciler barınma ihtiyaçlarını bölgedeki konutları kiralayarak sağlıyor. Konut sektörü ise bu ihtiyaçla beraber öğrencilere yönelik projeler inşa ediyor. 


 
Maltepe Yeni Üniversite Cenneti
Konut sektörünün parametleri sürekli olarak değişkenlik gösteriyor. Bu parametreyi doru yorumlayan yatırımcılar için gayrimenkulleri sunabilme potansiyeli devam ediyor. 

 

Genç nüfusun çok olduğu Türkiye'de 2002 yılında 76 üniversite varken şimdi 200 üniversite bulunuyor. Bu üniversitelerde 7.200.000 öğrenci öğrenim görüyor. Bu verilere paralel olarak barınma ihtiyacı da doğuyor.

 

51 üniversiteye sahip İstanbul'da üniversitelerde okuyan 1,2 milyonu aşkın öğrenci bulunuyor. İstanbul Maltepe ilçesi ise 100 bin öğrenci nüfusunu aşkın potansiyelle dikkat çekiyor. 

 


Marmara Üniversitesi Başıbüyük Yerleşkesi, 
Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi,
Maltepe Üniversitesi, 
Yeditepe Üniversitesi, İstanbul Ticaret Üniversitesi Kampüslerinin yer aldığı Maltepe’de yüzbinlerce öğrenci yaşıyor. 


Yeditepe Üniversitesinin de aralarında bulunduğu üç vakıf üniversitesinin toplam öğrenci potansiyeli 100 bini aşıyor. Bu bölgeden alınacak konut ve evinizi kiraya verirken sıkıntı yaşamayacağınız anlamına geliyor. 
 

Öğrenci Yaşamına En Uygun Konut Projesi:  Double Flats 
Double Flats projesi öğrenci yaşamına en uygun konut projesi olarak benzerlerinden ayrılıyor.

KSK Yapı’nın Yönetim Kurulu Başkan yardımcısı Mürsel Say ve Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kalaycıgil, projede 1+1 ve 2+1 daire seçeneklerinden herhangi birini tercih eden yatırımcıya firma tarafından teslim sonrası üniversite öğrencilerine kiralanacak mülklerinin ilk yatırım bedellerini hiç bir kira artışı hesap etmeden 14 ile 16 yıl arasında alabiliyor olması olduğunu belirtti. 

 


Herbiri dubleks olan 1+1 dairelerden birine sahip olunan projede fiyatlar 250 bin TL'den başlıyor. Projede çevresindeki emsallerde bir dairenin aylık kira getirisi minimum 1500 TL’den başlıyor. 

   

 

Yatırım Odaklı Konut Projeleri Nasıl Seçilmeli?
Yatırım odaklı konut projeleri seçilirken en önemli hususlardan biri projenin yer aldığı konumdur. Konut satın alırken kendiniz oturacaksanız, işinize, çocuğunuz varsa okuluna, ulaşım araçlarına olan uzaklığı önemli oluyor.


 


Geri Dön