03 / 05 / 2024

konut yatırımı yapılmalı mı

konut yatırımı yapılmalı mı

Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı olan ceren Kumbasar bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu Gayrimenkul sektörünün iyi gittiğini düşünüyor musunuz? Konut satışları ne durumda mı? sorusunu yanıtladı. İşte o yazı...

Vatandaşlar arsa yatırımı yapıyor mu? Bu fiyatlardan alınmaz diyen de oldu, iyi kazandırdı diyen de!

Konut, dolar, altın, faiz, hisse yatırımlarının yanı sıra arsa yatırımı da sık sık gündeme geliyor. Peki vatandaşlar arsa yatırımı yapıyor mu? İşte sosyal medya platformu X'te "Arsa yatırımı yapıyor musunuz?" sorusuna verilen o yanıtlar...

Ziya Yılmaz: Konut yatırımı için en doğru zaman bu zaman!

DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ziya Yılmaz yaptığı açıklamada konut yatırımı için en doğru zamanın bu zaman olduğunu söyledi.

Akdağoğlu İnşaat Konut Yatırım Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Akdağoğlu İnşaat Konut Yatırım Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Akdağoğlu İnşaat Konut Yatırım Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkezi Beykoz'da yapıldı.

Yabancılar Türkiye'ye yatırım yapıyor!

Türkiye’de gelişen gayrimenkul piyasası, konut satışlarının çeşitli bölgelerde sürekliliğini devam ettirmesini sağlıyor. Türk vatandaşların yanı sıra yabancılar da Türkiye'ye yatırım yapıyor. Yatırımda en çok kamu projelerine olan yakınlığa dikkat ediliyor..

İzmir'e 5 yılda 10 milyar liralık konut yatırımı yapıldı!

İzmir’e son 5 yılda kazandırılan inşaat projelerinin değeri 10 milyar lirayı aşarken, Türkerler Holding 4 milyar, Rönesans Holding 4 milyar, Teknik Yapı 1.6 milyar, DAP Yapı da 1 milyar liralık yatırımıyla kentin geleceğine olan güvenini ortaya koydu.

İdeal konut yatırımı nasıl yapılmalı?

İdeal konut yatırımı hakkında açıklamalar yapan Cathay Group Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz, “Gayrimenkulde gerçek sonuçları alabilmek için asgari 3 yılı göze almak gerektiğini söyledi.

Gayrimenkulde neye yatırım yapılmalı?

RE/MAX Yön Bursa'nın kurucularından olan Göksel Birsen, konut, işyeri ve arsa-arazi yatırımı arasında kararsız kalanlara ipuçları verdi. Birsen, konut almak yerine işyeri yatırımı yapmanın daha kazançlı olduğunu açıkladı.

Konut yatırımı yapılacak en gözde 10 bölge!

Türkiye’nin rekortmen emlak danışmanlarından Evrim Kırmızıtaş Başaran, konut yatırımı için bu yılın gözde bölgelerini açıkladı.

Zonguldak’ta 28 milyon TL’lik eğitim yatırımı yapılacak!

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu 2017 yılında Zonguldak ve ilçelerine toplamda 28 milyon TL eğitim yatırımı yapılacağını belirtti.

İzmir'de konut yatırımı İstanbul'dan avantajlı!

Çiçek Kardeşler Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Çiçek, İzmir'de konut yatırımı İstanbul'dan avantajlı olduğunu açıkladı.

Ulaşıma 14 yılda 304 milyar TL yatırım yapıldı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yüksel Coşkunyürek, son 14 yılda 304 milyar TL ulaştırma yatırımının yapıldığını açıkladı. Demiryoluna ise 60 milyar TL'lik yatırım yapıldı.

Binali Yıldırım: 3 ayda 85.5 milyarlık yatırım yapılacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım 3 ayda 85.5 milyar TL'lik yatırım yapılacağını söyledi.

Balıkesir Sındırgı'ya 16 milyonluk yatırım yapılıyor!

Balıkesir Sındırgı'da yer altına 16 milyonluk yatırım yapılıyor. Önceki aylarda ihalesi gerçekleştirilen projenin saha çalışmaları başladı.

konut yatırımı yapılmalı mı Haberi

konut yatırımı yapılmalı mı

Sizi, sayfanızı ilgiyle takip ediyoruz. Bir süredir köşenize yer vermiyorsunuz ama son yazılarınızda hep konut satışlarının iyi gittiğinden, 2016 yılının konut sektörü yılı olabileceğinden bahsetmiştiniz. 

Bizim Bağdat Caddesi'ne çok yakın, Erenköy'de 4+1 bir evimiz var. Mayıs ayından beri satmaya çalışıyoruz çünkü Acıbademden bir ev aldık ama artık kredi ödemelerinde zorlanıyoruz. Gerçekten satışlar iyi ise biz neden bu kadar güzel bir yerdeki evimizi satamayalım? Her yerde satılık kiralık evler görüyorum. Hâlâ sektörünüzün iyi durumda olduğunu düşünüyor musunuz? 


İstanbul'da, merkezi lokasyonda bir evin satışı eğer 56 ay içinde yapılamamışsa, bunun tek bir nedeni olabilir; yanlış fiyatlandırma. O yüzden size şiddetle doğru fiyatlandırma çalışma yapmanızı tavsiye ederim. Bu çalışmanın en kolay yöntemi, kendi mahallenizdeki benzer yaştaki evlerin metrekare bazındaki fiyatlarını bulup mahalledeki ortalama fiyatını...